Sluchatka pouze a jen na filmy do 10 000kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Saske 26. 7. 2011 19:33

Zdravim,

jelikoz mi uz na domaci poslech moje HD555tky opravdu nestaci (mnohdy mam chute je rozslapat, ale nic jineho nemam, tak se musim drzet na uzde :nenapadne), tak bych si chtel udelat radost novejma sluchadlama.

Moje pozadavky:
- Mohutny, uderny a presny bass - i kdyz u toho presny si u filmu nejsem jisty jestli je potreba :)
- Dobra lokalizace prostoru
- Pohodlne - nesmi tlacit ani po nekolika hodinach na hlave
- Uvital bych, aby lidi v mem okoli mnou nebyli ruseni i pri hlasitem poslechu - na hlas posloucham celkem casto :) (tohle neni nutnost, aby se nekdo nespletl, ze to musi splnovat)

Vic nevim co dodat momentalne, takze sem jeste hodim sluchadla, ktery by mozna mohli vyhovovat a to DENON AH-D2000. O:-)
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 20:39

Řekl bych, že jsi si dobře odpověděl sám, jako otevřená alternativa by mohla být SENNHEISER HD650. Pohodlnost u obou nemohu hodnotit, slyšel jsem je krátce, nicméně oběma modelům basy rozhodně nechybí ;-)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 7. 2011 20:45

A jen tak mimochodem, čím to krmíš?

D2000 jsou dost specifické. Fórum znáš, jiné tipy nemáš? :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Saske 26. 7. 2011 20:47

Hergarok píše:Řekl bych, že jsi si dobře odpověděl sám, jako otevřená alternativa by mohla být SENNHEISER HD650. Pohodlnost u obou nemohu hodnotit, slyšel jsem je krátce, nicméně oběma modelům basy rozhodně nechybí ;-)

Diky za tip
Jinak bych poprosil.. kdyz si je slysel, tak jak bys zhodnotil bassy a prostor?

-- 26. 7. 2011 21:50 --

xxxdvorixxx píše:A jen tak mimochodem, čím to krmíš?

D2000 jsou dost specifické. Fórum znáš, jiné tipy nemáš? :)

Cim to budu krmit? No.. to vyresim, az budu mit vybrane slucahtka - podle toho :)
Jinak to mam k PC a nevim, jestli bude lepsi uDac2 ci PCi-e zvukovka na filmy.

A jine tipy nemam.. co jsem tak procital, tak basove modely lidi moc nevyhledavaj - tedy ja sem po hodce hledani toho moc nenasel a to vim, kde to hledat tady :nenapadne
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 21:28

To bych snad radši ani nehodnotil, byl to krátký kontakt a ty HD650 už si skoro nepamatuji.
Takže to ber trochu s rezervou: u obou modelů je dostatek basů (pro mě moc), u D2000 jsou basy a středy trochu horší díky uzavřené konstrukci (basy jsou úderné a celkem přesné, středy jsou horší a patrně díky tomu jsou hůře rozeznatelné hlasy), D2000 jsou akční - zaujmou na první poslech. HD650 dobře odpovídají ceně, pouze by pro mě mohli mít méně basů a více výšek. Prostor mají samozřejmě lepší HD650 protože jsou otevřené.

Přesněji ti to popíše někdo, kdo je má.
uDac2 bude asi na taková sluchátka málo ...
Naposledy upravil Hergarok dne 26. 7. 2011 21:31, celkově upraveno 1
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 26. 7. 2011 21:30

Koukam, ze jest SENNHEISER HD600 by nebyli spatne, ale kdyz vezmu v potaz, ze uzavrena sluchatka by byli lepsi, protoze bych nerusil tolik lidi v okoli, coz bych ocenil asi hlavne vecer, tak ac se mi tyto dva modeli libi, tak bych spise volil DENON AH-D2000, pokud jsou na tom zvukove podobne.

-- 26. 7. 2011 22:35 --

Hergarok: moc dekuji :) .. podle toho co pises by pro tebe byli lepsi HD600 hehe :) ... no jo, jak to tak vypada, tak uzavrene sluchatka na tom budou hure. To abych si poradne precetl viewtopic.php?mode=like&f=1712&p=6184481#p6184481 a mezi nima si pak vyberu - nic jineho sem tady na foru nenasel - asi neumim hledat :-(
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 21:38

Z uzavřených by ještě šli Audio-Technica ATH-A900, ale ty neznám.
Jinak seznam recenzí je tady.
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 26. 7. 2011 22:23

xxxdvorixxx píše:D2000 jsou dost specifické

Ahaa uz to chapu - co jsem procital vsechno mozny, tak kazdemu hrali trochu jinak, podle jeho sestavy, takze mozna by to byla dobra volba, ale musel bych k tomu vybrat spravnou sestavicku, jinak bych mel akorad "prebasovane monstrum" ... mam velmi rad basy, ale tehle sluchatek se zacinam bat, asi jich maj opravdu moc, coz bych pri filmech ocenil pri akcnich scenach, ale u komedii asi moc ne.. tam by to asi kazli atmosferu, kdyby to bylo prebasovane.. ci se do da nejak vyresit vhodnou sestavou? :-|
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 7. 2011 22:36

Vzhledem k cenovce sedni do auta/vlaku/busu/tramvaje a dojeď do headphones naposlouchat, samozřejmě po dohodě, aby tam tvoje vybrané favority vůbec měli. Vybírat takhle od stolu můžeš den, ale i týdny.

Zdroj by to chtělo lepší. Ale spíše bych se pozastavil nad tím, jakou kvalitu filmů s tím budeš konzumovat, aby je to náležitě také využilo :)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Saske 27. 7. 2011 05:22

Kdyz ja sem bez sance se dostat nekam, kde bych mohl vyzkouset nejake sluchatka. Ne ze bych byl linej, ale moje prace mi to nedovoli - pracuji kazdy den nekolik tydnu v kuse a proto mi nezbejva, nez jen hledat na netu a v pripade nespokojenosti uplatnim 14ti denni lhutu na vraceni vyrovku bez udani duvodu.
Kvalita filmu je minimalne BRrip 720p s 5.1 az po BR z videopujcovny.
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 27. 7. 2011 21:31

:nenapadne asi nikdo nepomuze uz :nenapadne
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 31. 7. 2011 20:03

Co nejake spunty? Splnovali by me pozadavky? :)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 31. 7. 2011 20:17

Tak pár tipů jsi dostal :)

Projeď si tady témata, nemůžu ti napsat, že xy je přesně co hledáš :)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Saske 31. 7. 2011 20:54

Ja to tady procitam uz nekolik mesicu a sam nevim co bych si mel poradne vybrat, tak me porad neodkazuj, at hledam na foru :-D Kazdej den tady sem na forumu nekolik hodin denne (nejen na AV manii) a porad jen neco ctu a ctu a otravuji. Nejaky prehled ve spuntech mam - ale ty sem chtel ciste na hudbu. Tyhle by bylo na filmy a to spise lepe posoudi nekdo, kdo ty sluchatka ma ci je slysel, protoze to je docela nestandartni pozadavek na spunty si myslim.

Chapu, ze nemuzes napsat, ze to a to by bylo nejlepsi. Staci nazev ja si to pokusim najit a kdyz si nebudu vedet rady, tak pak se na to pripadne zeptam tady :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 31. 7. 2011 21:10

spunty? preco nie ... pokial budu take ako sme sa bavili inde kde budu mat trosku basu navrch tak ich mozes pouzit na vsetko a vsade ... ale jasne ze najlepsie custom :)
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Další stránka