Proč nosíte sluchátka?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Morlith 29. 3. 2011 21:53

oddelovanie sa od spolocnosti koli sluchadlam nepocitujem, a ked tak rovnako ako sa metalista oddeluje od hip hoperov, alebo lezec od kucharov, rozne zaujmy, takze nejake mikro/makro skupiny, ale spolocnost ako taka, nemyslim
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 29. 3. 2011 21:57

Mna len zarazila nepremyslenost tej otazky co slecny polozili a tou druhou ma odrovnali :).

prosta odpoved otazkami, vy si fakt myslite ze niekto cita knihu preto aby sa odlisil od vacsiny co pozera televiziu????? Preco clovek nemina peniaze len na jedlo a najom a hlada dalsie stimuly, aby sa odlisil od spolocnosti???Preco som bol po praci behat aby som sa odlisil od tych co bicykluju?

Velmi vseobecne povedane,su konzumenti hudby(vyborny termin inak :) ) a posluchaci hudby. Konzument je teta v kancli co robi papierovacky a jej praca je tak neduchaplna monotonna, ze potrebuju ruch. Najprijemnsim ruchom su slavne styri akordy, ktore dokola lezu z radii a mnoho ludi to nazyva hudba. Tak nejak vnimaju hudbu konzumenti ako tety v kancli. Napriklad ludia s ktorym je kvalita reprodukcie ukradnuta, ludia ktory zivia komercne radia. Netvrdim ze komercia je zla ale vsetko s mierou :).

Posluchac je clovek ktory naozaj tu hudbu pocuva. Vnima tony, nie je to len rozptyl. Samozrejme aj posluchac sa sprava ako konzumentom (napr pri praci) ale nie je mu ukradnuta kvalita zvuku a kvalita samotnej hudby.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dawe2 29. 3. 2011 22:04

Vzdálení od společnosti, hmm. Od té co potkávám na ulici a co řeší nesmysly v tramvajích a autobusech? Pak ano a izolovat se chci! Mám jich všech za celý den dost.
dawe2
Junior

Odeslat příspěvekod bechermeister 29. 3. 2011 22:13

dawe2
dawe2 píše:Vzdálení od společnosti, hmm. Od té co potkávám na ulici a co řeší nesmysly v tramvajích a autobusech? Pak ano a izolovat se chci! Mám jich všech za celý den dost.

preto nosis sluchatka???
Pre pubertalny vzdor a z neho mas radost? Alebo mas radost z toho co povujes. V akom pomere su tieto zlozky?

To ze dnesna spolocnost si hodnoty nahradza konzumom a nam je z toho vsetkym obcas do placu je samozrejme pravda. Predstava, ze sluchatka to vyriesia je jemne komicka.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dawe2 29. 3. 2011 22:28

Samozřejmě to není hlavní důvod. Hlavní důvod je hudba, tu miluju. A právě proto si jí nechci nechat rušit nesmyslama. A i když si to odmyslím tak o to stejně nestojím. A poměr? 95% pro hudbu a 5% pro izolaci od společnosti :-). Ale taky jak kdy.
dawe2
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 29. 3. 2011 22:34

Já si nasazuji sluchátka když chci poslouchat hudbu. Jindy si je nenasazuji. Bonus je, že s in-eary nemusím poslouchat kecy kdekoho v bezprostředním okolí a velmi tlumeně slyším dopravu. To by mě zajímalo, co z takového "výzkumu" budou mít?
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 29. 3. 2011 23:13

krovak zanechá hloupých komentářů, určitě bychom v tvých příspěvcích podobné našli...

Doufám plně v to, že tu máme uživatele, kteří zbytečně nebudou vyvolávat flame.

Upřímně. Hudba mě uklidní. Nemusím poslouchal lidi, kteří řeší krátkozrace politické/sociální a jakkoliv problémy. Případně jestli bude zítra pršet celý den nebo půl dne.
Přesně danou otázku mi položil táta. A odpověděl jsem podobně jako ostatní, averze vůči ostatním + vlastní požitek + stejně si jdou ostatní po svém.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Broslowski 29. 3. 2011 23:19

Ano rad sa oddelim do spolocnosti, vlasnte pri sustredeni ci relaxe je to pre mna urcity ritual. Som produktivnejsi ak pocuvam hudbu, taktiez ked cestujem MHD , nepokazi mi daky vecne nespokojny dochodca den svojimi poznamkami na cele svoje okolie.
Rad si vytvorim vlastnu realitu a vnorim sa do nej, aj preto sluchadla...

To ze milujem hudbu je samozrejmost, inak by som to neriesil :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 29. 3. 2011 23:23

Milujem hudbu, ak mám dobrú náladu, dokáže ju ešte vylepšiť, ak som na dne tak ma postaví na nohy. Sluchátka využívam hlavne pre ich hlavné výhody - mám pomerne lacnú zostavu ale repro sústava rovnakej kvality by bola asi dosť drahá. Nie som nikým rušený, nikoho neruším ja. Ak tú hudbu počúvam v pomerne rozumnej kvalite tak si ju dokážem viac užiť. Takisto s IE8 si dokážem dosť užiť hudbu aj v dosť rušnom prostredí, nikoho nevnímam a nikto nepočuje čo hrá mne.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 3. 2011 23:25

V práci mi sluchátka přinášejí určité oddělení od randálu okolo a jeho "maskování" hudební kulisou mne přivádí na jiné myšlenky. Při cestování (pokud neřídím - to mám autorádio s CD/mp3) je mám na zkrácení dlouhé chvíle a doma jen proto, abych si mohl "vohulit" svou oblíbenou hudbu v době, kdy by to bylo vůči okolí silně nespolečenské poslouchat na bedny (myšleno s vyšším výkonem) = v noci, pokud je v místnosti další člen rodiny sledující TV a pod. Samozřejmě v rozumnou denní dobu a pokud jsem v místnosti sám, jedou bedny na nejvyšší rozumnou úroveň, která se dá nastavit...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dazo 29. 3. 2011 23:36

Hm,moje "preco cez sluchatka" je vlastne to iste co tu pisu vsetci :-)
cize taktiez milujem hudbu a nechcem nikoho rusit a ani byt ruseny ;-)
A v poslednej dobe sa akosi nemozem "usadit" co sa typu tyka a stale menim dokolecka nove a nove sluchadla,cize aj mam akusi maniu v ich meneni a skusani :-)
A este ze preco cez sluchadla,lebo kvalitne bedne + dalsie prkotinky su mimo pozemskych cien ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vyzkumnici 30. 3. 2011 00:16

Vidím, že skúsenosti so "sluchátkami" sa viacmenej podobajú, každá výpoveď je však pre nás hodnotná. Dobre sa to číta a som zvedavá na výstup z tohto malého študentského výskumu, ktorý sa zdá, zamieril na dobrú tému. Konieckoncov týka sa skoro každého...
vyzkumnici
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 3. 2011 08:37

vyzkumnici: jste nějaký česko-slovenský tým...? :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka