Náhlavní sluchátka do 2000Kč?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jackoneill 12. 3. 2011 00:32

Zdravím,

Již nějaký pátek se chystám ke koupi náhlavních sluchátek na poslech hudby doma a venku.

V současnosti vlastním Sennheiser MX560, ale už mi moc nevyhovují. Jsou sice kvalitní, stále fungují, ale chtěl bych něco lepšího a většího.

Věnoval jsem hledání nových sluchátek trochu času a dal jsem dohromady seznam modelů, které se mi nejvíce zamlouvají (tak nějak jsem to odhadnul):

SKULLCANDY G. I Black
SKULLCANDY G. I Gridlock
SKULLCANDY G. I Brown Stripe
SKULLCANDY Hesh, green/black

Sennheiser HD 438
Sennheiser HD 428
Sennheiser HD 205

Sony MDRXD100.CE7

CREATIVE HQ-1900

Tady jsem se však "zasekl" a nedokážu si z výše jmenovaných vybrat. Jsou si v mnoha ohledech poměrně dost podobné a nevyznám se v audio parametrech natolik, abych si zvolil sám.

Proto chci požádat o radu a zkušenosti místní uživatele.

Poslouchám všechny druhy hudby a nechci za sluchátka utratit více, než 2000Kč. V ideálním případě do 1800Kč. Chtěl bych, aby mi nějakou dobu vydržely.

Jedinou technickou podmínkou je, aby nebyla bezdrátová a měla 3.5mm jack.

Předem díky!
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 12. 3. 2011 11:07

AKG K450 a mas vystarane ;-]
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suke001 12. 3. 2011 11:58

jj AKG 450 bude asi nejlepší volba :-), já koupil před pár dny Audio-Technicy ATH-WS50, doporučil bych ti je, ale bohužel je stejně nikde neseženeš :-)
http://www.flickr.com/photos/95902780@N04/
Canon 60D lover

Studio monitors Alesis m1 active 520 a Adam T5V
Superlux HD660 headphones s velorové náušníky
Suke001
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 12. 3. 2011 12:48

Díky za první reakce, ale AKG K450 nechci. Stojí průměrně okolo 2300Kč a já psal nejlépe do 1800Kč. Navíc ten design se mi úplně nelíbí. Neříkám, že nejsou dobrá, ale chtěl bych něco trochu jiného.

Doufal jsem, že mi někdo také doporučí nejlepší možnost z těch tipů, co jsem uvedl... Snad jsem nevybíral špatně :-)
jackoneill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 12. 3. 2011 13:06

No neviem ako ty ale mne vyhodilo na heureke 5 obchodov kde su k450 po cca 1800 czk.
A s tych co si vybral,no neviem,jedine tie senny inak vsetko do kosa :hm K450 ti asi vsetky co tu mas zatlčú do zeme!!! :D
Ale asi ti ide dost o dizajn,tym padom to neni lahke si vybrat aby bol aj dizajn in a aj zvuk slusny!!
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZayL 12. 3. 2011 13:22

Jezisi, vybirat podle designu, co sakra chces? Tak si kup scullkandy, ktery maj "cool" design a bud spokojenej. Kdyz mas sluchatka na hlave, tak je ti jedno jak vypadaj, prece hledas lepe hrajici. A podle me jsou AKG K450 hodne pekny.
ZayL
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 12. 3. 2011 13:32

@dazo:
No, to je možné, rád bych ale nějaký kamenný obchod v Praze :hm Nerad kupuji dražší věci po internetu, aniž bych je předtím fyzicky viděl, snad je to pochopitelné :-)

Hm, myslíš ty Sennheiser HD 438 ? Mně se líbí designově poměrně dost a vypadají i celkem kvalitně/luxusně. Byly by špatné?

Z těch, co jsem vypsal, se mi líbí ještě SKULLCANDY G. I Black a SKULLCANDY G. I Brown Stripe.

Skullcandy mají hodně ojedinělý design, ale nevím, jak je na tom kvalita, jelikož to na pohled vypadá, že jsou téměr celé plastové. Nerad bych, aby mi za půl roku někde něco prasklo, atp.

Ano, design je pro mě také duležitý, ale není hlavní. Jde spíše o provedení, než barvy. To ale taky neznamená, že hned dám na první tip, co dostanu a druhý den poběžím do krámu... ;-)

Jinak díky za každou reakci. Snad dospějeme k nějakému závěru. :-))
jackoneill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 12. 3. 2011 13:45

1) Chceš supraaurální (velikost jako K 450) nebo circumaurální (velikost jako HD 438)?

2) Chceš sluchátka, která by dokázala reprodukovat hudbu, nebo chceš scullcandy?
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Morlith 12. 3. 2011 14:12

hd 428/438 by som von nebral, su velke, neskladne a maju 3 metrovy kabel.... ked si za sebou chces tahat chvostik tak jedine, jak pise wolverine no...
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 12. 3. 2011 16:03

Sennheiser HD 438 su skvele najma na von :-) nie niesu velke , kabel sa da vymenit su v baleni dva kable jeden na doma dlhy druhy na von kratsi :-)... zasa pravdy :-D :-D
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Morlith 12. 3. 2011 16:53

to o kably som nevedel, ovsem co som mal moznost vidiet ja by som to von nevzal... holt internetove fora, kazdy by si to mal omrknut sam ;)
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 12. 3. 2011 16:57

jj pravda :-) ako niesu najmensie to je pravda
ale nedaju sa v ziadnom pripade povazovat za velke , su take akurat, ak vyhovuju vzhladovo, zvukovo to vobec nieje zle, mal som ich kedysi na recku, pomer cena vykon skvela :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jackoneill 12. 3. 2011 20:12

The Wolverine píše:1) Chceš supraaurální (velikost jako K 450) nebo circumaurální (velikost jako HD 438)?

2) Chceš sluchátka, která by dokázala reprodukovat hudbu, nebo chceš scullcandy?

1) Chtěl bych circumaurální, aby mi to skutečně pokrylo celé uši. Někdo říká, že se člověk může z toho po čase začít potit, ale to mi případně nijak nevadí :-))

2) Tak, radši dám přednost kvalitě (jak provedení, tak zvuku), ale říkám - nemám se Skullcandy zkušenost a jelikož mě zaujal jejich design, zmínil jsem i je. Slyšel jsem na internetu, že zpracování sluchátek není nejlepší a můžou praskat, ale nevím co je na tom pravdy.
jackoneill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Broslowski 12. 3. 2011 20:15

moje skullkundy hesh praskli asi po 3ch mesiacoch co je dost skoro, je to nereklamovatelne..
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jackoneill 12. 3. 2011 20:25

@Broslowski:
Au. Tak to bych nechtěl. Zdá se, že to s nimi nebude ojedinělé, což mě trochu mrzí. Ale nechci za každou cenu kupovat něco jen na oko, co za pár měsíců bude k ničemu, to ne.

Hm, koukám, že ty máš zkušenost se Sennheiser HD 438. To je prima :-))

Z těch, co jsem navrhl, se mi poměrně dost líbí. Trochu jsem četl na netu a prý kabel nemá ovládání hlasitosti a basy nejsou úplně nejlepší, ale jinak jsou prý fajn?

Používáš je ještě? A pokud ne, vadilo ti na nich něco?
jackoneill
Kolemjdoucí

Další stránka