Marshall Major

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PHM_ 28. 12. 2010 09:37

Ahoj,
chtěl bych se s vámi letmo podělit o první dojmy se sluchátky Marshall Major.
http://www.marshallheadphones.com/product/major
Z hlediska zpracování a konstrukce se jedná o překrásná sluchátka. Pokud si někteří majitelé na internetu stěžují, že několik plastových dílů je dělá příliš levnými, pak s tím nemohu souhlasit, sluchátka jsou podle mě tato skvělá.
Co se týče zvuku, v porovnání s mými předchozími Senn. CX-300, pak je rozhodně lepší, kvalitnější a čistší, basy se zdají být o kus níže něž u CX-300. Přesto mi přijde, že za svoji cenu by mohly nabídnout přeci jenom o trochu lepší zvuk - nicméně to je potřeba přisuzovat odlišné konstrukci a také faktu, že Marshall je světoznámá značka.
Just my 2 cents,

PS: Kupoval jsem je na sluchatka.net jako svá třetí sluchátka a musím říci pouze a jenom, že kvalita služeb je ohromující (do poznámky jsem zmínil, že sluchátka musím mít druhý den dopoledne a již v 9:00 jsem je držel v ruce).
PHM_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 23. 1. 2011 12:45

Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mafie 23. 1. 2011 13:10

Někde jsem četl, že zvuk nic moc a ty hranaté naušníky vlastně taky... což je IMHO škoda. Pokud je pravda, že Marshall pouze "prodal" svou značku Urbanears, tak si sám kazí jméno...
http://www.urbanears.com/
foobar2000 + WASAPI > FiiO E7 > Grado SR80
Sansa Clip+ > Phonak Audéo PFE 112
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 24. 1. 2011 13:08

Ne. Jen si je nechal udělat u firmy, kde si dělá i Urbanears.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wizik 24. 1. 2011 13:11

Ten dizajn je super, ale za tie prachy to nebude bohviečo :-( .
Denon DCD-910/Foobar->digital mogami 2964/USB->Gamma 2 DAC(powered by sigma11)->Beyerdynamic DT770 PRO 80ohm

Sansa Fuze -> Soundmagic PL30
Wizik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jimm.ik 25. 1. 2011 13:07

Nemáte někdo zkušenost s Marshall Minor? Odchází mi moje Shure e2c tak hledám slušnou náhradu
Jimm.ik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 25. 1. 2011 15:49

Minor jsou pecky, takže to náhrada zrovna nebude.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 1. 2011 00:00

Vyhozeno OT. O porovnávání sluchátek různých konstrukcí jsme tu měli několik stránek flame už několikrát ;-)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Figut 26. 1. 2011 20:47

Takže takové porovnání s cx 300 svědčí o tom, že bych koupí prohloupil. Škoda, škoda. Vypadají tak hezky...
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radar99 27. 7. 2011 23:47

Marshall Major jsou nesrovnatelně zvukově lepší než Koss PP (velice věrný nahrávce, čistý, nezakrývá nedostatky nahrávky) + zpracování je opravdu skvělé, kabel vypadá opravdu bytelně a design je úžasný. Pravda je že jim trvalo dva dny než se rozehrála (zvlášť basy). Na zkoušku jsem používal referenční CD ultrasone. Například při nahrávce houslového koncertu byly koss pp kupodivu na poslech velice příjemné, zvuk byl plný, dynamický... znělo to opravdu pěkně... ale to co tam hrálo mělo se zvukem houslí opravdu pramálo společného... skoro nic. Naopak Marshall Major hrály velice čistě, byly slyšet struny, dopady smyčce, občas nechtěné zavadění smyčcem o vedlejší strunu, kašlající divák v hledišti... na housle sám hraju +- 13 let a opravdu mě překvapilo jak věrně jejich zvuk sluchátka podala. Navíc proti Koss PP mají velice prostorový zvuk. Mínusem je zbytečně velký přítlak na uši, ale stačilo je nechat nasazené na krabici přes noc je problém byl vyřešen... jinak se o nepohodlí nedá mluvit.
Proto nevím proč by to pro někoho kdo nemá rád in-ear a chce přenosná sluchátka která budou vypadat skvěle a navíc i (za tu cenu) dobře hrát měla být špatná volba... jen se pak nedivte že 120kbps mp3 z "hudebního" mobilu bude znít na prd. Howgh!

-- 28. 7. 2011 01:01 --

Pokud je pravda, že Marshall pouze "prodal" svou značku Urbanears, tak si sám kazí jméno...

Stačí porovnat parametry sluchátek:

URBANEARS TANTO:
Frequency Response 20Hz-20kHz
Impedance 32Ω
Sensitivity 112dB
Max Input Power 40mW

URBANEARS PLATAN:
Frequency Response 20Hz-20kHz
Impedance 60Ω
Sensitivity 115dB
Max Input Power 40mW

MARSHALL MAJOR:
Frequency Response 20hz-20kHz
Impedance 32 Ω
Sensitivity 121dB
Rated Imput Power 15mW
Max imput Power 20mW
Radar99
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 28. 7. 2011 10:19

Inak ja som tiez toho nazoru ze nehraju az tak zle ale maju svoje limity,napr. na rychlu metalovu hudbu su neni vobec vhodne,inak su vazne celkom prijemne na posluch!! Ale maju kelimok a dakedy sa mi zda bass taky pochybny !!! :hm A co sa pohodlia tyka tak ja s tym nemam problem (az mi je to divne) ale moji znamy im ho vytkli! :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radar99 28. 7. 2011 18:45

u všeho co píšu platí: je to subjektivní a je to "za tu cenu"

Tak jsem si vygeneroval spektrum od 20Hz do 20kHz...
Je to subjektivní ale hlasitost strmě stoupá od 20Hz (není téměř slyšet) do 100Hz, potom velice pozvolna do přibližně 2 000Hz, poté velice pozvolna do 5 000Hz, potom celkem vyrovnaný pruběh, pozvolna klesá po 15 000Hz, hraje čistě do 18000Hz, potom začíná rezonovat (převládá ten samý tón o oktávu níž), dál neposoudím, slyším do 18500. :-P

proti tomu KOSSy (bohužel jinak teď nemám s čím porovnat) měly rychlejší náběh basů, mezi 100Hz a 200Hz vyrovnaný průběh, potom trochu útlum následovaný pozvolna stoupající hlasitostí do cca 4 000, poté útlum a velice velice pozvolna klesající hlasitostí, od cca 15 000 až kam mi ucho sahá jde hlasitost dolů a osciluje.

Co se týče kvality zvuku tak Marshall major měly od 20 až do 18 000 velice čistý zvuk. Potom zkreslovaly (rezonance) ale nijak významně. Dávám to za vinu uzavřené konstrukci, která je na druhou stranu výhodou, okolní zvuky tlumí na supraaurální sluchátka velice dobře, dál by mi nevadil trošku větší rozsah, okraje spektra jsou dost "ukrojené". Žádná HiFi sluchátka to samozřejmě nejsou, a na hodně dlouhý poslech jsou pohodlnější circumauraly. Podle mého jsou ideální náhradou za in-ear špunty na ven.

Koss měly otřesné a uhučené basy, zvlášť kolem 100 až 200Hz, přešlo je to až kolem 4 000Hz. Výšky měly ostřejší než Marshally... Škoda těch otřesných (středo)basů, i středy jsou ucházející a výšky dokonce skvělé /podle mého/... Absolutně netlumí okolní zvuk, na ven se skoro nedají použít (např v autobuse). Na domácí poslech taky nic moc. Podle mě ideální levná sluchátka na filmy kde jejich uhučený zvuk nebude překážet....

ano, velice jsem se nudil :-D
Radar99
Junior

Odeslat příspěvekod Broslowski 28. 7. 2011 18:46

pohodlie hrozne, hraju strasne nudne, velmi citelne imo skresluju spodok a stredy. Vysky nemaju. Su moc pomale. to su moje poznamky k tymto skvostom :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod clostermann 28. 7. 2011 19:44

Obrázek
I z tohoto se dá ledacos vykoukat .
Audeze LCD X , TEAC USB DAC UD 501 , SPL Phonitor .
clostermann
Junior

Odeslat příspěvekod Broslowski 28. 7. 2011 20:05

neviem si celkom predstavit, ako korektne merat freq odozvu supraarualov...
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Další stránka