Sluchátka pro Cambridge Audio

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod frankief 5. 2. 2011 15:21

Jaká sluchátka pro použití bez sluchátkového zesáku ku AZUR 650R od Cambridge Audio.? HD650 nebo HD800 případně T1 nebo ještě jiná?Děkuji za radu.
frankief
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wizik 5. 2. 2011 16:48

Ani jedny, bez poriadneho zosíku možno tak dáke HD555 a podobné, ale určite nie HD800 alebo T1 :-D
Denon DCD-910/Foobar->digital mogami 2964/USB->Gamma 2 DAC(powered by sigma11)->Beyerdynamic DT770 PRO 80ohm

Sansa Fuze -> Soundmagic PL30
Wizik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 5. 2. 2011 17:02

kup si zosik bv audio headamp a akg k701 a mas vystarane za skvelu cenu !
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frankief 5. 2. 2011 17:22

iggi
To právě nechci dal jsem přes 30 000Kč za 650R k tomu mám AE Radiance 3 tak už nemíním kupovat sluchátkáč. Na venek mám IE8 tak bych chtěl něco slušného i na doma když někdy nemůžu přes repro ale bez zesáku.
frankief
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 5. 2. 2011 17:31

no tak to ti neporadim... podla mna je lepsia kombinacia ta co som spomenul ako kupovat za tu cenu len sluchadla...
BV audio headamp stoji 140€ a K701 210€ co mas spolu 350€...
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frankief 5. 2. 2011 17:36

I tak dík za ochotu snad se někdo najde kdo poradí.
frankief
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ThomasKo 5. 2. 2011 18:11

Myslím si že si naozaj moc nepomôžeš ak odmietaš sluchatkáč. Sluchátka ako HD600, HD650, K701 ten sluchatkáč naozaj moc potrebujú. Ak sa nemýlim tak menej náročné by mohli byť nejaké Gradá (tie ale majú dosť špecifický zvuk), aj Beyery DT 880 poprípade DT900 v 32 ohmovej verzii, čo sa týka iných sluchátok vo vyššej triede napr Denony alebo Audio Technicy tak tam neviem už vôbec povedať. Poprípade spomenuté HD555 nie sú až tak náročné, alebo nejaké určené na von, napr T50p. V každom prípade im ten sluchatkáč bude chýbať! Neviem prečo ho tak odmietaš, keď evidentne naň peniaze máš, ale to je tvoja vec..
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frankief 5. 2. 2011 18:21

ThomasKo
Právě že nemám a tak špekuluju jak z toho ven. Sestavu splácim a nechci další přístroj který budu využívat minimálně.Píšeš že HD650 by ten zesák ani nepotřebovaly to je konečně nějaká pomoc díky moc.
frankief
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 5. 2. 2011 19:34

Zaujimave,pytas sa ze ako by s tym slapali aj hd800,co su doost drahe sluchadla,a potom pises ze nemas peniaze?! :hm Asi tomu viaceri dako nechapeme :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 5. 2. 2011 20:40

Praveže hovorím že HD650 ho potrebujú! Pozor na to čo napíšem.
Ale naozaj, HD 800 = +-24000 (ak si pametam dobre), za 4000 BV headamp, za 6000 K701 - to máš dokopy 10000. To je zásadne menej než za HD800. Otázka je či zosilnovač časom kúpiš. Ak si ochotný ten sluchátkač kúpiť neskôr, tak s určitou mierou utrpenia si môžeš kúpiť aj niečo poriadne. Zatiaľ to bude hrať tak ako to bude hrať, a keď k tomu prikúpiš zosilnovač tak to bude o niečom inom. Ale ak naozaj odmietaš ho kúpiť tak nič také by nemalo zmysel. Osobne by som si vybral niečo z tých Beyerov, poprípade HD595, ale možno som trochu zaujatý keďže si plánujem DT900 kúpiť.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 5. 2. 2011 20:53

Ten AZUR 650R bude mít IMHO dost mízerný sluchátkový výstup. Prošlo mi rukama pár Receiverů a ani jeden neměl sluchátkový výstup, který byl použitelný. Tazatel očividně chce slyšet fundovaný názor typu kup si HD650 a receiver ho utáhne. Realita je taková, že ne. To je stejné jak si koupit Hi-endové sluchátka ke zvukové kartě. :-|
Existují jedny sluchátka, které by mohly Vaši představu naplnit, ale předem upozorňuji, že jsem je za a) neslyšel a za b) bojím se toho jak hraje sluchátkový výstup Vaší sestavy.
Nicméně: Beyerdynamic T 5 p by Vás mohly uspokojit.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 5. 2. 2011 22:44

Musím se připojit ke kolegům, pořádná sluchátka zkrátka chtějí svoje (tedy sluchátkáč). Taky by nebylo od věci napsat, jaký charakter zvuku preferujete (mezi HD650 a K 701 je zásadní rozdíl).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod frankief 5. 2. 2011 23:31

Co se tyka charakteru zvuku mám na venek Cowon S9 a k tomu IE8 a zvuk mně plně uspokojuje.V obyváku je sestava popsaná již výše.S těma HD 800 jsem samozřejmě nadsadil a taky jsem hned v ůvodu napsal nebo jiná.Zkoušel jsem ty IE8 z Azurem a nemyslím že by to hrálo špatně.Ale na doma bych bral něco pohodlnějšího než špunty.Z hudby poslouchám hodně akustiku (bluegrass , new acustic music, jazz) potom klasický rock (Dire Straits ,Genesis,Eloy, Camel ,Kansas atd.)Děkuji všem za odpověď.
frankief
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 5. 2. 2011 23:59

Špunty nejsou tak vybíravé na zbytek sestavy.
Co HD600 + BVaudio (nebo lepší - Corda Swing, Schiit Asgard...)?
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 6. 2. 2011 00:10

No na tvoju hudbu by boli AKG K701 dosť vhodné, ale tie sú jedny z najnáročnejších sluchátok. Ale tam bude aj určite o kus menej basu ako na IE8. Zaujímavé sú tie Beyerdynamicy T 5 p, ale aj tak to podla mňa bude mať nejaký zádrhel, neverim že by ich tak dobre mohol utiahnuť MP3 prehrávač. Mohli by ešte vyhovovať DT880 32ohm, tie by mali byť pomerne vyrovnané (najvyrovnanejšie z DT línie). Gradá sú dosť špecifické, neviem či by sa ti páčili. V každom prípade by asi pomohlo keby si povedal čiastku ktorú do toho chceš investovať. A uvidí sa či sa do toho nevojde aj nejaký zosík.
Ale neodpovedal si na moju otázku: si ochotný časom kúpiť zosilovač? Ak áno tak môžeš kúpiť podla toho aký zvuk ti vyhovuje a zatiaľ sa uskromníš s tým ako to bude hrať... Potom už iba dokúpiš AMP.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Další stránka