AKG K240 MkII praskliny

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod armaman 22. 7. 2011 10:46

Cas od casu sa na bazos objavia moje byvale 600 ohm k240 monitor. Posledna cena bola 80 eur tak neviem ci sa uz predali alebo po case sa zas objavia. Znizoval cenu zo 100 eur. A boli este stare dobre rakuske.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Adam6666 22. 7. 2011 10:48

a rozsednutím to na 100% neni... nevim jak bych na ně musel sedat aby mi to takto popraskalo po celém obvodu a přitom ten plast pod tím zůstal nepoškozený... a vlastně celé sluchátka jsou v perfektním stavu až na tyto dva plasty....
Foobar wasapi > FiiO E7 > AKG K 240 mkII (KPP)
Adam6666
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 22. 7. 2011 12:25

armaman: na německém eBay končí K240M, K240S, K240DF i K240 Sextet v rozmezí 30 až 50€ a jsou tam prakticky denně nové kusy ...
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 22. 7. 2011 12:58

To je v poriadku ,ze su tam s touto cenou. Sice neviem a ani neriesim ako je to nasledne s dopravou ale v pohode.
Moja cena bola 50 eur ked som ich kupoval + nove polstrovanie a redukciu jack original AKG z thomann.de za 20 eur.
Takze ten dotycny ich kupil odo mna za 70 eur.
A teraz sa ich pokusa predat od 100 eur nadol naposledy som ich videl za cenu 80 eur a preto vravim, neviem ci ich este ma alebo sa dostane na povodnu cenu....
Takze k tomu len tolko...
Ja samozrejme nenutim nikoho kupovat za tu cenu a to ze som to sem dal ma informativny charakter. A mozno za ne dakto nakoniec aj da tych 70 eur pripadne sa dohodne ak este budu v ponuke. No iste je ,ze momentalne v ponuke nie su.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod garrett6 22. 7. 2011 13:48

Ja nehovorím, že musím byť rozsadnutím :)
Inak to sú štúdiovky na dennú spotrebu. Tam ani nemá/nesmie byť čo drahé :) A odporúčam DF, ak chceš poznať surový a ničím neprifarbený zvuk.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 22. 7. 2011 14:50

garrett6: nevíš jak je to s podáním prostoru u K240DF vůči K240MKII? Taky to hraje jen v hlavě, nebo je to opravdu mnohem lepší?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 22. 7. 2011 23:15

Možno ťa sklamem, ale skôr nie. Ja u MK II nemám problém identifikovať priestor, ale na polootvorené je to dosť tragédia.
Aj u DF je zvuk priamy a reverb tam počuť zaručene nebudeš. Priestor tam je, ale je to také strnulé. Veľa závisí od zosilovača a na DF treba riadnu silu.
V rýchlosti vyhráva DF, má aj krajšie suchšie basy, nádherené stredy, len výšok by mohlo byť viac. MK II majú basy slabšie, výškovo sú v pohode. DF ale vyhrávajú v prirodzenosti, zvládnu akúkoľvek hudbu, či už vokály alebo celý orchester.
Ja DF jednoznačne odporúčam, je to kalibrovaná štúdiová klasika a niečo také už nikdy nebude :-( .
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 23. 7. 2011 08:43

Jasně, on prostor u MKII není špatný, ale po té co jsem začal poslouchat na elektrostech mi to podání prostě začalo docela vadit.
Ty slabší basy u MKII asi myslíš slabší ve smyslu kvality, že? (protože basy se co se týče kvantity nedají označit za slabší)
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 23. 7. 2011 22:24

Sú to čiste pracovné slúchadlá, tak vymýšľať si veľa nemôžu. A aj kvôli rýchlejším reakciám je lepšie, ak to hraje primo do hlavy, keby tam bol veľký priestor, tak ti pravdu poviem --- ťažko sa sústredí :)
Samozrejme myslím kvalitu basov, DF majú podľa mňa rýchlejšiu membránu a viac tlmiace vnútra škrupín, preto tam nepočuť žiadne dunenie a ani iné vedľajšie efekty.

Btw nádherné kúsky tie tvoje elektrostaty, ja stále hovorím, že tie najlepšie veci už boli dávno vyrobené. A keď spomínam staré veci a priestor, neskúšal si AKG K1000? Sem tam sa ešte vynoria, zosík im postačuje ako na K70x ale ten P R I E S T O R :) By ma zaujímalo, či ich tu na fóre niekto má.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 23. 7. 2011 22:49

Už je mi to jasný - prostě jsou to studiovky na práci a ne pro "zábavu".
AKG K1000 jsem ani neviděl, díky ceně a dostupnosti asi ani neuvidím. Sympatičtější mi jsou ale spíše SR-Σ ... prostě elektrostaty mi fakt sedly a nějak nemám potřebu se vracet k dynamickým sluchátkům :nenapadne
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ghostdog32 30. 7. 2011 13:22

tak snad se moje nový k240 nerozhodnou takle ošklivě samy ode sebe popraskat :D to bych si asi rval vlasy. Do krabice teda sluchátka nedávám jsou jen položený na stole . stejně mě to příjde divný ... jestli to bylo změnou teplot tak to si je musel mít celej den na slunci a pak vrazit do mrazáku jinak to nechápu. Třeba je pravda že mám u pc monitor, kde se roztažností pohybujou plasty a tak v tom občas "lupne" ale navenek se tomu nic neděje. Jenže to je LCD s IPS takže vydává víc tepla než klasika TFT.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod Adam6666 31. 7. 2011 09:30

nevim co se tomu stalo

kdyby je někdo chtěl tak jsou na prodej, ještě víc než rok v záruce takže neni problém to nechat spravit, já na ně stejně nemám pořádný zdroj takže je pošlu dál do světa.. takže krabice, záručák, dvoje náušníky, dvakrát kabel 3 + 5m kroucený a sluchátka v super stavu až na tyto prasklinky co nemají vliv na zvuk..
Adam6666
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 31. 7. 2011 09:35

Co tak ich vyreklamovat a potom predavat? :hm
Ale tvoje rozhodnutie a mozno moja zbytocna rada...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Adam6666 31. 7. 2011 09:45

no taky možnost... ještě uvidím, když bude mít někdo zájem i takto tak prodám
Adam6666
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 31. 7. 2011 09:54

S tymi prasklinami ti dam 40€ :D
Lebo vies,co ked to nevyreklamuju? :hm
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka