Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 2. 2012 23:01

Zdravíčko, vybírám náhradu za odešlé Kossy Pathfinder. Cena kolem 600kč ( kolem 1000 kč už jsem si tu pár tipů našel) Doma mám AT-T300 hudbu poslouchám ve FLACu tak se mi jedná o co nejvyváženější zvuk, nepotřebuji basy... Ideálně špunty, ale peckám i klasickým se nebráním . Důležitý parametr je ale izolace, nerad mám hudbu nahlas a už vůbec nechcu rušit okolí většinu času poslouchám ve městě-
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Junior

Odeslat příspěvekod JakubCh 24. 2. 2012 12:14

Ahoj, vybírám mezi sluchátky:
Shure SE115 (990- akce)
a Klipsch Image S3 (cena stejná).
Poslouchám - kromě metalu a dechovky snad vše :D Pop, rock, někdy trance, ale dost často i country, folk (Loreena McKennitt) občas (ale jen občas) i vážnou hudbu. Přehrávač - Sony NWZ-829, plná spokojenost. MP3 se snaží mít všechny v kvalitě nejvyšší (320) a taky to tak většinou je. Sluchátka - in-ear jsem měl originál Sony, trošku moc basů, ale na chození venku se dalo. Na doma mám Sennheiser PX-100 - zvukově lepší. Sony ale odešly, hledám nové a už si říkám - něco, co přebije i PX-100. Kouknul jsem na sluchatka.net - a našel tyhle dvoje. Cena 1000- max. Obojí asi bude lepší., než PX-100, se kterými jsem jinak stále spokojený. Klipsch - bojím se, aby to nebylo nabasované jako Porta Pro - proto jsem tehdy kupoval PX-100 a ne Koss. Jinak se mi líbí - budou asi fakt pohodlné, malinké. Ještě takhle - že bude důraz na basy mi tak nevadí, pokud to nebude fakt přebasované, ale nebudou se ztrácet moc výšky a středy?
Shure - značku znám. Budou neutrálnější (prý), za tuhle cenu mají už jen červené. To bych i zkousnul, podíval jsem se na fotky a nevypadají zle. Akorát - ten dělený kabel, uvažuji, jestli to nebude pomalu nevýhoda. Fajn je, že kabel se mi zlomí vždy u jacku v kapse u přehrávače, kabel mají na tomhle shopu za 250- nový, takže bych ho mohl bez problémů vyměnit a žádné bastlení - to je fajn. Ale aby neodešel ten jak, co je přímo na sluchátkách - spojovač...
Další věcí je, že mám trošku strach, aby nebyly Shure na mě až moc neutrální, i když si to nemyslím. Potřeboval bych, kdyby prostě nějaká dobrá duše srovnala Px-100 s Klipsch, případně i Shure.
A celkově, které z nich byste spíše vzali? PL50 už jsou mim os cenou a to už by fakt mohlo být až moc neutrální. Díky.
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 2. 2012 13:47

Lepšie ako PX100 nebudu ani jedny. Obidva maju viac basov ako PX 100. Shure SE115 nemaju odpojiteľny kabel, až vyššie modely.
Ak je PL50 už veľa, tak Soundmagic E30, Vsonic R02/GR02.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JakubCh 24. 2. 2012 16:19

Shure má ROZPOJITELNÝ kabel - o to mi šlo :-)
Tzn. podle tebe oboje sluchátka budou horší, než PX-100? Basy - jak jsem psal, více basů, pokud se nebudou ztrácet výšky a středy, mi nevadí.

-- 24. 2. 2012 16:27 --

No, PL50 bych snad ještě zvážit mohl. Ptal jsem se přímo Adama Perutky, basy S3 dává na úroveň PX-100 s tím, že celkově ale zvuk bude o třídu výše...
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 2. 2012 17:44

Aha, rozpojiteľny. Mysliš tu predlžovačku. Tu si môžeš kupiť k akymkoľvek sluchadlam.
O Peroutkovi tu bola reč už viackrat, jeho nazory a požiadavky na zvuk sa vyrazne odlišuju od väčšiny nazorov.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JakubCh 24. 2. 2012 18:44

To mi je jasné, jediná výhoda je ta, že kdyby se "užvýkal" dolní jack, tak prostě jen vezmu novou prodlužovačku, vše :).
PL50 jsou podle tebe teda ok? Ty Shure jsou taky moc přebasované? PX-100 rozhodně nejsou nic extra, to vím sám moc dobře...
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 2. 2012 19:19

PL50 su ok, ale zvuk je skôr s dôrazom na stredy, neviem či ti budu basy dostatočne. Shury nejak extremne prebasovane nie su, ale basov maju imho viac ako PX100. Otazka je čo je pre teba dosť a čo malo.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JakubCh 24. 2. 2012 19:33

Jasně, ty basy - takhle: nevadí mi, když tam budou. PX-100 mi přebasované nepřijdou, jestli bude basů víc a nebude to ve stylu Koss Plug, které jsem bohužel kdysi měl, nevadí. Hlavně, aby nebyly totálně rozmatlané i středy a výšky. Právě vzpomínka na Plugy mě ničí...to už nechci zažít. U Sonky jsem měl Sony MDR-EX 85 LPB, tyhle: http://www.amazon.de/Sony-MDR-EX-Ohr-Ko ... B000OQ9WFO a bylo to méně prokleslené, "křišťálové", než PX-100, které jsem měl na doma, ale pořád to bylo hezké a na ulici, do vlaku super. Na Klipsch se mi líbí a hrozně láká, jak jsou malé a podle většiny lidí hodně pohodlné. Nějak si říkám, že by neměly být snad přece horší, než Sony...a nějak se mi nezdá, že jsou horší, než PX100. Říkám, že tam budou výraznější basy, nevadí, hlavně, aby tam byly (alespoň v mezích možností) i středy a byly čisté výšky...nejsem audiofil. V průměru poslouchám nejčastěji pop, "osmdesátky", tam to bude v klidu, při práci nebo když potřebuju vypnout, ale držet rytmus prásknu dnešní trance typu duc-duc (Cascada - tady by Klipsch byly asi super, když mám náladu (jakože dost často), pustím si starého dobrého Brichtu - taky ok. Jenže taky někdy dostanu chuť pustit si country třeba v podání Johnnyho Cashe...nebo v klidu před spaním folk Loreeny McKennit. Ale obojí jsem provozoval i na Sony a nenadával jsem...s PXkama klídeček. Prostě poslouchám všechno možné, že si jednou za rok pustím Vivaldiho Four Season už ani raději nepíšu :D Ale asi převládá styl, který by mohl sedět i Klipsch. No, asi to vezmu tak, že to prostě prubnu, každý máme jiné uši a v nejhorším do 14dnů vrátím a vezmu jiné no...jak jsi psal PL-50 by mi mohly připadnout až moc nudné a ploché. Shure se mi líbí i jako značka, ale nějak se pořád koukám na Klipsch - prostě se mi moc líbí, jak jsou prťávé a jestli o nich fakt nebudu vědět...Sonky moc pohodlné nebyly zase...
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 2. 2012 19:40

Všetky tie sluchadla su v cenovej relacii PX100, takže očakavať, že budu hrať o triedu či viac lepšie nie je na mieste (i keď otazka je čo pod tym kto chape). Každopadne ani vyrazne horšie nebudu. Hlavne je to odlišna konštrukcia, takže nejake porovnanie je trošku zbytočne a mimo misu.
Ak nemaš problem ani s vyraznejšimi basmi, tak kľudne aj Klipsch. Na štyl Koss plug nebudu žiadne z nich, to sa zas bať nemusiš. Ten bas je o niečom inom.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JakubCh 24. 2. 2012 19:46

Ok..právě ty Plugy, to byl děs....na to nezapomenu. Děkuji, zkusím případně pak napíšu. Když to bude prostě zhruba jako PX-100, bude to fajn. nečekám ,že to bude lepší nějak moc (ani horší, přesně, jak ji napsal s cenou. Zkusím Klipsch, to pohodlí mě láká :) Ono taky asi bude věc zvyku, jak si člověk na určitý zvukový projev zvykne, bere ho a ok...
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Mzcool2 24. 2. 2012 21:39

dobrý den
mám sluchátka koss porta pro ,ktere používám na doma ale chtěl bych ještě špunty tak do 1000 kč
přehrávač mam ipod nano 5 g.
posloucham hlavne rock,metal takže bych chtěl aby sluchátka mněly dobré výšky (narozdil od porta pro kde je vše utopeno v basech když člověk nepoužije ekvalizér)
take by mohly mýt věrnější zvukový projev
přemýšlel jsem třeba o Klipsch Image S3 nebo Sennheiser CX 300-II precision (prý mají horší zvukový projev než zmíněné klipsch)
předem děkuji za odpovědi
Naposledy upravil xxxdvorixxx dne 25. 2. 2012 12:54, celkově upraveno 1
Důvod: sloučeno
Mzcool2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nema 25. 2. 2012 00:45

Zdravím,

ač se nejedná o velkou ztrátu, tak mě potkala nemilá věc v podobě zalomeného kabelu a následné nefunkčnosti pravého sluchátka u Creative EP-630. Měl jsem je více jak 2 roky a byl jsem s nimi více-méně spokojen. V průběhu oněch dvou let se u mě projevila menší slabost pro kvalitní přednes poslouchané hudby a tudíž bych se s vámi chtěl poradit ohledně výběru jejich náhrady.
Rád bych se posunul v kvalitě materiálů a hlavně kvalitě přednesu o pár levelů výše. Hudbu převážně přehrávám na SanDisk Sansa Clip plus. Nahrávky se snažím shánět v co nejvyšší kvalitě.
Co se týče žánrů, poslouchám vše od klasiky, přes jazz, klasický rok až po folk. Poslední dobou jsem si oblíbil Norah Jones a jí podobné umělce.
Nuže, na in-ear sluchátka jsem si zvyknul a naprosto mi vyhovují, zůstal bych tedy u nich. O pár postů výše byly doporučovány Vsonic GR02.

Maximum mám nějakých 1400 Kč.
Má tedy cenu připlatit si nějaké ty 400 Kč a jít do nějakých dražších, nebo to až zas tak zásadní rozdíl nebude
Předem děkuji za odpověď.
Nema
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 2. 2012 08:01

Vsonicy su vyborna volba, obzvlast na hudobne zanre, ktore pocuvas. Na zahuhlanych Creativoch sa to pocuvat neda.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JakubCh 25. 2. 2012 12:19

Creative 630 jsem taky měl. Ze začátku nadšení, pak mi odešly, jako Tobě. A koupil jsem PX-100, řekl jsem si, že zkusím něco nového, Páni, to byla změna :). Ale než jsem to znal, spokojenost. Věřím, že si teď s Klipsch nepohorším, mít zvuk PX-100 v mimi in-earech, skáču. Už jen proto, že to hezky izoluje zvuk okolí (vlak, autobus), dobře se to nosí...
Na VSONIC jsem se schválně kouknul teď a cenově by to šlo, zařazuji na výběr, kdyby Klipsch zklamaly. Ale zkusím napřed S3, fakt mě láká ta představa, že o sluchátkách nebudu skoro vědět :)
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod Nema 25. 2. 2012 13:15

U těch Vsoniců jsem se chtěl ještě zeptat. Měly by mít polootevřenou konstrukci. Zajímalo by mě tedy jak jsou na tom s izolací od okolí a také jestli by se mnou při vyšší hlasitosti neposlouchal danou skladbu celej autobus. Osobně opravdu nemám rád ty situace, kdy si nějaká osoba nechává vyřvávat hudbu do uší, ale už nějak neslyší to, že to řve i navenek. Často poslouchám ve vlaku, kde je "relativně" ticho a pro někoho to může být víc než rušivé...

JakubCh: Přesně jak říkáš. Ze začátku nadšení, ale pokud nemá člověk nějakou možnost srovnání, tak ani netuší, jak velký rozdíl to může být. Nouzově jsem teď zkusil sluchátka, co jsem dostal k telefonu. Osobně nechápu, jak je může někdo používat.. :D no, to je jedno.
U těch Klipschů jsem někde četl, že mají relativně horší kablík, což si vzhledem k mému užívání nemohu dovolit riskovat. Myslim teda, že to bylo u nich... Ale zas je pravda, že ty Vsonicy jsou oproti nim fakt větší...
Nema
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka