Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod angelfury 22. 8. 2013 09:20

Díky za tip, podle recenzí vypadají fakt dobře, asi budu muset vyrazit někam poslechnout :-) Ale četl jsem ve vícero komentářích že bývá problém s kvalitou kablíku že se po čase překlesává? Nevíte co je na tom pravdy?
about:blank

Sókratés: Scio me nihil scire
angelfury
Junior

Odeslat příspěvekod SonGokussj4 22. 8. 2013 12:34

Zdravíčko, po 5 letech nošení Creative EP-630 a spokojenost, následným koupením AudioTechnica ATH-CK500M, zamilováním si těchto sluchátak na celý rok a půl a poté okradení, jsem stál před rozhodnutím, co teď.

Jako první jsem zkusil Jays A-Jays Two. Ze začátku mne překvapila takové ťukavé a mohutné basy, které se po týdnu zjemnily, takže zvukově dobré, avšak ostré kraje mě píchaly do uší, nebylo možno je mít nasazené déle jak 2 hodiny v kuse. Taktéž kabel dost tahal při běhání (ale nevypadávaly).
Sluchátka jsem vrátil.

Jako druhé jsem zkusil Klipsch S4 Image na doporučení kamaráda. Ze začátku super, avšak násady vcelku jemné, vypadávaly z uší. Tenká komora v násadách také měla za následek, že když jsem otevřel pusu, vypadly basy. Prostě to chtělo nehýbat vůbec s hlavou. Zkoušeny byly všechny násady. Při běhání a zpocení ušní komory jsem basy ztratil během -sekund-...
Kvalita zvuku byla však úžasná. Krásně hrající, dobře basovaly, výšky také dobré (lehké syčení v nejvyšších), basy ne tak dobře rozeznatelné jako u A-Jays Two, ale sympatičtější.
Sluchátka jsem vrátil.

Kvůli dobré zkušenosti jsem si koupil opět EP-630. Do uší padly hned, při běhání vypadnutí nehrozí. Hlasitost super, zpracování zvuku též, basy jsou však rozpité, nejsou zřetelné, smyté dohromady, výšky občas syčí, celkově to je takové "lehce pod vodou" oproti Klipschům, které byly opravdu jasné. Jsou však lehké a dá se s nimi dělat prakticky cokoli.

Dle rad nejmenovaného prodejce jsem šel na prodejnu v Brně zkusit Audio-Technica ATH-CKP500. Po prvním obtížnějším nasazení jsem je konečně dal do uší a spustil skladbu. Úžasně detailní basy, VŮBEC nesyčely výšky, zpěvačka zpívala s s s a šlo slyšet opravdu "s" a ne řezání zvuku, basy prostě super, ale pravé ucho mi nedoléhalo. Vyzkoušeny snad všechny násady, ale bohužel. Fakt se mi líbily. Poté jsem zkusil pravé sluchátko jakoby "nadzvednout a malinko zatlačit" v tu chvíli rovnoměrnost zvuku 100% vlevo / vpravo a to, co jsem uslyšel, se nedá slovy popsat.
Naprosto --ultimátní-- zvuk, úžasné basy, výšky, středy, hrálo to prostě božsky. Povolil jsem ruku, začalo to nedoléhat, opět jen "dobrý zvuk se zvýšenou hlasitostí na levé straně".
Proto kdokoli, kdo by uvažoval o sluchátkách, vyzkoušejte je! Neslyšel jsem nic lepšího.

Zkusil jsem také nasadit a zaposlouchat se do Yurbuds Ironman Inspire Duro a krom toho, že seděly v uších naprosto brilantně, hudba byla HROZNÁ. Nepoznal jsem (nepočítaje 30,- kč sluchátka z letadla) horší.

Poté jsem v prodejně zkusil pár sluchátek "moucha" (ty "letecké", co se dají přes hlavu) v hodnotě od 3500 - 5000,- Kč a .. byl jsem zklamán O.o. Už i z EP-630 mi vycházely lepší tóny, nedovedu si to vysvětlit. A to říkal, že jsou to nejprodávanější sluchátka kdesi ve Španělsku (nebo někde v zahraničí jinde) a všichni je mají jako Numero Uno v cenové kategorii kolem 4 000,- .
To jen tak pro info.

Snad jsem někomu pomohl, nebo alespoň zabil pár minut života :-)
SonGokussj4
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 22. 8. 2013 13:05

Paneboze :D
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 22. 8. 2013 13:55

Ono tie násady sa dajú dať aj z iných špuntov, mohol si to tak riešiť. A tie "Moucha" sluchadlá to bolo čo zač? Najskôr nejaké tie designovky, pretože inak by tie Creativy nemali mať šancu, ale tie audio technicy by najskôr prehrali aj niečo od normálneho výrobcu.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 22. 8. 2013 15:11

SonGokussj4 => prosimtě ty si taky nedaš řict fakt ... zajdi do DATARTU kupi si todle http://www.datart.cz/Sluchatka-PHILIPS- ... WT-10.html a nepiš tu kraviny
Fiio btr5 + Fearless s8f
Samsung galaxy buds pro
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SonGokussj4 23. 8. 2013 00:57

Říct si možná dám, cena je milá, ale vysvětli mi jedno - co jsi myslel těmi kravinami? Popsal jsem své osobní zkušenosti, které jsem nabyl za poslední týdny. Pro někoho třeba přínosné, pokud se nemýlím.
SonGokussj4
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 8. 2013 09:24

Tvrdit ze tie mizerne Creativy zahraju lepsie ako nahlavne sluchadla za 3-5 tisic je velmi mierne povedane usmevne. Je to proste nezmysel.

Z coho to vsetko pocuvas? Kedze ti "syci" vacsina sluchadiel s roznym charakterom, na vine moze byt zdroj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod SonGokussj4 23. 8. 2013 11:02

Nebo subjektivní pocit. Nevím :-/ Taky mi to přišlo divné.

Přehrávač Cowon D2

Skladba například Linkin Park - In The End (.flac kvalita, 980kbps nebo tak nějak), zkoušel jsem bez ekvivalizéru, různá jiná nastavení, jiné skladby (Panty and Stocking - Chocolate (.flac)) a další.

Jediné, co hrálo tak dobře, jako ty sportovní ckp 500, byly nějaké menší DJ sluchátka s barevnými konektory (taky cca za 3K, úžasný zvuk), mohly by to být Sennheiser HD 25-1 II podle obrázku v nabídce onoho obchodu.

Ty "nejprodávanější v zahraničí" byly Audio-Technica ATH-M50. U jednich měl molitanové násady, to se prakticky nedalo poslouchat, pak mi dal originální s násadama z kůže, kde to bylo lehce lepší, ale i tak. Výšky prostě syčely, basy zřetelné, ale chybělo mi tam, jak to říct, takovej pocit hloubky u všeho, co jsem s nima přehrával.
Prodavač nevěřil, že se mi nelíbí, svedl to na přehrávač, vybalil svůj, dal tam nějakou svou skladbu od Nightwish, chvíli poslouchal a říkal, že úplně super. Dal jsem si to na uši a zpěvačka při vyslovení "s" "č" syčela jak nějakej ventil pod šíleným tlakem. Tak jestli je toto "normální", tak jsem asi žil v iluzi.

Creativy hrají určitě podřadně, než ty Klipsche, Jays, ATH špunty, ale krom těch HD-25 I (které hrály úuužasně) jsem neslyšel náhlavní soupravu, která by se mi zvukově líbila víc, než ony "*****ózní" Creativy.
SonGokussj4
Junior

Odeslat příspěvekod Regrez 23. 8. 2013 11:14

Pokiaľ si ich nemýlim s inými sluchátkami, tak na M50ky som počul len chválu. Možno máš nejaký divný (a to nemyslím v zlom!) sluch alebo zvyk z dlho používaných Creative.
Regrez
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 23. 8. 2013 11:22

