Radians-custom molded earplugs

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod chockel 1. 1. 2011 21:32

Zdravim pani, chcel by pocut vas nazor, pripadne skusenosti s tymto produktom od znacky RADIANS. Myslim ze niektory clenovia ju budu poznat ;) Su to vlastne 2 krabicky s modelovaciou hmotou z ktorych v jednej sa nachadza samotna hmota a v druhej pravdepodobne tuzidlo. Staci ich zmiesat dokopy, napchat hmotu do usi a 10 minut nechat tvrdnut. Co dodat, podla mna idealne custom nadstavce pre in-eary. Na ebayi sa tato vecicka predava po cca 13 USD aj s shipping. Dodavaju ju v styroch farbach:cervena, oranzova, modra, pletova.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

video+navod:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lmk-y_9exJ8
chockel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 1. 1. 2011 21:50

Je s tím pár problémů, za prvé správně něco takového dostat do ucho je dost těžké. Většinou to bude vypadat hnusně a do správného tvaru jako od audiologa to bude mít hodně daleko(proto se nedoporučuje si dělat customy u těch firem co vám pošlou tu hmotu, ať si uděláte odlitky doma).

Za druhé, kamarádka ušařka mě varovala před tím, že hypoteticky by si tím mohl člověk vyrvat bubínek z ucha :) Nějak že když má člověk v bubínku dírku(ani o tom nemusí vědět), takže tohle mu může vlastně proniknout až dovnitř do ucha.

Navíc nevím jak u toho ideální umístit sluchátka, aby se ti nestalo, že jedno by bylo třeba o kousek dál od ucha než to druhé.

Já něco podobného zkoušel, ale moc hifi řešení to není.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod TheUnheard 1. 1. 2011 23:44

a len pre tu srandu ako si robil to "nieco podobne"? :-) myslim hlavne z akeho materialu pripadne polotovaru to bolo pripadne ako to mam nazvat? :-D
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chockel 17. 1. 2011 21:32

No, kedze Unheard bol velmi zaujaty voci radiansom tak som sa rozhodol, po case, mu/vam uploadnut zopar foteciek ako to dopadlo :D Ako budete moct na fotkach vidiet, radians nieje vhodny pre sluchadla typu d-jays a pod. kde je ta ozvucnica alebo proste ten zvukovod zahnuty pod uhlom! Pre mna vyhodenych 14 bucks do vzuchu, skoda, tesil som sa na to :/ Fotky som upol aj pre binove potesenie, nech vidi ze mal pravdu. Ano bina, moc hifi to teda nieje :D

Obrázek
-takto nejak vyzera balenie radiansov

Obrázek
-samotne "customy" nadstavce

Obrázek
-tu jasne vidiet ze d-jaysi maju zvukovod(neviem ci to je spravne pomenovanie, skor by som to nazval nejak inac, len mi to nevie prist na um :P) nakloneny pod uhlom(45 stupnov??)

Obrázek
-a tu uz su sluchadla aj s nadstavcami. Neviem ci to dobre vidno, no kazde sluchadlo je zaliate pod inym uhlom. U djays sa vsak ani po usadeni IEMs pod inym uhlom zvuk nemeni.(ja som vsak chybu spravil v zrezavani tych radiansov takze teraz mi v uchu dobre nesedia, preto ich mozem zahodit)

Obrázek
-(toto je trosku OT, chcel som len poukazat na to ze nosit sluchadla v takomto obale je az srdcervuuce kedze kable dost trpia, musim zohnat niekde puzdro na UMDcka)
chockel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 17. 1. 2011 23:10

tak ostava mi len dodat ze snad ja budem mat viac stastia :-) ... ale tak ci tak postupom casu dojde aj na profesionalnu robotu :love:
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 18. 1. 2011 13:14

takze dnes to doslo aj mne a hifi to fakt nie je ... a podarilo sa mi zasr*t tie kovove mirezky na sennoch :grr: takze mi skoro vobec nehralo prave sluchadlo ale nastastie to ihla dala trosku doporiadku(neviete niekto ako to co najlepsie precistit?) ... takze z druhej polky materialu co mi ostalo si mozem spravit este jednu varku tych stuplov(ale nie na sluchadla) a to budem pouzivat na spanie na intraku ^_^
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 18. 1. 2011 13:37

TheUnheard píše: podarilo sa mi zasr*t tie kovove mirezky na sennoch :grr:

Napadlo mě že se tohle může stát když jsem koukal na ten jejich video návod.

Jako tohle je fakt jedině k peckám, aby člověk měl aspoň nějakou izolaci.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod TheUnheard 18. 1. 2011 13:47

ako ja som uvazoval ze ci to nemam dat do sacku a tak to robit ale ked to kazdy robil "priamo" tak som skusil aj ja ... a dopadlo to takto :-S ... pri najhorsom ma napada ze odtial vyrvem tu sietku a dam tam z creative EP-630(ak by som ich niekedy posielal na reklamaciu) ... myslim ze aj bez tej sietky by malo hrat dobre ...
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chockel 18. 1. 2011 18:12

filter sa podarilo **** aj mne, nastastie som ho hned vymenil za nahradny co bol v baleni...inac na tom videu v youtube, jak tam ten typek rval tie jeho shury sa mi to hned nejako nezdalo :D ale zjavne sa mu to podarilo...
chockel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ssamoo 18. 1. 2011 18:50

Akurat som chcel reagovat :) Na tom videu to chalanovi ide pomerne dobre a aj ten vysledny tvar mu vyssiel velmi pekny..
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 18. 1. 2011 19:03

Otázka kolikrát to zkoušeli :)

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod chockel 18. 1. 2011 19:04

Tomu sa hovori zakon schvalnosti...aj ked sa snazis jak debil urobit to tak aby to vyslo, na potvoru sa ti to nepodari :D Vid. ja ...sral som sa s tym minimalne pol hodinu(jedno ucho) a vysledok stal za...nha...a to som mal este stastie ze som nemusel ist na usne oddelenie ku nam do spitalu lebo som mal cele ucho zapchate tym zuvackovitym sajrajtom xD Typek si to za 10 sekund napchal do ucha a vcelku sa mu to podarilo...a to este mal aj tie "MEGASHURY"
chockel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod klobas 18. 1. 2011 19:39

TheUnheard píše:ako ja som uvazoval ze ci to nemam dat do sacku a tak to robit ale ked to kazdy robil "priamo" tak som skusil aj ja ... a dopadlo to takto :-S ... pri najhorsom ma napada ze odtial vyrvem tu sietku a dam tam z creative EP-630(ak by som ich niekedy posielal na reklamaciu) ... myslim ze aj bez tej sietky by malo hrat dobre ...

Pokud mas senny ie8, tak tam de ta trubicka co je na ni sitka oddelat, staci tim pootocit na jednu stranu a de to vytahnout, akorat to drzi trochu na nejakym tmelu nebo podobnym sajrajtu. Pak to muzs zkusit nejak profouknout, nebo zkus zjistit, jestli to nejde necim rozpustit ta hmota.
klobas
Kolemjdoucí

Další stránka