ľahké, mostíkové prenosné slúchadlá do 80 Eur

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tino4 15. 7. 2011 00:27

Ahojte,

Zháňam ľahké, prenosné mostíkové slúchadlá cca. do 80 Eur. Urobil som si menší zoznam, čo by ste doporučili ?

- Sennheiser PX 100, 200
- Koss Porta Pro
- V-Jays, C-Jays

Počúvam pop,rock,electro,techno.

Čo by ste doporučili ? Kossky boli odporučené, ale trošku sa mi nepáči dizajn.
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 15. 7. 2011 00:54

i grado , ultrasone hfi-15G alebo basovejisie zino , sennheiser hd 238, vsetky by mali byt lepsie ako tie co si vypisal ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 15. 7. 2011 22:21

Pouvažuj nad koss ksc75. Síce nemajú mostík, ale aspoň nebudeš zápasiť s nepohodlím, prítlakom a zachytávaním vlasov. Zvukovo sú najlepšie z tých, čo tam máš (okrem Grado) a najlepšie z kossov. Grado ale bez vyskúšania neber.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod tino4 16. 7. 2011 09:22

garrett6: Ty si hotový gurmán :lol: . Samozrejme, že koss sú najlepšie, ale v triede do 20Eur.
Teraz však vážne.

Chcel som sa spýtať, v porovnaní s AKG450 a AKG480 ktoré by zvíťazili ?

iGrado sa dajú dosť ťažko zohnať, Zino na mňa pôsobia trošku moc "krehko". Tie HFI-15G na mňa pôsobia veľmi dobre.

Ďakujem za odpoveď.
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 16. 7. 2011 09:26

na elektro a techno si kup KPP
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 16. 7. 2011 09:33

No neviem kde si kukal,ale tuna sa daju zohnat :D http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... ADO-iGrado a aj ultrasone maju!!
Tie zina zrovna testujem,a az take krehke mi veru nepridu! ;-] A vo zvuku zadupu KPP hlboko do zeme!! :D
Asi radsej k450,k480 maju NC -aktivnu redukciu sumu,cize viac zaplatis viacmenej zato nez za lepsi zvuk :hm
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 16. 7. 2011 10:38

na elektro a techno si nekupuj ultrasone (aj ked su skvele, neuspokoja ta), a ber iGrado :-)

maju aktivnu redukciu HLUKU nie SUMU, Šum pridavaju :-) (k480 )
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tino4 16. 7. 2011 13:53

Z prvého príspevku to nebolo možné rozoznať, ale písal som od žánru, ktorý najviac počúvam po žáner, ktorý počúvam oveľa menej.

Takže hlavne počúvam: pop,rock
Ale čiastočne aj electro,techno,dance atď. (ale dosť málo).

Prakticky nemám žiadne referencie značky, takže nevravím že musí byť Jays alebo AKG alebo Grado.

Ku KPP mám výhradu, počul som ich, ale zvuk sa mi zdal taký nevyvážený. Zvládali dobre basy, ale napr. používam in-ear Phonak Audeo a sú super, a sú oveľa vyváženejšie ako iné in-eary ktoré sú basová nálož.

dazo: Ďakujem za link, ten obchod som šutodaval, ale nejako som iGrado nenašiel. Neviem ako je to možné ;-) Ultrasone som si všimol. Plánuješ aj recenziu ? Ako hrajú, ako je to so zvukom, vyváženosťou a basmi ?

Broslowski: Ako píšem vyššie, toho electra a techna je pomenej.

Čo sa týka limitu, tak je síce do 80 Eur, ale keď tam bude rozdiel +/- 20 eur ta to prežijem. Hlavne by ma zaujímalo, či tie AKG(čka) čo som uviedol majú alebo nemajú lepší zvuk ako napr. Ultrastone HFI-15G / Zino.

Zatiaľ vyberám z iGrado, Zino, HFI-15G a možno niečo z AKG aj keď neviem.
Ako je to s izoláciou zvuku, ktoré izolujú lepšie ? A hlavne aktuálna letná otázka, v ktorých sa potí menej ucho ?

Ďakujem

Ďakujem za rady
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 16. 7. 2011 14:58

ber iGrado.. recky mas v SS
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 16. 7. 2011 17:55

zino by na tvoj styl hudby boli vhodne,na tvrdsi metal uz sa mi menej pozdavaly ! Basu maju dostatok,asi trocha menej ako Kpp, a je velmi kvalitny,a aj stredy a vysky su velmi dobre,celkovo maju taky agresivnejsi charakter zvuku! Niekomu to pride vhod inemu nie ;-) A su velmi pohodlne,a neviem ako by to bolo s potenim,ale kedze maju potah nausnika z takej prijemnej latky tak asi to nebude az take zle ako pri molitanovom alebo kozenom!
Unik zvuku maju velky,v tom by boli naj akg k450! Inak tie su ako v com lepsie- horsie proti zinam! Z basom su iste horsie,zino ho ma krajsi ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tino4 16. 7. 2011 18:38

Broslowski: Ďakujem, z recenzie som prišiel na jednu vec, že by mi z porovnania iGrado <-> Ultarsone HFI-15G vyhovoval skôr Ultrasone. Celkovo som mal raz slúchadlá za hlavu, bolo to dávno a neboli žiadne značkové, ale jednoducho mi nesadli. Bol by som teda skôr zástancom klasického mostíka.

Celkom sa mi páčia Ulstrasone HFI-15G a aj Zino. Možno trošku viac sa mi páči typ molitánu slúchadiel Zino, zasa HFI-15G u mňa víťazí asi lepším káblom. Neviem prečo, ale viac sa mi páći jeden solídny kábel, ako dva teké. Možno sa mýlim.

Čo sa týka tých slúchadiel AKG. AKG450 a 480. Páči sa mi jedna vec, vymenitelný kábel, ktorý sa dá odpojiť. Napr. na doma môžem mať 2metrový kábel, na von 1,2m kábel. Uzavretosť je aj výhoda aj nevýhoda. V izoláci výhoda, nevýhoda pravdepodobne v zvýšenom potení. Za výhodu by som považoval prenosný malý zosilňovač pri AKG 480 NC. V cene nejaký problém nevidím. Sú však ťažšie v porovnaní s ultarsone cca. 120g vs 80g.

Niekde som čítal príejmnú recenziu na v-Jays, sú však vraj troška nepohodné a tlačia na uši. Tak tým by som sa asi vyhol.

Asi by bolo dobré zobrať niečo čím ľahšie na použitie aj vonku, trošku je však škoda, že HFI-15G nejdú zložiť ;(
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 16. 7. 2011 18:56

HFI-15g zlozit nejdú, sú však super lahke, plast je pevný, no flexibilný, kábel skvelý, no mohlol mat o 10-20 cm viac. Drzia na hlave skvelo, netlacia, necitis ich na hlave. Maju ohromny priestor, ktory sa v tejto cenovej kategorii tazko prekona. (take igrado maju oproti nim uplne mizerny priestor...)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tino4 16. 7. 2011 19:23

Broslowski: Veľmi by ma zaujímalo porovnanie Zino vs. HFI-15G. Pozerám na stránke, že aj Zino by malo mať priestorovejší zvuk. Musím si to hodiť to excelu, s hodnotením na recenziach ;)

Otázka, nie je na SK niekde v Bratislave alebo v okolí miesto na vyskúšanie ? Celkom by to asi uľahčilo výber.
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 16. 7. 2011 19:41

ultrasone asi nie, zial...

hp.cz uvadzaju vsak: Zvuk hodně podobný modelu Zino, ale s o něco menším obsahem basů.
http://headphones.cz/inshop/prenosna/hl ... fi-15g.htm
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 16. 7. 2011 23:02

Mozem potvrdit ze zino maju skvely priestor,aj proti k450,ale ako su natom popri hfi-15g netusim . Kabel je tiez vyborny az na to ze ide do oboch musiel,ale dako extra som to aspon pri tychto sluchadlach nepocitil ako negativum ;-)
Proste tymto sluchadlam mozem vytknut iba agresivnejsi prejav a asi preto sa mi ten tvrdsi rychly metal az tak nepozdaval,inak su vazne skvele ;-) Zvuk s nich slape a bavi, a asi zrovna pre tu agresivitu :D
dazo
Mírně pokročilý

Další stránka