HD 650 narozeninový dárek :-)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xmarek 17. 3. 2011 13:46

@krovak_cze: Proč? Není lepší být spokojený než se neustále honit za nějakou iluzí dokonalosti? Já kupříkladu závidím lidem, kteří se dokážou radovat nad něčím co si koupí. :tleskani

@Petr67: Přeji příjemný ničím nerušený poslech a nenechte se nikým otrávit. ;-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krovak_cze 17. 3. 2011 13:55

proc by se nemel radovat ? :) ja mu jen rikam co muze za prijatelny peniz mit :) a co myslis iluzi dokonalosti? kdyz si kupim sluchatka tak si snad kupim i odpovidajici zelezo abych sluchatka vyuzil na maximum, nebo se pletu? jestli ano tak me uved na spravnou cestu :) on kdyz uz byl ochotnej investovat do HD6xx tak casem stejne lepsi zelezo koupi at chce nebo ne :D
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 17. 3. 2011 14:04

Problém je v tom, že já věcem jako sluchátkový zesilovač, nebo dispre vůbec nerozumím, tak se ani nemám jak orientovat, abych nevyhodil prachy, na netu je o tomhle poměrně málo a když tak pro znalce, já mám navíc podmínku aby to šlo zapojit jak na receiver (CD) tak na PC, opět přes receiver.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 17. 3. 2011 14:08

Je jen říkám, že vždycky se dá jít dál. Ono je někdy lepší být spokojený s tím co mám než se pořád honit za nějakým přeludem. Lepší, lepší... Mě to přivedlo tam kde jsem a pořád si říkám, že by to mohlo být lepší. Nakonec pomalu zapomínám na to o co mi na začátku šlo.
Nikdy neříkám, že si dotyčný nekoupí lepší sestavu (taky jsem mu to navrhoval), ale myslím si, že je určitě důležitější si užívat poslech chudby na současném řetězci než žít s představou, že to není jaksi ono. :'(

@Petr67: Ono to taky ani pro mě není jednoduché se zorientovat v záplavě růzdných řešení (DAC, sluchátkáč apod.). A koupi na slepo moc nedoporučuji. Nejlepší je osobní zkušenost. Vzít někam sluchátka + nějaké to oblíbené cedlo a vyzkoušet. Jinak to může být sázka do loterie. Já jsem sice kupoval DAC na slepo, ale vše předcházelo dlouhé rozvaze a cena taky nebyla nejmenší. :-[
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krovak_cze 17. 3. 2011 14:25

tak idealne s nekym se domluvit na poslechu a treba v praze je dost lidi co ma sluchatkovy zesilovac napojeny na CD nebo na kompu, pripojeni je stejny, a pak bud uslysis rozdil a investice se vyplati a nebo neuslysis a zustanes na svym :) (dispre je sluchatkovy zesilovac http://web.telecom.cz/macura/dispre2_cz.htm )
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 17. 3. 2011 14:30

Pre menej technicky zalozenych viewtopic.php?p=6332043#p6332043
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 17. 3. 2011 15:10

100 % súhlasím s podstatou názorov xmarek.
Ako keby som to čítal o sebe.
Presne takto to ide. Do kolečka do kola a potom človek stratí to podstatné a tým je radosť z počúvania hudby. A určite na lepšej úrovni ako 3/4 Slovenska alebo Česka.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod Fr3d1 17. 3. 2011 17:43

krovak_cze píše:no az za nejakou dobu budes mit moznost je poslechnout na necem lepsim, tak budes nastvanej sam na sebe ze sis to nesehnal hned :) dispre postavis do 2000

Dispre za 2000Kč? Jak je možné se na takovou částku dostat? V topicu na který odkazoval Odar jsem četl, že minimum je tak 200€. Stejně jako Petr67 mám HD650 a sháním pro ně zesilovač. Původně jsem měl vyhlídnutý Headamp od BV Audio. Pokud, ale se dá sestrojit Dispre za 2000, tak není co řešit :-) .
Schiit Modi 2 Uber -> Sommer cable DIY -> (Schiit SYS -> Adam Audio T7V) | (PM PRE4 -> Sennheiser HD 800)
Fr3d1
Junior

Odeslat příspěvekod ThomasKo 17. 3. 2011 18:18

2000kč je určite málo pokiaľ človek musí kúpiť plošáky a aj súčiastky. Už len za originál dosky od Macuru dá človek 1600KČ (dispre II +zt15va), najdrahšia súčiastka bude asi trafo a potenciometer. Za samotný alps potenciometer som dal 13€, takže neverím že by človek spravil Dispre za 2000kč na komplet, možno tak osadil dosky. Krabica a kvalitné konektory tiež nie sú za pár korún. Osobne by som povedal že by sa Dispre dalo spraviť za 130€ v úplne najlepšom prípade.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 17. 3. 2011 19:31

Tak dojmy po 24 hod. vlastnictví tohoto krasavce (HD650). Trošku střízlivěji, našla by se i negativa, a to příliš velký přítlak na hlavu (po delší době z toho bolí hlava), basy až příliš výrazné (jestli to nebude tím chybějícím zesilovačem), výšky potlačené. Uvidím, co se z nich vyklube dál.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 17. 3. 2011 19:38

No hd650 su take temnejsie, tlak sa zmierni , daj sluchadla na loptu ked ich nenosis :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 17. 3. 2011 19:45

Hlavový most se časem roztáhne, pomůže tomu odkládat sluchátka nějakou dobu na svazek knih o šířce zhruba stejné jako hlava.

