no tak ideme
myslim si ze toto forum nepoda objektivne vysledky o normalnych ludoch, jednoducho preto ze my sme tak trosku extremisti (audiofily, hifisti atd..) na vrchole vsetkeho, milujeme hudbu a milujeme kvalitu a nieje nas tak vela (je to z reakcii pravdepodobne jasne, ale nepredpokladam ze by ste boli rovnako orientovany)
"klasicky clovek" (nazvyme tak cloveka, ktory ma nejaku kvalitu viacmenej u *****) ma povedal by som trosku odlisne dovody a motivaciu, napr vlastnim koss porta pro (KPP) , ale vonku hudbu nepocuvam pretoze si to s nimi neuzijem (nedostatocne kvalitny zvuk, izolacia, atd.), ale pri prechadzke stretnem aspon 20 ludi s KPP na usiach, pre ktorych je to vrchol blaha

takze naozaj niesme uplne idealna vzorka, na porovnanie ale zaujimava
k mojim dovodom
1. som zavysli na hudbe, a nieje nic krajsie ako si pustit nieco na co mam naladu
2. je to lacnejsie ako kvalitativne podobne repraky + zvysok retazca
3. ako student byvajuci na private to setri miesto, nezhody so spolubyvajucim atd
4. davam si ich ked chcem !pocuvat! hudbu (je rozdiel medzi konzumovanim a pocuvanim hudby, inak povedane nepustam si hudbu preto aby nebolo ticho, ale koli hudbe samotnej, na ktoru sa snazim plne sustredit), samozrejme aj mne sa stane ze hudbu konzumujem - pri citani knihy, prezerani internetu, pisani tohto postu

... ale ten konkretny dovod preco ich mam, a preco si ich dam na hlavu je prave tento
ps.: bechermeister o tie peniaze sa neboj, u nas sa robia stejne vyskumy, s tym rozdielom ze taky sociologicky (ak sa mylim pardon, kludne ma opravte) vyzkum, este k tomu studentsky, nebude tak financne narocny, a co ty vies kazda kvapka do mora nam mozno vytvori nejaku tu
psychohistoriu, rozhodne to vyjde lacnejsie ako niektore "nenahraditelne" statne vyzkumy, ktore sa sem tam objavia