Ahoj, vybírám mezi sluchátky:
Shure SE115 (990- akce)
a Klipsch Image S3 (cena stejná).
Poslouchám - kromě metalu a dechovky snad vše

Pop, rock, někdy trance, ale dost často i country, folk (Loreena McKennitt) občas (ale jen občas) i vážnou hudbu. Přehrávač - Sony NWZ-829, plná spokojenost. MP3 se snaží mít všechny v kvalitě nejvyšší (320) a taky to tak většinou je. Sluchátka - in-ear jsem měl originál Sony, trošku moc basů, ale na chození venku se dalo. Na doma mám Sennheiser PX-100 - zvukově lepší. Sony ale odešly, hledám nové a už si říkám - něco, co přebije i PX-100. Kouknul jsem na sluchatka.net - a našel tyhle dvoje. Cena 1000- max. Obojí asi bude lepší., než PX-100, se kterými jsem jinak stále spokojený. Klipsch - bojím se, aby to nebylo nabasované jako Porta Pro - proto jsem tehdy kupoval PX-100 a ne Koss. Jinak se mi líbí - budou asi fakt pohodlné, malinké. Ještě takhle - že bude důraz na basy mi tak nevadí, pokud to nebude fakt přebasované, ale nebudou se ztrácet moc výšky a středy?
Shure - značku znám. Budou neutrálnější (prý), za tuhle cenu mají už jen červené. To bych i zkousnul, podíval jsem se na fotky a nevypadají zle. Akorát - ten dělený kabel, uvažuji, jestli to nebude pomalu nevýhoda. Fajn je, že kabel se mi zlomí vždy u jacku v kapse u přehrávače, kabel mají na tomhle shopu za 250- nový, takže bych ho mohl bez problémů vyměnit a žádné bastlení - to je fajn. Ale aby neodešel ten jak, co je přímo na sluchátkách - spojovač...
Další věcí je, že mám trošku strach, aby nebyly Shure na mě až moc neutrální, i když si to nemyslím. Potřeboval bych, kdyby prostě nějaká dobrá duše srovnala Px-100 s Klipsch, případně i Shure.
A celkově, které z nich byste spíše vzali? PL50 už jsou mim os cenou a to už by fakt mohlo být až moc neutrální. Díky.