Jaká sluchátka do cca 1000 Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jirka mz 7. 11. 2020 09:10

Tak nějak zvažuju jestli si nepořídit nějaký Bluetooth sluchátka.
Chci něco do práce na poslouchání převážně různých podcastů, hudba spíš jen okrajově (tu si poslechnu doma). Dělám v dost hlučným prostředí na velkým obráběcím CNC centru, kde zároveň alespoň trochu potřebuji slyšet, co se vevnitř stroje děje...
Problém je, že v uších mě jen tak něco nesedí, případně plastový pecky mě prostě nesnesitelně tlačí.
Teď mám Lenova HE 05 a krom nic moc kvalitních (jedno už mě vynechává) a přijde mě i krátkých kablíků docela slušný na tu cenu.
Díval jsem se, že se dělají TW s různejma "mechanismama" co by mělo v uších líp držet.
Máte někdo nějaký tip na něco rozumného? Klidně i propojený kabelem.
Případně pokud existuje něco použitelného téhle konstrukce, jakou používáme u chráničů sluchu? https://www.grent.cz/ochrana-sluchu-conicrond01br
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod reign 7. 11. 2020 21:09

Já v práci používám tws Tronsmart ONYX NEO (jsou maximálně pohodlná, ale při koupi riskuješ "získání" kusů z vadné série) a QCY QS2. Ty jsou technicky bez problémů, pohodlí sice není na úrovni Tronsmartů, ale s nejmenšími nástavci to je v pohodě. Co se izolace týká, tak to není tak, žeby tě ty sluchátka odřízly od okolního světa, stačí to prostě nehulit. Mám spíše menší mašiny (obě CNC frézy mají 40 kužel) takže řev produkují jen při hrubování, jediná práce u které fakt sluchátka nepoužívám je vrtání hlubokých děr, jinak to je v pohodě.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirka mz 8. 11. 2020 16:36

Ty vypadají oboje slušně. Akorát u těhle bez "držáků" do ušních drážek :-) se obávám aby to dobře drželo. Vyzkoušet to není kde...
Dá se nějak ty vadný odhalit před koupí?

Mimochodem taky mám na stroji 40 kužel, ale okolo je dalších 5 mašin a z toho 4 mají 50 kužel. Jsou to vertikální soustružnický/frézovací centra, takže hluku je tady hodně. Soustruhy a frézky ani nepočítám, ty taky dovedou udělatcelkem rachot.

Jo a mám to k androidu (Galaxy S9).
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod reign 8. 11. 2020 19:10

Závadu u Tronsmartů zjistíš až když je máš - montovali blbej IO do nabíjecího pouzdra, který neuměl regulovat proud a shořel. Jinak neboj, v uších to sedí dobře a přitom to nemusíš rvát na krev.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirka mz 8. 11. 2020 20:40

Cenově jsou dobrý. Ale škoda, že můžou být vadný.

Co jsem se díval já, tak mě celkem padly do oka třeba JLab JBuds Air Sport a nebo Philips SHB2515.
Akorát nemají aptX ... i když to u S9 je asi jedno?
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod reign 8. 11. 2020 22:42

Nevím, jaké kodeky S9 podporuje, on celkem stačí i AAC, vyloženě blbý je to jenom s SBC.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Brutto_TP 8. 11. 2020 23:51

A co Honor Choice,ty jsou jako TWS sluchátka,do 1000Kč,hodně vychvalovaný,a aktuálně jsou,k mání za cenu,okolo 750Kč (normálně 990Kč)
Brutto_TP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirka mz 9. 11. 2020 00:42

U těch Honorů jsem četl v pár hodnocení na nějakým e-shopu, že není slyšet co se děje okolo. Což zrovna já potřebuji abych slyšel.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Kapolet 12. 11. 2020 09:51

Kapolet píše:Ahoj,
před lety jsem si na základě místního tip koupil sluchátka Maxell a jsem s nimi maximálně spokojený. Byť stále drží, uvažuji o koupi nových.

Sháním tedy sluchátka přes hlavu, pokud možno uzavřená nebo "polo-uzavřená", dobrá zvuková izolace od okolního hluku je +. Cena do 1000,- Kč.

O Superluxech vím, a určitě si je půjdu poslechnout, ale chtěl bych i nějaké alternativy, beru i čínu.

Díky.

Nikdo neporadí...?
Kapolet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapolet 11. 12. 2020 21:23

Takže jsem nakonec pořídil Superlux HD672, bohužel mi příliš nesedí - jsou moc velká, resp. mám malé uši :)

Silikonové náušníky nic-moc, je mi v nich horko a dost se potím v okolí uší.
Chápu, že jsou polo-otevřená, ale rovněž jsem čekal menší propouštění zvuku ven :(
Zvuk je takový specifický, ale fajn a za cenu sluchátek neuvěřitelný :shock:

Pokud si je nebudu nechávat, koupím opět Retro DJ, nebo nemůžete někdo doporučit uzavřená sluchátka, co mají menší mušle nebo jsou jen on-ear?

Případně nemá někdo zkušenosti s Retro DJ II?
http://www.maxell.com.sg/product/mxh-hp ... o-dj-ii-3/
Kapolet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 14. 12. 2020 17:50

Na těch Superluxech zkus vyměnit náušníky (koukni do vlákna o nich, je tam odkaz), zvuk se dost změní a komfort je o dost lepší. Investice 300Kč.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasdcz 18. 12. 2020 07:45

Já mám rád sonky špunty drát co se dávali dřív k mp3kam a telefonům co jsem teď koukal tak ty nový modely jsou od pohledu masakr akorát to nejsou tlakový měniče ani nemůžou být vzhledem k ceně -1000czk�
tomasdcz
Junior

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 23. 12. 2020 09:19

V mp.cz mají nyní Marshall major III za 990 Kč.
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Ihmus 19. 1. 2021 09:46

Zdravím, potřeboval bych poradit nějaká sluchátka k PC. Ideálně, aby byly komfortní, u PC trávím třeba 6h v kuse. Sluchátka bych používal na poslech hudby a hraní her jako je CSGO, Rainbow 6 Siege a podobných titulů. Budget jsem si stanovil 1000,-
Budu rád za veškeré návrhy.
Ihmus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 19. 1. 2021 10:00

V tejto cenovej kategorii na komfort asi zabudni, je to o kompromisoch. Skus pozriet Superlux HD681 EVO, maju aj velurove nausniky, moji kolegovia sa nestazuju.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka