Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 14. 9. 2020 15:32

Dobrý den všem, začínám uvažovat o nových sluchátkách. Mám doteď KZ ZS6, které byly a jsou zkrátka levná na svoje kvality. Chtěl bych ale ideálně sluchátka bezdrátová s podobnými zvukovými kvalitami. Dá se něco takového najít ideálně v obdobné cenové relaci respektive o něco dražší, ne přehnaně?
kouzelnik3
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 14. 9. 2020 22:49

kup si k nim za par dolcku BT kabel a mas bezdraty...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 14. 9. 2020 23:13

To mě napadlo taky, akorát jsem četl o různých problémech se stabilitou připojení apod., ale ono je taky asi víc těhle BT kabelů.
A pokud bych rád nějaký TWS sluchátka (ideálně špuntový), který mají k tomu nějakou obstojnou výdrž...?
kouzelnik3
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 9. 2020 08:19

ZS6 jsem kdysi měl a aktuálně mám TWS Sabbat E12 Ultra, za tu cenu rozhodně nejsou špatný, po paměti bych řekl kvalitou zvuku minimálně srovnatelný.
Víc tady:
viewtopic.php?f=1712&t=1310163
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 15. 9. 2020 11:29

Kouknu po nich, děkuji. Ještě jsem koukal na pár stránek a docela mě zaujaly Fiil T1X TWS popřípadě jejich T1XS, s nimi někdo zkušenosti má?
kouzelnik3
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 9. 2020 12:10

Tu máš recenzi i srovnání.
https://www.scarbir.com/tws/fiil-t1x-review
Já vzal Sabbat protože jsem je chtěl na běhání a tak jsem chtěl víc basový sluchátka. Basujou tak akorát, jinak tenhle charakter nepreferuju a FIIL by byly asi lepší, nicméně je prakticky na nic jinýho než běh nepoužívám.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 15. 9. 2020 12:19

Na scarbir jsem právě koukal, já spíš, jestli tu s nimi někdo má eventuálně zkušenosti. Běžec nejsem, hudbu poslouchám převážně, když někam cestuju. Schválně ještě počkám na případné další názory.
kouzelnik3
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 15. 9. 2020 12:45

Teď koukám na ty T1XS a ty vypadají o dost líp, vzal bych určitě spíš ty.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 15. 9. 2020 17:22

Působí i za mě líp, schopněji.
kouzelnik3
Junior

Odeslat příspěvekod reign 16. 9. 2020 20:40

Pak by mně zajímalo nějaké shrnutí, neřkuli recenze. Sice se mi recenze na scarbir líbí, ale moje zkušenost je v jednom případě opačná - vyzdvihuje Soundpeats True dots oproti Tronsmart ONYX NEO a teda, dovolím si nesouhlasit. Z levných tws mám vyzkoušený kromě těch dvou ještě QCY QS2 (nebo taky Intezze piko) a to je teprve průšvih, autoři pochvalných recenzí snad dostali zaplaceno. Ty Fiil X1S vypadají opravdu zajímavě, ale nechce se mi kupovat zajíce v pytli.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 16. 9. 2020 21:04

Hele co jsem tak vypozoroval zatím tak rozdíly mezi TWS jsou víceméně nevelký, v kategorii kolem 100$ je to spíš o preferencích a funkcích, dražší přináší ANC což ne každý potřebuje, ne tak nutně lepší zvuk. Sem tam nějaky překvapení v levnějších kategoriích, treba ty Haylou GT1 plus tam má taky scarbir hodně vysoko a s tím můžu jen souhlasit. Ale obecně si myslím že s něčím z toho jeho výběru člověk chybu úplně neudělá, resp. výběr není zas tak velky jako u dratovych sluchátek.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 16. 9. 2020 21:15

Tak to mně přišly zvukově stejné ty Soundpeats a QCY, zato Tronsmart jim ujíždí o parník, bohužel, v některých nahrávkách zní suše, ale jinak mě vyhovují. Asi mám i štěstí, že mi dokonale sedí nástavce (střední) takže "trpím" maximální pohodlí, stačí je do ucha fakt jen vložit bez nějakého rvaní hlouběji kvůli basům, u těch Soundpeats a QCY to zdaleka tak pohodlný není.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bobzbrna 16. 9. 2020 23:03

Zdarec,
TWS jsem pochopil jako super vychytavku pro použití v MHD - žádná jebačka s kablama - nápad za milion !
Na domácí poslech máme samozřejmě jiný sluchátka. Proč teda řešit zvukový nuance ? Jasný, nějaký oblíbený charakter zvuku by měl být zachován, ale moc bych to nehrotil. Tady jde hlavně o komfort obsluhy, výdrž baterky a ne bolest v uchu po 2 a více hodinách.
Bob
SONY CDP-970, YAMAHA M-4, CANTON Quinto 540, KIMBER KC-1, MONSTER Powerline 2+
nebo jako zdroj NTB + FOOBAR 2000 + IFI NANO iDSD BL USB DAC , SMSL sApII, HIFIMAN RE0 nebo AKG K270 Playback
bobzbrna
Junior

Odeslat příspěvekod reign 17. 9. 2020 06:05

Já používám tws v práci, občas doma, venku téměř nikdy, dopravou nejezdím. Neřeším zvukové nuance, ale propastné rozdíly ve výškách, asi to souvisí i se stárnutím a zhoršujícím se sluchem.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kouzelnik3 17. 9. 2020 09:44

bobzbrna píše:Zdarec,
TWS jsem pochopil jako super vychytavku pro použití v MHD - žádná jebačka s kablama - nápad za milion !
Na domácí poslech máme samozřejmě jiný sluchátka. Proč teda řešit zvukový nuance ? Jasný, nějaký oblíbený charakter zvuku by měl být zachován, ale moc bych to nehrotil. Tady jde hlavně o komfort obsluhy, výdrž baterky a ne bolest v uchu po 2 a více hodinách.
Bob

Právě ta absence kabelu je něco, co v tuto chvíli hledám, co si chci vyzkoušet. Dřív bych si asi BT sluchátka nekoupil kvůli zvukovým kvalitám, ale v dnešní době už to bude taky trochu jinde, takže jsem ochotný. Navíc bych rád trochu té kvality za rozumné peníze ruku v ruce s nějakou výdrží a tak, proto hledám tady.
kouzelnik3
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka