Bavíte sa znalecky o niečom, čo vidíte na obrázku/videu s ešte to odsudzujete.
Zhodou okolností ich mám, tak krátka recenzia:
- Pohodlie a celkovo umiestnenie v uchu je vynikajúce, nepadá to ani pri prudkých pohyboch, netreba ohýbať žiadne drôtiky a hlavne nič tam netrčí, je potrebné si ich len správne vložiť do ucha. Izoluje to podľa toho, či viete, ako sa vertikálne meniče dávajú do ucha. Xenmaster na to zrejme prišiel, vám ostatným to asi bude izolovať zle.
- Nie sú prebasované (by ma zaujímalo, ktorý americký idiot s tým prišiel na fórach), sú to stredopásmové, relatívne robre vyvážené monitory s neutrálnym zvukom. Je potrebné ich dokonale rozohrať a nepripájať do čínsko-kórejských nezmyslov, prípadne iPhonov. Sú veľmi rýchle, rýchlosťou prekonajú každý tlakový jednomenič, s dvojmeničmi to už tak dobré nebude. Charakteristika zvuku je svetlá, výšky môžu byť trocha agresívnejšie (ale oveľa menej, než moje staré EX700), no opakujem, treba rozohrať a poriadne.
- Rozlíšenie nástrojov, priestor a soundstage je u dynamických meničov niečo nevídané.
- Cena je na pováženie, vývoj novej membrány zrejme Sony niečo stál a tak sa to odzrkadlilo, ak by som mal stanoviť cenu podľa kvality zvuku, tak by som dal 300€.
- Neporovnával by som ich s tlakovými 3 a viac meničmi. Žiadne dynamické meniče tlakové neprekonajú, nech by vám to tvrdil ktokoľvek.
@Saske nešpekuluj, čo som pozeral fórum, tak nie si spokojný s ničím a hľadáš stále niečo extra, proste si ich kúp