Mna len zarazila nepremyslenost tej otazky co slecny polozili a tou druhou ma odrovnali

.
prosta odpoved otazkami, vy si fakt myslite ze niekto cita knihu preto aby sa odlisil od vacsiny co pozera televiziu????? Preco clovek nemina peniaze len na jedlo a najom a hlada dalsie stimuly, aby sa odlisil od spolocnosti???Preco som bol po praci behat aby som sa odlisil od tych co bicykluju?
Velmi vseobecne povedane,su konzumenti hudby(vyborny termin inak

) a posluchaci hudby. Konzument je teta v kancli co robi papierovacky a jej praca je tak neduchaplna monotonna, ze potrebuju ruch. Najprijemnsim ruchom su slavne styri akordy, ktore dokola lezu z radii a mnoho ludi to nazyva hudba. Tak nejak vnimaju hudbu konzumenti ako tety v kancli. Napriklad ludia s ktorym je kvalita reprodukcie ukradnuta, ludia ktory zivia komercne radia. Netvrdim ze komercia je zla ale vsetko s mierou

.
Posluchac je clovek ktory naozaj tu hudbu pocuva. Vnima tony, nie je to len rozptyl. Samozrejme aj posluchac sa sprava ako konzumentom (napr pri praci) ale nie je mu ukradnuta kvalita zvuku a kvalita samotnej hudby.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.