Sony MDR-EX1000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Saske 15. 2. 2012 13:24

Nechápu, proč to musí mít takovejhle patvar za tyhle peníze :-l hlavně, když mají více basů :-S
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drahomir.glos 15. 2. 2012 18:26

Mno patvar... EX1000 maju tusim najvacsi dynamicky driver co sa IEM tyka, 16mm.
drahomir.glos
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 15. 2. 2012 19:35

To ale neznamená, že musia vyzerať tak, ako vyzerajú ;-) Sú aj sluchátka s dvomi dynamickými meničmi a nie sú také obrovské.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod garrett6 15. 2. 2012 23:50

Bavíte sa znalecky o niečom, čo vidíte na obrázku/videu s ešte to odsudzujete.
Zhodou okolností ich mám, tak krátka recenzia:

- Pohodlie a celkovo umiestnenie v uchu je vynikajúce, nepadá to ani pri prudkých pohyboch, netreba ohýbať žiadne drôtiky a hlavne nič tam netrčí, je potrebné si ich len správne vložiť do ucha. Izoluje to podľa toho, či viete, ako sa vertikálne meniče dávajú do ucha. Xenmaster na to zrejme prišiel, vám ostatným to asi bude izolovať zle.

- Nie sú prebasované (by ma zaujímalo, ktorý americký idiot s tým prišiel na fórach), sú to stredopásmové, relatívne robre vyvážené monitory s neutrálnym zvukom. Je potrebné ich dokonale rozohrať a nepripájať do čínsko-kórejských nezmyslov, prípadne iPhonov. Sú veľmi rýchle, rýchlosťou prekonajú každý tlakový jednomenič, s dvojmeničmi to už tak dobré nebude. Charakteristika zvuku je svetlá, výšky môžu byť trocha agresívnejšie (ale oveľa menej, než moje staré EX700), no opakujem, treba rozohrať a poriadne.

- Rozlíšenie nástrojov, priestor a soundstage je u dynamických meničov niečo nevídané.

- Cena je na pováženie, vývoj novej membrány zrejme Sony niečo stál a tak sa to odzrkadlilo, ak by som mal stanoviť cenu podľa kvality zvuku, tak by som dal 300€.

- Neporovnával by som ich s tlakovými 3 a viac meničmi. Žiadne dynamické meniče tlakové neprekonajú, nech by vám to tvrdil ktokoľvek.

@Saske nešpekuluj, čo som pozeral fórum, tak nie si spokojný s ničím a hľadáš stále niečo extra, proste si ich kúp :)
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod xenmaster 25. 2. 2012 00:42

No už došli, nechal som ich 2 dni rozohrať a teraz ich mám cca hodinku prvýkrát v ušiach a...

... a je pre mňa zbytočné zostávať na fóre a hľadať nejaké iné alternatívy. Prejav ma doslova šokoval, rýchlosť, priestor, rozlíšenie, soundstage, jednoducho všetko je že váááv. Zvuk nie je taký svetlý ako EX510, je vyrovnanejší a s lepšími výškami. Som zvedavý čo sa zmení za tých 1000 hodín. Určite sú lepšie slúchadlá, ale 1) ich nevyužijem 2) ich nezaplatím. Takže, majte sa krásne, idem sa venovať už len hudbe ;) .
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 25. 2. 2012 11:47

Už len málo univerzálov je cenovo vyššie, ako tieto Sony ;-) Takže aj tu platí, že za kvalitu sa platí :-)

Tak si ich užívaj ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Předchozí stránka