Zdravíčko, po 5 letech nošení
Creative EP-630 a spokojenost, následným koupením AudioTechnica
ATH-CK500M, zamilováním si těchto sluchátak na celý rok a půl a poté okradení, jsem stál před rozhodnutím, co teď.
Jako první jsem zkusil
Jays A-Jays Two. Ze začátku mne překvapila takové ťukavé a mohutné basy, které se po týdnu zjemnily, takže zvukově dobré, avšak ostré kraje mě píchaly do uší, nebylo možno je mít nasazené déle jak 2 hodiny v kuse. Taktéž kabel dost tahal při běhání (ale nevypadávaly).
Sluchátka jsem vrátil.
Jako druhé jsem zkusil
Klipsch S4 Image na doporučení kamaráda. Ze začátku super, avšak násady vcelku jemné, vypadávaly z uší. Tenká komora v násadách také měla za následek, že když jsem otevřel pusu, vypadly basy. Prostě to chtělo nehýbat vůbec s hlavou. Zkoušeny byly všechny násady. Při běhání a zpocení ušní komory jsem basy ztratil během -sekund-...
Kvalita zvuku byla však úžasná. Krásně hrající, dobře basovaly, výšky také dobré (lehké syčení v nejvyšších), basy ne tak dobře rozeznatelné jako u A-Jays Two, ale sympatičtější.
Sluchátka jsem vrátil.
Kvůli dobré zkušenosti jsem si koupil opět
EP-630. Do uší padly hned, při běhání vypadnutí nehrozí. Hlasitost super, zpracování zvuku též, basy jsou však rozpité, nejsou zřetelné, smyté dohromady, výšky občas syčí, celkově to je takové "lehce pod vodou" oproti Klipschům, které byly opravdu jasné. Jsou však lehké a dá se s nimi dělat prakticky cokoli.
Dle rad nejmenovaného prodejce jsem šel na prodejnu v Brně zkusit Audio-Technica
ATH-CKP500. Po prvním obtížnějším nasazení jsem je konečně dal do uší a spustil skladbu. Úžasně detailní basy, VŮBEC nesyčely výšky, zpěvačka zpívala s s s a šlo slyšet opravdu "s" a ne řezání zvuku, basy prostě super, ale pravé ucho mi nedoléhalo. Vyzkoušeny snad všechny násady, ale bohužel. Fakt se mi líbily. Poté jsem zkusil pravé sluchátko jakoby "nadzvednout a malinko zatlačit" v tu chvíli rovnoměrnost zvuku 100% vlevo / vpravo a to, co jsem uslyšel, se nedá slovy popsat.
Naprosto --ultimátní-- zvuk, úžasné basy, výšky, středy, hrálo to prostě božsky. Povolil jsem ruku, začalo to nedoléhat, opět jen "dobrý zvuk se zvýšenou hlasitostí na levé straně".
Proto kdokoli, kdo by uvažoval o sluchátkách, vyzkoušejte je! Neslyšel jsem nic lepšího.
Zkusil jsem také nasadit a zaposlouchat se do
Yurbuds Ironman Inspire Duro a krom toho, že seděly v uších naprosto brilantně, hudba byla HROZNÁ. Nepoznal jsem (nepočítaje 30,- kč sluchátka z letadla) horší.
Poté jsem v prodejně zkusil pár sluchátek "moucha" (ty "letecké", co se dají přes hlavu) v hodnotě od 3500 - 5000,- Kč a .. byl jsem zklamán O.o. Už i z EP-630 mi vycházely lepší tóny, nedovedu si to vysvětlit. A to říkal, že jsou to nejprodávanější sluchátka kdesi ve Španělsku (nebo někde v zahraničí jinde) a všichni je mají jako Numero Uno v cenové kategorii kolem 4 000,- .
To jen tak pro info.
Snad jsem někomu pomohl, nebo alespoň zabil pár minut života