Pokud je ta možnost, tak vyzkoušet na lepším řetězci.
krovak_cze píše:tak idealne s nekym se domluvit na poslechu a treba v praze je dost lidi co ma sluchatkovy zesilovac napojeny na CD nebo na kompu, pripojeni je stejny, a pak bud uslysis rozdil a investice se vyplati a nebo neuslysis a zustanes na svym :)
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stambous 17. 3. 2011 22:16

Jestli muzu tak ja bych neco postrehu z druheho brehu nas neaudiofilu co se nehonime za nesmyslem v podobe dokonaleho zvuku ktery imho neexistuje:-))
Jak uz bylo receno takzvani audiofreaci(a nemyslim to hanlive ja sem zase ITfreak)se dosmrti honi za necim nedosazitelnym.Sou v nekonecne spirale neustaleho nakupu novych drahych soucastek/zarizeni a imho slysi i neco co neni ,uz jen z placeba ,ze kdyz ten zesik stoji takovy prachy tak to proste hraje lepe.Pak po mesici az pul roce nastane stav chci neco lepsiho ,se ztratou prodam nakoupene a du do dalsi penezni smrti a tak dokola:-))
Ja sem resil sluchadla taktez.Kdybych se mel ridit nejen zdejsima nazorama tak nikdy nic nekoupim:-)
Takze sem nakonec na vsechny kaslal a koupil HD598 a jako druha posleze jeste HD650.Mam obyvcejnej 15let starej Panasonic receiver a prevazne hraju hudbu z PC kde je SB XFi Titanium propojena optikou do receiveru.
A po jiste zkusenosti kterou popisu NEVERIM v rozdil mezi obyc receiverem a specialnim zesikem za xxxx tisic kc.
Proc to rikam?Inu taktez ve mne zahlodal cervicek a myslenka ,typu safra mam dobry sluchadla a starej krap musim sehnat lepsi zdroj zvuku ,hlodala.
A zacalo kolecko,nejprve nakup zesiku za 25K.Nasledna vratka v zakonne lhute 14dni neb hral HUR!! nez muj Panasonic.
Nakup zesiku Pioneer za 70 000kc.A nasledna vratka po tydnu testovani neb zvuk z nej vs muj starej krap byl identicky.
Jasne treba sem nahluchlej a nepoznam jemne nuance zvuku ale zase poznam zvukovy rozdil mezi mejma starejma HD485 a novejma HD598 a HD650 a ten rozdil je MARKATNI.
Jako poseldni krok byl extra zapujcka sluchatkoveho zesiku od kamose co je audiofreak a uz resi veci jako kdy je zvuk vetsi koule,textury,teplota predozadniho podsounstage a jine vymozenosti.Nevzpomenu na nazev ale cenovka neco kolem 3000USD.A co myslite?Ano zadnej rozdil zvuku sem nezaznamenal:-)
Takze si troufnu rict ze pro normalniho cloveka resit retezec s lampama za 300K je zbytecnost a rikam to s vedomim ze me mistni znalci zvuku ukamenujou jako kacire.
Spis doporucim nechat si stara sluchatka a kdykoliv mi nova prijdou jako ze zrala na vymenu nasadit na par minut stara a to je panecku hned radost nasadit zpet ta nova:-))A to neresim ze kazdej ma fakt jine usi a clovek si zvyka.

PS:co s etyce vysek ze se zdaji pak tlumenejsi,imho bezny jev nerozehrany kazdy moje sluchadla mely vysky jako kristal ostre jak britva a po tydnu sejakoby otupeli.Nicmene jakmile si nasadim ty HD485 hned vim ze sou nahodou stale kristalove a ostre jak maj byt:-))

Tolik muj nazor zpoza druhe strany opony nas nonaudiofreaks:-))
A neberte to nejak hanlive pisu to v dobrem a neminil sem nikoho hanet ci urazet.
stambous
Junior

Odeslat příspěvekod ThomasKo 17. 3. 2011 22:53

Pridám svoj názor: jednoznačne nechcem padnúť do tohto večného kruhu hľadania dokonalého zvuku, nemám na to peniaze a nevidím v tom zmysel. A zatiaľ sa mi to darí. Nakupujem nové veci iba kvoli tomu že mi niečo chýba a nie kvôli tomu aby som niečo kúpil. Moja vonkajšia zostava sa dosť blíži zvuku ktorý budem považovať za dostatočný pre moje svedomie a chuť ísť ďalej. A doma s Dispre a DT880 to určite prekonám a bude mi to stačiť. Už iba dokúpim zdroj, lebo Bantam je dobrý, ale nie hodný zvyšku reťazca. A to bude pre mňa asi konečná. Do určitej miery je tento nákup ďalších veci podla mňa ok, ale už prekročiť státisíce je skôr o vnútornej potrebe niečo meniť.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 17. 3. 2011 23:03

stambous: Co to bylo za zesíky? Stero zesilovače pro reprosoustavy či sluchátkové?
A jaký byl zdroj zvuku? Ta X-Fi jako transport a receiver Panasonic?
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka