Proč nosíte sluchátka?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod šeďour 30. 3. 2011 10:27

Ukázalo se, že když jsem na začátku napsal, že je to opravdu složité téma, tak jsem měl pravdu.Někoho to uráží, někdo z toho má srandu.Mě ta otázka pobavila, nechtěl jsem působit arogantně...
Prostě si sluchátka nasadím pouze na dobu, kdy chci poslouchat hudbu.Nehledám v tom žádné oddělování od společnosti, ani nic jiného.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 30. 3. 2011 10:46

Teda pánové, pár hodin jsem tu nebyl a vy se tu teda předvádíte...:(
Upřímně, po tom co jsem si tu přečetl bych asi do průzkumu napsal, že většina sluchátkářů jsou sobečtí jedinci přesvědčení o tom, že jedině "to jejich" je správné a ostatní a jejich názory jsou, s prominutím, debilové co na to nemaj a co tomu nerozumí, ...:(

Už jen fakt, že se tahle skupina lidí dá dělit na posluchače a stylaře, nám jasně ukazuje, že to není jen o hudbě. Ve svém okolí znám minimálně dva lidi, kteří preferují u sluchátek jednoznačně design a jsou ochotni si za něj připlatit (pro rejpaly: poslouchají mp3 v 128bitrate z mobilu.. :shock: ) a kvalita zvuku je jednoznačně podružná, takového bych posluchačem nenazval a přesto mezi nás patří - nosí sluchátka přeci.
Mezi mládeží je určitě dost lidí, kteří poslouchají na sluchátkách čistě proto, že to dělají ostatní. Ale po krátkým zpovídání by určitě vyšlo najevo, že je kvalita reprodukce vlastně až tolik nezajímá, takže tady určitě koketujeme s psychologií a né že né. Takže, nebudu jmenovat, ale to že tam TY NEVIDÍŠ nic víc, ještě neznamená že to tam není, víme?...:)

Holky nedejte se a pokud by vám tu začalo bejt v jámě lvový dusno, raději si vyberte pár jedinců a vyzpovídejte je pomocí soukromých zpráv, mejlem apod. Ušetříte si pokaženou náladu...:)
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 3. 2011 10:56

Hlavní důvod proč používám sluchátka na doma a ven je že mám rád hudbu a těžko bych bez ní přežil den. Dálo by se to dalo rozvětvit a přidat k tomu tu omáčku, takže:
Na doma:
Na bedny co hrajou dobře fakt nemám, krom toho problémy s akustikou... a pak ještě brát ohledy na spolužijicí a sousedy... ne, zatím bedny nejsou na plánu dne... bylo by to příliš mnoho kompromisu na to, abych si užil poslech hudby.
Na ven:
Izolace od okolí: skutečně mě nebaví poslouchat hodinu jízdy hučení motoru autobusu/šaliny/metra... za prvé je to děsný hluk a za druhé z toho bolí hlava.
Taky pak nastává problém když v blízkém okolí sedí nějaký pár a vášnivě se vykecávaj... skutečně mě nezajíma že si koupila v Zaře podprsenku která jí je mala.....
Nedej bože když někomu pomůžu (s kočárkem), nebo ho pustím sednout... Následně dotyčný vám začne vylejvat svoje problémy.... jak ji zbouchnul přitel a na všechno je sama (to mě snad chces za přitele?? ja chtěl jen pomoci, né se oženit... alespoň začni sportovat proboha).
A je děsně stará a nikdo neni slušny aby ji pustil sednout blablabla (co jsem udělal před minutou??? Mam ji rovnou profackovat?). Mě to fakt nezajíma!!!! Lidem pomáhám se sluchátkama v uších raději (bez sluchátek se pomoci snažim vyvarovat, nestojí to za to), pak jen kejvnou hlavou něco zabretaj a pustí vás dál...
Hudba zkracuje čas a udává tempo: čekat na autobus, bo jet v metru dýl jak 15 minut je na palici. Okolní hluk je velky a všichni řeší hovadiny keré mě skutečně nezajímaj. kdyz si pustím hudbu, v tu ránu se čas změní, uši uklidní a duše vyrovna... je to lepší jak fetovat, kouřit, nebo jíst (půl roku prošlý) hambáče ze stánků na nadraží aby člověk zabil čas.
Nemluvně o tom že si šetřím uši, používám sluchátka jež izolují takže poslechová hlasitost je výrazně nižší než okolní ruch...
Svůj svět si ve sluchátkách nevytvařím, jen se izoluji od okolí a zpříjemnuji si cestu. Když jdu domu lesem, kolikrát si sluchátka sundám rád a naslouchám přírodě... nejhezčí hudba je ticho
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 30. 3. 2011 11:11

