HD 650 narozeninový dárek :-)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr67 12. 3. 2011 13:15

Tak jsem se rozhodl splnit si svůj sen (téměř celoživotní) a objednal jsem si akorát na narozeniny HD 650. Z čeho mám ale strach-nemám sluchátkový zesilovač, i když s ním do budoucna počítám. Nebudu příliš zklamaný, když je prozatím zapojím do receiveru Sony za zhruba 10k? AKG K 272 HD v něm hrála jak o život, ale ty mají nízkou impedanci (mimochodem je prodávám, viz bazar). Senny HD 650 mají 300 Ohm, což je dost, ale zase mají vynikající citlivost 103 db. Tak nevím zda je můj receiver rozehraje. Děkuji za názory :-)
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 12. 3. 2011 13:34

Sklamany nebudes. Sklamany budes az ked ich budes pocut na lepsom retazci a potom ich spat vopchas do receiveru Sony. Tolko moj nazor.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod The Wolverine 12. 3. 2011 13:47

Jestli jsou HD 650 konečná, tak bude v dohledné době následovat i nějaký ten DAC/sluchátkáč, ne? Na přechodnou dobu stačí receiver.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 12. 3. 2011 15:36

Ano, HD 650 jsou konečná :-) Propracoval jsem se k nim zkrz asi 6 levnějších sluchátek, značek Koss, Sennheiser, AKG a pořád jsem nebyl spokojen. Tak jsem praštil do těch 650 a teď se modlím, aby mi to v receiveru trochu hrálo..
Sluchátkáč určitě příjde, ale až poplatím dluhy :-)
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 3. 2011 17:49

Dneska nouzově poslouchám na Koss Porta Pro a to je basů, že to téměř nejde poslouchat. HD650 jsou prý taky basově založené. Může mně prosím někdo uklidnit, že Senny nebudou hrát tak "strašně" jako Porty?
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 13. 3. 2011 17:59

To v žádném případě nebudou, nicméně basověji založené opravdu jsou. Ale proč sis "hádečka" někde před tím neposlechl?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 3. 2011 18:16

Nevadí mi rozumná míra basů, spíše to vyžaduji, aby nehrály sterilně, ale spíš barevně, ovšem co předvádí Porty je hrůza. Na přenosném zařízení to tak nevadí, tam si ekvalizérem stáhnu basy, ale přímo z CD Denon to je děs.
Neměl jsem si je (HD650) kde poslechnout, v jediném studiu co znám v Ostravě je nemají. Tak uvidím, už se nemůžu dočkat :)
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 3. 2011 20:42

Nepředpokládám, že by jsi byl zklamaný, ale... Prodávat sluchátka aníž bych využil naplno jejich potenciál považuji za nerozum. Impledance je u AKG velmi zavádějící informace a nejsem si jistý ,že receiver je důstojným "protivníkem". To samé platí pro HD650. Takže nákup nějakého rozumného řetězce považuji za nutnost. Bohužel mám nedobrou zkušenost s podobnými zařízeními a troufnu si tvrdit, že mnohé zvukové karty tyto zvukové výstupy s přehledem přehrají. Takže když budeš nemile překvapen, tak hned budeš vědět na čem jsi. ;-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 13. 3. 2011 22:00

No, uvidíme, nějaký upgrade určitě bude, ale nějakou dobu budu muset přežít na receiveru, snad to nebude tak hrozné. Na ty AKG jsem si prostě nezvykl, dal jsem jim dlouhý čas, ale jako posluchači metalu mi na nich chybí basy. Mají takový vyrovnaný analytický zvuk, ale basů je málo.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fr3d1 13. 3. 2011 22:33

Zas tak černě bych to neviděl :-) . Taky jsem si teď pořídil HD 650 a mám je připojené pouze k Udacu 2 a hrozné to určitě není. AKG K 272 HD jsem sice neslyšel, ale oproti HD 555 je to příjemný rozdíl. Bez zesilovače chvilku vydržím a pak si nejspíš pořídím BV Audio Headamp. Mimochodem myslíte, že si bude s tímto zesilovačem rozumět?
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod xmarek 14. 3. 2011 10:38

Petr67 píše:Na ty AKG jsem si prostě nezvykl, dal jsem jim dlouhý čas, ale jako posluchači metalu mi na nich chybí basy. Mají takový vyrovnaný analytický zvuk, ale basů je málo.
Toto je nejčastější kritika kterou slýchávám směrem k těmto sluchátkám (i k AKG K70x). To není o zvyku, ale o tom na čem to posloucháte. Prostě ty sluchátka chtějí své. Ostatně např. i Vámi opovrhované Koss PP chtějí své. Tyto sluchátka mám doma ve dvou kouscích už nějaký ten pátek (používám je asi 15 let) a vím, že na nekvalitním zdroji dokáží hrát až neuvěřitelně únavně.
O.T.: Sám jsem byl v minulost překvapen co dokáže kvalitnější sluchátkový zesilovač vykouzlit. A není to opravdu jen o impedanci, to mi věřte. ;-)
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krovak_cze 14. 3. 2011 11:42

ono treba pecky, co se davaj k sansa clip, po pripojeni na dispre hrajou neskutecne :D
Petr67, na metal si mel radej zvolit akg k701 :) HD600 a HD650 sem mel doma a na tuhle hudbu je akg strci do kapsy :)
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 14. 3. 2011 13:09

Dokud si nepořídí pořádný řetězec, tak nemá cenu K701 kupovat. Jestliže mu vadila absence basů u AKG K 272 vadila, tak v případě K70x by to bylo z bláta do louže. ;-)
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krovak_cze 14. 3. 2011 13:44

ta absence basu bude i na HD650 kdyz je nenakrmi nicim poradnym, co sem je mel tak se mi zda ze sou narocnejsi na zdroj nez 701 :) i na slabsim zdroji budou 701 lepsi, zvlast na metal
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 14. 3. 2011 17:34

Kluci nestrašte mně, už ve mně hlodá pochybnost, zda jsem udělal dobře. Sluchátka jsou zaplacena a na cestě. Možná jsem měl radši objednat HD 598, co říkáte ?
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Další stránka