Čiastočne si odpoviem, práve mi prišiel SMSL SU-8, platil som len DPH, Clo som mal 0€, podľa popisu "Clo na priemyselné výrobky" a v liste z colnice som mal komentár "dekóder". Slúchadlá podľa toho ako som študoval cenník SK colníkov, tak tiež 0%. Zosilňovače sú už iná téma, mám na ceste ešte SMSL SP200, tak uvidíme, čo povedia, aj keď uvidia THX, tak dúfam, že to nedajú ako nejaké domáce kino so 250000% clom.
A teraz upozornenie, NEKUPUJTE zo
https://shenzhenaudio.com/ či z webu alebo obchodu na Aliexpresse (tam som kupoval ja počas BF) , tí rejžožrouti udávajú reálnu hodnotu (žiadne hodnoty na štýl 13$), takže máte doslova 110% šancu, že to chytia na colnici.
A len tak aside, z Ali ak niečo kupujete a vidíte 20 "obchodov" s rovnakou cenou, tak si dajte námahu, všetky ponuky pootvárajte a hľadajte medzi dopravami "PostNL", neviem, či to je nejaký záškodnícka prelepovač doprava alebo to preclia predajcovi do Číny ale tam už od začiatku je aj trackovacie číslo s koncovkou NL a hlavne na balíku je odosielateľ pošta v Holandsku, takže to nestopnú.
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5