Verim, ze sa tu najde dostatocne mnozstvo elektrotechnicky zdatnych ludi, a tak prejdem rovno k veci.
Na sluchadlach Koss portaPro sa mi "zalomil" klasicky 3.5mm jack, preto som sa optimisticky rozhodol pre jeho vymenu. Kupil som klasicky kovovy jack a nazdaval sa, ze nebudem mat problem priletovat jednotlive kabliky. Lenze ejha! Chyba, chyba... Uz sa s tym babrem pomerne dlho, jeden jack som pri danej prilezitosti tak donicil, ze celu proceduru budem musiet ked tak opakovat na dalsom kuse. Viem, ze tu uz podobne otazky padli, no mam dojem, ze ani jeden jack sa nepodobal na ten moj. Dva "koliky" na pravy a lavy kanal su sice pomerne jasne, ale horsie je to (aspon pre mna) s uzemnenim. Aby nedoslo k omylu, prikladam aj obrazok kabla + jacku.
Postupoval som nasledovne: k jednemu "koliku" som priletoval cerveny kabel, k druhemu zeleny. Potom som oba "zlate" kable (ak sa nemylim, je to tienenie), priletoval na tu cast jacku, ktora je v podstate pod "kolikmi" -- prestrcil som ich cez dieru, ktora sa tam nachadza. Problem je, ze nasledne sa zvuk ozyval iba z jedneho sluchadla a aj to stacilo jackom pohnut a zacal sa prerusovat. Takze tipujem, ze niekde robim elementarnu chybu, avsak netusim, kde konkretne...
Uvitam akekolvek rady, som uz z toho zufaly

Vdaka!