EKKAR píše:jestli tuhle novelu mezitím zase nějaký Mečiar nebo Slota nenechali zrušit...

Slota bol paradoxne tusim jeden z navrhovatelov :D Ale neviem ci to nakoniec preslo
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 3. 2011 11:25

@ šeďour - hele, vždyť se tím žblebtem předvádí on sám - jakej je "hoch"...

Ale jinak bando, mírněte se ve výrazech a nechejte si pro sebe názory na páně docentovy pohnutky, které ho vedly k zadání tak *****ého tématu študentkám k vypracování - držte se tématu, jinak vytáhnu kvér a demižóny s kyselinou!!!
Ekkar Čistič
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vyzkumnici 30. 3. 2011 11:29

Zaujímavo sa táto diskusia prelína, od sluchátiek k politike.... nech sa zdá téma akokoľvek obyčajná a nudná, z počtu reakcií vychádza, že za tým predsalen stojí určité hlbšie "prečo". Ak by sa nám ho aj nepodarilo presne definovať, samotné hlbšie uvažovanie o tejto dennodennej aktivite ma zaujalo a primelo zamyslieť sa. A to je časť cieľu. Len tak ďalej, bádajte v sebe, v okolí, uvažujte, všetko, čo vás napadne bude mať hodnotu. Diky
vyzkumnici
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 3. 2011 11:53

každý ma tendeci se vytahovat kdo má větší .... :hm auto. Někdo si myslí že když se někomu libí aby vypadal jak jelen a tomu určuje své požadavky, tak je horší než-li ten jehož věc je sice ošklivé káčátko, ale svuj (pro jeho) účel plní daleko lépe. Přece si majitel nebude kupovat blbost...
Otázka zní kdo a jak má položené hodnoty. Když jedu metrem a vedle mě stojí nějaký jelen s Koss PortaPro a myslí si že sežral veškerý svět, pak si řikam o co mu vlastně jde? Izolace od okolí? By nepouštěl světu svou hudbu na plne pecky a nesnažil se jím vnutit svuj styl/názor. Uši si šetřit rozhodně nechce stejně jak ta peckařka vedle... znamená to však že jsou ti špatní? Ne jsou uplně stejný jako já, chtěj si udělat lepší náladu a chtěj mít v konzervě od sardinek svuj klid, svůj svět? Nelze, všichni jsme součásti stejného světa a každy z nás je ta stavebni část který ho vytváří.
Stejně tak politici, vymejšlej pakarny místo toho aby udělali něco užitečného? Proč chtěji omezovat výkon přehravaču (výkon neurčuje hlasitost poslechu), proč mě chtěj zakázat poslouchat hudbu na přechodu (když tam prosviští opičak 130, je mi jedno zda se rozhlednu nebo ne, pač než ho zaslechnu už stejně budu ležet pod nástrojem na zahnání upírů), proč, ať mi daj jeden jediný důvod který nenapadnu... Vždy záleží na jedinci a jeden jedinec nemůže mluvit za všechny. Stejně jako jeden jedinec nemůže byt objektivni, stejně jako jeden jedinec nevidi nic realně a hledá si v danem textu jen to co potřebuje....
Takže teď se tu budou navzájem napadat majitelé Fi10 (stydím se za ně a poslušně hlasím že se od těchto lidi distancuji) s lidma jež volili jine kompromisy, a aby měli naboje (obě strany) začnou sem tahat politiku, jedince, odkazy na jine web... a bude tu flame, spam popere se to .... jako vždy když někdo propaguje jeden názor a vše kolem je zle.
A jinak souhlas se šeďourem a Jersim. Šeďour měl pravdu že to bude fraška už jen zadáním, Jersey měl pravdu, že kdyby jsme měli v hlavě náznak mozku, bylo by to velice zajímavé téma.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod bechermeister 30. 3. 2011 11:55

vyzkumnici píše:Zaujímavo sa táto diskusia prelína, od sluchátiek k politike.... nech sa zdá téma akokoľvek obyčajná a nudná, z počtu reakcií vychádza, že za tým predsalen stojí určité hlbšie "prečo". Ak by sa nám ho aj nepodarilo presne definovať, samotné hlbšie uvažovanie o tejto dennodennej aktivite ma zaujalo a primelo zamyslieť sa. A to je časť cieľu. Len tak ďalej, bádajte v sebe, v okolí, uvažujte, všetko, čo vás napadne bude mať hodnotu. Diky

:D Problem je ze ste nepolozili otazku. Vasa otazka je hodna 5 rocneho dietat ktore sa pyta maminky co to ma ten ujo na hlave.

A cela diskusia je len o tom ci ste mentalne na urovni toho dietata alebo sa oplati nad tym pousmiat a slusne odpovedat. Ta otazka nie je hodna odpovede podla mna. Ani prva ani druha
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vyzkumnici 30. 3. 2011 12:10

Opravdu se jedná o úkol, který je čistě studentský a naplňuje obecné téma (focus group), ke kterému jsme si měly vymyslet téma konkrétní (jiné skupinky spolužáků si vybraly témata jiná, dle vlastního nápadu).
Pan docent na tomto tématu kariéru rozhodně nestaví :)
vyzkumnici
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 30. 3. 2011 13:27

:-D
Pěkně jste to pojali mládenci…
Osobně poslouchám přes sluchátka, abych nerušil ostatní a měl lepší zvuk, než za stejné peníze u beden.
Někdy ale na ulici či v MHD mám pocit, že leckterý posluchač sluchátek je má proto, aby okolostojící věděli, jakou COOL muziku poslouchá. Nebo že je mu líto, že ještě slyší. To se nemohu nějak dopátrat. :hm Asi se někdy zeptám.
K průzkumníkům. Nechcete ještě udělat několika bodový dotazník? Myslím, že byste se z toho dozvěděli pro váš účel více. Třeba:

1. Kolik hodin denně sluchátka posloucháte?
2. Posloucháte je jen venku, nebo i doma?
3. Pokud doma, proč preferujete sluchátka? (Kvalita/rušení okolí)?
4. Nemáte pocit, že vás poslech sluchátek venku izoluje od ostatních?
5. Obtěžuje vás, když vás při poslechu na ulici někdo osloví a vy se musíte „odšpuntovat“?
6. Představuje pro vás sluchátkový poslech koníček, o kterém se rádi pobavíte s ostatními? (To bych se zeptal i na ulici, bylo by zajímavé, kolik procent z „davu“ jsou ti, kteří se rádi o sluchátkách baví.)
7. Atd.. fantazii se meze nekladou :-)
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod ssamoo 30. 3. 2011 14:09

Morlith- velmi si vazim vzdelanych ludi, ale titul nie je zaruka vzdelanosti a prehladu. Mas pravdu, ze neviem ako to je konkretne v tomto pripade, ale vacsinou to byva tak ako som napisal alebo ako to napisal Odar.
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka