Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 2. 12. 2012 15:43

Ohladom potenia sa v pripade circumauralnych, riesenim su velurove nausniky, tie sa vsak typicky ku najlacnejsim modelom nedodavaju.
Naposledy upravil bogino dne 2. 12. 2012 17:16, celkově upraveno 1
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 12. 2012 16:47

xmiku píše:bogino, máš pravdu, skutečně jsem pojem otevřená sluchátka chápal nesprávně, děkuju za upozornění.
Nechapal si to spravne, ale mal si aj tak pravdu. HD 407 su skutočne otvorene, takže sa ospravedlňujem. Zamenil som si ich s takmer identickymi HD 408, ktore su uzavrete. Každopadne to čo pišu kolegovia, s tym suhlasim.

Pohodlne suprauraly k PC s vybornym zvukom (v ramci ceny) su napr. Beyerdynamic DT 231 Pro. Su ale nad rozpočet, cca 900 Kč. U prenosnych modelov, ktore sa tu riešia by mohol prekažať kratky kabel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Joey35 3. 12. 2012 18:12

Chcel by som vediet aku zvukovu kvalitu maju tieto sluchatka Audio-Technica ATH-T200 oproti tym Maxellom? Maxelly su lepsie?
Joey35
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 12. 2012 11:11

Tak si říkám, jestli nejsou nějaká mutace Maxellu Retro DJ i tahle slucházka z nové akce Tchibo: http://www.tchibo.cz/Hifi-vez-p400022925.html?cs=1 ...
Budu se na ně muset podívat - v ČR se zřejmě Maxell Retro DJ neprodávají a občas by se mi něco v tomto duchu hodilo.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 12. 2012 13:07

Tie Maxelly maju "unifikovany" cinsky OEM dizajn. Sluchadla v tomto dizajne sa predavaju aj pod roznymi inymi znackami (Fischer Audio, Project, Brainvawz...), to ale este neznamena ze je to to iste a ze to aj rovnako hra.
Zvyknu ich mat v Tescu, skus nejake navstivit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 12. 2012 13:19

Ryan - podle všeho je mají jen v Tescu SK, ne CZ...

Co se týče Tchiba, tak ty se po prozkoumání přeci jen liší, je velmi podobný (komponentově možná místy i stejný) hlavový most, ale mušle totožné nejsou. Kolem jednoho Tchiba jezdím, tak se mrknu, jestli by neměli nějaké vybalené k zapíchnutí do přehrávače, pak případně poreferuji. Rovnou ale říkám, že tomu nehodlám věnovat moc času, pokud to k odzkoušení nebude, tak to nechám plavat a s nikým se dohadovat nebudu :-)
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doodier 5. 12. 2012 13:30

Já Maxelly našel i v ČR, konkrétně Ostrava, Tesco na zastávce Zahrádky, cena 450Kč.
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lamak000 5. 12. 2012 22:18

Zdravím, ve výběru sluchátek se moc neorientuju a tak prosím o radu.
Cena do 1000,- eventuelně může být i o 300,- vyšší ale raděj do tisícovky.
Zdroj bude asi nejčastěj PC (filmy), a pak mobil (v součastnosti Nokia E52).
Dost důležitá je dobrá vnější i vnitřní izolace - z toho usuzuju, že budou lepší asi uzavřená sluchátka, nicméně nejsem si jistý, jestli nebude nepříjemné pocení u filmů.
Stavba asi circumaurální ale jsou-li lepší cupraaurální nechám si poradit .
Ocenil bych bez koženky, ale není podmínkou.
Díval jsem se na Koss Porta Pro3AA, ale jednak jsou mimo můj rozpočet, a jednak mají negativní ohlas na tlak na uši. Také mne zaujaly http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... h-t200.htm

Díky za vaše názory
lamak000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 12. 2012 22:44

Do 1000 Kč sa da kupiť vyšši model Audio-Technica ATH-T300. Pripadne lepšie AKG K 77/K 512, Beyerdynamic DT 231 Pro.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod dunda2 6. 12. 2012 00:10

zdravím, ježíšek povídal že mi donese sluchátka a tak jsem se mu rozhodl napsat z jakých má vybírat.. najde se zde nějaká dobrá duše co by mu pomohla?
mám v merku tyto ->

SENNHEISER CX 310
VSONIC GR02 bass
SoundMAGIC E10
Fischer Audio Enigma

můj jediný a velký apel je na maximální potlačení okolí.. jezdím vlakem tak proto..
a asi by nemusely být přez příliš basové..(basy mám rád ale ne aby to mumlalo a jen dunělo)
díky za reakce :)
dunda2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lamak000 6. 12. 2012 21:54

Ryan Giggs: Díky, osobně mi padly do oka ty AKG K 512 - nicméně k sehnání je spíše AKG K 512 MKII - je mezi nimi nějaký zásadní (negativní) rozdíl?
lamak000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod raoul duke 8. 12. 2012 00:20

Zdravím,
vybírám pro přítelkyni sluchátka k telefonu (Xperia Ray), do cca 1000Kč.

Do oka mi padly Fischer Audio Mighty Bug.
+ zvuk vzhledem k ceně ok, se silnými basy (basy má ráda)
+ malé rozměry, určitě se jí vejdou do ouška
+ dobrá izolace okolí
- ale celkem mě zrazuje uživatelská recenze:
Недостатки:
При низкой громкости слышен не весь диапазон. Если дернуть за провод - наушники вылетают из ушей, при этом резиновые(силиконовые) насадки(амбушюры) могут слететь со скользкого метала и улететь на несколько метров. Потерял так приблизительно 8 амбушюр. Плохое качество сборки(если можно так выразиться). Через 2 месяца экстримального использования - начали распадаться на металические детали, пришлось склеивать их клеем. Через 3 месяца беспощадной эксплуатации начал пропадать контакт с одним из наушников, через месяц пришлось их выкинуть.

Taky rusky neumím ;-) , googlem přeloženo:
Nevýhody:
Při nízké hlasitosti není slyšet celou řadu. Pokud vytáhnout drát - sluchátka podívejte se z uší, a guma (silikon) tipy (polstrování) může odletět s hladkou kovu a podívejte se několik metrů. Tak přišel asi o 8 embouchure. Špatná kvalita build (tak říkajíc). Po 2 měsících extrémní použití - začala rozpadat do kovových částí, musel přilepit lepidlem. Po 3 měsících nelítostného vykořisťování začaly mizet v kontaktu s jedním z sluchátka, měsíc nechal vyhodit.

Původně jsem měl vybrány Soundmagic E10.
+ taky dobrý basový zvuk
+ hezký desing a barvy
- ale mínus přímo obří, v pár recenzích jsem četl že se nehodí do malého ucha, tím jsou vyřazeny

Takže jsem pořád nevybral... :hm
Jaké špunty by jste mi doporučili?
V ceně kolem tisícovky, basovější zvuk a aby se vešli do malého ucha.

předem dík :-)
iPod classic 160GB <-> Sennheiser IE 8
raoul duke
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 8. 12. 2012 01:46

Sony mh1c, je tu o nich vlakno, kukni sa nan :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 12. 2012 08:06

K Xperii Ray skor MH1. C jej hrat nebudu. A malo by fungovat bez problemu aj ovladanie. Stoji to cca 250 Kc, resp. cca 700 aj s prislusenstvom, no zvuk je na hony vzdialeny comukolvek za 1000 Kc.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Doodier 8. 12. 2012 13:49

A co takhle Klipsch image s3? Ty jsou maličké a zvuk prý mají dobrý
Doodier
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka