Sluchátka už mi dovezli, nakonec jsem si vzal AKG K 324 P i K 450. Špunty do města a skládačku do práce.
K 324 P jsou přesně to, co jsem chtěl. Nezklamaly a rozhodně jsem si o hodně polepšil oproti předchozím Plugům. Vyrovnanější, nezkreslují a basují jen tam, kde by měly... myslím, že jsem dostal přesně takovou kvalitu, za kterou jsem zaplatil. Nemohou se ani srovnávat s nějakými high end, ale v týhle ceně to byl hodně dobrý kup. Koupil bych znovu, kdybych se měl zas rozhodovat.
K 450 mají minimálně o dvě třídy lepší zvuk než výše zmíněné pecky. Jsou spíš limitované zdrojem (tím jsem ovšem limitován i já)... Z mp3 přehrávače (Sandisk Fuze - dle všech ohlasů by měl mít hodně slušný a nijak nezkreslený zvuk) byl rozdíl mezi k324p v podstatě poměrně malý a byl jsem tím trošku zklamán, protože mi ten rozdíl rozhodně nepřišel hoden cenovému rozdílu. Stejné sklady (320 mp3 i +700flac)... imho se mi potvrdil názor, že nemá smysl do takovéhleho osobního přehrávače cpát flac, z osobního přehrávače je to to samé jako 320 mp3. Tak jsem zkusil oboje sluchátka připojit do pc (bohužel jen itegrovaná karta). Pustil Flac. k324p hrály lépe než mp3 přehrávače, ale přišlo mi, že se tak nějak zahlcují (omlouvám se, neumí to odborně popsat) a nedokážou od sebe ten zvuk tak pěkně detailně oddělit. Když jsem nasadil k450 tak jsem začal pociťovat takové to lehké chvění v zátylku a pak husí kůže po celém těle... popsal bych to asi jako můj první eargasmus... samozřejmě, že z integrované zvukové karty se linul do pozadí i ten klasický nehezký šum a tak vůbec, ale to už nesouvisí se sluchátky... to co s k324p splývalo, bylo zahuhlané nebo tak nějak nekorektní v K450 bylo krásně čitelné, detailní a bez zaváhání. Navíc ten prostor... Ale abych jen nechválil... Zpracování je takové dost... plastové. Stříbrné části na obrázcích jsou jen přetřené plasty, čekal jsem plech (asi jsem naivní). V balení je jeden cca 50 cm kabel a jeden cca 100 cm (prostě ta klasická délka od ucha do kapsy

. Pro ten krátký nevidím moc využítí, spíš bych ocenil místo něj třeba dvoumetrový, aby mi dosáhl pohodlně k posteli od pc. Trochu jsem válčil i s usazením na hlavě, protože jsou to má první sluchátka téhle konstrukce a mušle nepojmou celé ucho, ale jen se na něj položí, což je podlé mého méně stabilnější než kdyby tomu bylo opačně. Nadruhou stranu se to kompenzuje silnějším přítlakem, takže teď už jsem si ideální pozici na hlavě našel a sedí mi. Po více jak čtyřech hodinách poslechu mi začaly ale tlačit na uších (nosím i brýle), takže na nějaký celodenní poslech bych volil raději jiná sluchátka... Trošku tu vyvstává otázka, k čemu jsou tedy dobrá, když mp3 přehrávač pro ně není dostatečný zvukový zdroj a na domácí hraní na nějaké té konzumentské úrovni nejsou dostatečně pohodlná... Pro mé využití v práci jsou ovšem ideální (občas mp3 přehrávač, občas hudba z pc). Poslouchám tak osm hodin denně, sundavám tak jednou za hodinu na nějakou tu menší cigaretovou pauzičku nebo když musím něco osobně zařídit. Navíc jsou zdravotně výhodnější než špunty, takže z mého pohledu spokojenost... A znovu bych si koupil i tyto. Teď mi pálí už jen ten zdroj doma

Všem děkuji za názory a pomoc při mém rozhodování. Snad se tyhle laické poznatky někomu hodí.
Sjöne