Creativy nehrají pořádně výrazně středy ani výšky,jsou hrozně přebasované, zahuhňané a teplé. Ani A-jays či Klipsch nemají moc výrazné výšky. Tedy je jasné že M50 s agresivnějšími a výraznějšími výškami budou znít pro něj divně.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 8. 2013 11:26

Subjektivny pocit moze rozhodovat pri sluchadlach podobnej kvalitativnej kategorie. To je samozrejme ok. Lenze zvuk nahlavnych za 3000 je o niekolko galaxii inde ako u EP-630. Tam uz to nie je o subjektivnom dojme ale ten problem tam bude nejaky vacsi. Tam uz hraju ulohu aj nejake objektivne faktory, ktore sa nedaju prehliadat.
Je to o to cudnejsie ze kvalitativny rozdiel medzi napr. S4 a EP-630 pocujes, ale mdzi EP-630 a nahlavnymi za 3 litre nie.

Bina: jedna vec je ked ho irituju vysky, vec druha ze nepocuje kvalitativny rozdiel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod LOPO_X 23. 8. 2013 14:23

SonGokussj4 píše:Říct si možná dám, cena je milá, ale vysvětli mi jedno - co jsi myslel těmi kravinami? Popsal jsem své osobní zkušenosti, které jsem nabyl za poslední týdny. Pro někoho třeba přínosné, pokud se nemýlím.

Přinosné moc ne mžna tak pro tebe ... srovnavat tady šrotky od Creativu je zcestne ... vykašli se na to a nech si poradit ber to co nabizim za tu cenu budeš rad
Fiio btr5 + Fearless s8f
Samsung galaxy buds pro
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chistos 23. 8. 2013 19:18

Chceš temnosť prejavu a ako tak prenosný model? Tak skús AKG K551, cenovo niekde inde, ale temnosť tam nájdeš, ale nie "plnú riť basov", z tvojich príspevkov mám pocit, že potrebuješ práve toto. Za vyskúšanie by taktiež stáli Beyerdynamic COP, majú zabavný zvuk, proste taký chytľavý a môžeš si tam nastaviť úroveň basov. Neviem o akom syčaní hovoríš v cenovke 3000 sa táto vec nevyskytuje, nie si tak trochu paranoidný? Hd 25 majú celkom dosť viac basov, takže asi je jasné, že tam tie basy potrebuješ.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FuzzyWuzzyCZ 30. 8. 2013 18:48

Čaute, přemýšlím nad koupí nových sluchátek a rozhlédl jsem se trochu i zde po fóru. Zjistil jsem že budu potřebovat pomoc :-[ .
Priority: Tlumení okolí (použití v MHD) a taky trochu odolnost (aby po třech měsících neřekl kabel papá, jako u Creativů EP-630)
Poslouchám: Elektronickou taneční hudbu, hip hop, sem tam komorní hudbu :mrgreen: . Takže vyvážený zvuk by byl ideální.
Zdroj: mobil (Nokia X2-02) , můžu i přikoupit třeba Sansu clip.
Chtěl bych koupit v česku, pokud možno.
Zatím jsem našel akorát MH1C, Klipsch S4, Vsonic VC02.
Máte nějaké další tipy ?
Díky
FuzzyWuzzyCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maTTewCZ 1. 9. 2013 22:41

Tak jsem si taky přišel pro radu, a budete to se mnou mít těžké. Začínal jsem na Koss PP, takže ty mi nedoporučujte, ty mám doma v šuplíku. Pak jsem měl AKG K324P, byly úžasné, ale odešly..pak mi ruplo v bedně a koupil jsem AKG K450. Úžasný zvuk, kvalita zpracování atd. ale vypadám v nich jako idiot. Takže sháním nějaké špunty podobné zvukově právě AKG K324P. Koukal jsem po SoundMAGIC PL11 gunmetal , ale nevím nevím jestli to bude ono. Nějaké tipy?
Apple iPod Nano 6th gen Silver + Koss Porta Pro (outdoor)
maTTewCZ
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka