Koukáte před nasazením na sluchátka (levé - pravé)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Koukáte před nasazením na sluchátka (levé-pravé)?
Ano, vždycky 68 %  73%  [ 68 ]
Ano, většinou 15 %  16%  [ 15 ]
Ano, někdy 4 %  4%  [ 4 ]
Ne, nikdy 6 %  6%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 93

Odeslat příspěvekod Kocmeister 22. 8. 2011 08:03

Tak samozřejmě pokud pan prodavač poslouchá především nahrávky z 50. případně 60. let. , pak je samozřejmě jedno jak jsou sluchátka nasazená. Tehdy totiž stereo neznali :-)
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 22. 8. 2011 08:08

Kocmeister: ale i kdyby poslouchal monofonní nahrávky, tak to stejně nic nemění na tom, že to bude hrát dost jinak ....
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 22. 8. 2011 08:12

Náhodou, poslouchat monofonní nahrávky převedené do sterea na sluchátkách, je výborný, hlavně v případě, kdy v jednom kanále hrají pouze výšky a ve druhém to ostatní... :-l
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bednarpe 26. 8. 2011 14:47

Rozeznávání sluchátek od sebe teď moc nereším. Už čtyři roky mám totiž ty samý s asymetrickym kabelem. :-D Ale na jiný se musim kouknout vždy.
bednarpe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mtmccox2 26. 8. 2011 15:23

Budu za lempla, když na sebe prozradím, že úplně poprvé, co jsem nasazoval Porty, tak jsem si je dal obráceně? :-D
Tenkrát jsem si říkal, že jsem udělal chybu, protože jsou strašně nepohodlné, naštěstí mi to po pár minutách došlo :D
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Junior

Odeslat příspěvekod blackis100 27. 8. 2011 08:07

spravne je ma nasazeny ten kdo ma kabel "dozadu" :D
jinak jo vzdycky se koukam mam divni pocit kdyz je to naopak :D
blackis100
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 27. 8. 2011 10:01

Pro poslech hudby/radia je fakt jedno, jestli je levy kanal opravdu vlevo nebo vpravo. Ve vysledku je to fakt jedno.
Ale u hrani her nebo treba i sledovani filmu to jedno neni. Kdyz slysim neco zprava, tak chci aby to taky vpravo bylo. Takze tady je dulezite jak jsou spravne kanaly.

Tedy zalezi na pouziti tech sluchatek.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 27. 8. 2011 10:21

Nargon: to si snad děláš srandu, ne? Přece nejde o to jestli to, co má být vlevo bude vpravo nebo opravdu vlevo! Jde o to, že levé a pravé sluchátko bývá značně jiné a tudíž při opačném nasazení je rozdíl znatelný i když je u zesilovače přehozen levý a pravý kanál...
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan Š. 27. 8. 2011 10:38

Na pecky koukám, na domácí "gaming" sluchátka ne, ta mám položena levým sluchátkem vlevo a stačí jen nasadit. Takže do ankety se moc nevejdu ... .
amd ryzen 5 3600 3,6 ghz | gigabyte x470 aorus ultra gaming | 16 gb 3333 mhz | samsung ssd 970 evo plus 500 gb | patriot scorch m 500 gb | gigabyte geforce gtx 1660 ti 6 gb | fractal design define c | be quiet! pure power 11 500 w | logitech g402
Milan Š.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glassmoon 27. 8. 2011 10:52

Bína píše:Naštěstí v současnosti to poznám u všech sluchátek pohmatu, dřív mě s tímhle ale štvaly etymoticy, taky malá písmenka.

To co mele prodavač je naprostá blbost, takhle by jednou hráli určité nástroje z leva a pak najednou z prava. Jednou zepředu, jindy zezadu.

no prave, nahravky tym ziskaju novy/iny rozmer... :lol:
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 27. 8. 2011 11:17

Hergarok píše:Nargon: to si snad děláš srandu, ne? Přece nejde o to jestli to, co má být vlevo bude vpravo nebo opravdu vlevo! Jde o to, že levé a pravé sluchátko bývá značně jiné a tudíž při opačném nasazení je rozdíl znatelný i když je u zesilovače přehozen levý a pravý kanál...

Taky ho nechapu. Me treba dost tlaci usi, kdyz si dam trojuhelnikovy levy sluchatko do ctvercovy pravy usni dirky a ctvercovy pravy do trojuhelnikovy levy dirky...
pucmeloudek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hergarok 27. 8. 2011 11:30

pucmeloudek: ty jsi ale vtipálek ... ale hlavně taky hluchoň ;)
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod srobowak 27. 8. 2011 13:43

a o co tu vlastne ide ?? ... ved dobre v kazdom kanaly hra nieco ine, ale nie je jedno ktory kanal mi hra do ktoreho ucha ?? mne to dava zmysel jedine pri spominanych hrach alebo filmoch... alebo kvoli tomu ze prave a lave sluchatko su inak tvarovane..... ale z hladiska pocuvania hudby je to jedno nie ??
srobowak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hergarok 27. 8. 2011 13:56

Nasaď si sluchátka opačně a u vstupu do zesilovače prohoď levý a pravý cinch, pak to porovnej se "správným poslechem" (tzn. vše orientované a zapojené jak má být) a pak teprve můžeš polemizovat o nesmyslech jakože je to jedno ...
Jasně, pokud sluchátka nasadím správně a u zesilovače prohodím L a R, tak to zas tak to hraje divně jen pokud jsem zvyklý na to "správné". U skladby kterou bych slyšel poprvé to poznat nejde.
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 8. 2011 14:00

Výrobce levé a pravé sluchátko neoznačuje pro srandu králíkům, takž na to beru ohled. Ovšem přijde mi fakt směšné kvůli fontu označení sluchátka vracet, přeci je spousta znaků, podle kterých lze, poté co se se sluchátky seznámím, poznat která strana je která, jako třeba anatomické tvarování, přívod kabelu, různá označení apod. A i kdyby nebylo tak snad není problém označit si to sám.
xtonda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka