Sluchatka na hudbu, hry do 5000 KC

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod aerinqq 11. 10. 2011 16:45

Zdravim vsechny,
chtel bych si poridit kvalitni sluchatka, ktere budu mit vylozene na doma (v pokoji mne nic nerusi, takze rekl bych, ze muzou byt i otevrena). Mely by byt zejmena na hry, komunikaci (nemusi mit mikrofon, koupim si externi Zalman) a poslech hudby (ac to bude znit silene, posloucham prakticky vsechno, od Elektroniky, Prog Rock, nu Metal, RnB az po Jazz a Klasiku, proste podle nalady...O sluchatkach vim toho hodne spise z teorie (vim, ze existuji vecicky jako Sennheiser Orpheus nebo Stax Omega nebo intraaurealy JH) no chybi mi prakticke zkusenosti, moc dobrych sluchatek jsem zatim neslysel a rozhodne nejsem zadny audiofil, no rozhodne hudebne hluchy taky nejsem, hral jsem na kytaru klasiku 9 let...Momentalne vlastnim jedny IEM Ultimate Ears super FI 5, no ty mam na venek kdyz du behat atd...
Chci se zeptat, jake sluchatka byste mi doporucili, pokud bude trochu basu navic urco mne to vadit nebude, ale rozhodne nechci nic prebasovaneho...
Cenovka tak do tech 5K, zatim jsem nejvice uvazoval o Sennheiser HD 598. Nemam zadny receiver ani dobrou zvukovku, pouze integrovanou a je mi jasne, ze na takoveto sluchatka to bude chtit minimalne kooupit lepsi zvukovku.
Takze jake sluchatka byste mi doporucili, jake jsou ty Senny a nebo jestli je neco lepsiho za tu cenu treba neco od Beyerdynamic nebo AKG a taky jestli byste mi mohli doporucit nejakou kvalitni zvukovku dejme tomu kolem 2K jestli by se neco veslo a nejaky levnejsi receiver. Opravdu nepotrebuju top high end sestavu a momentalne davat 20 K za zvukovku a receiver se mi opravdu davat nechce.
Omlouvam se za delsi prispevek

predem diky vsem za odpoved
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod aerinqq 12. 10. 2011 15:10

uh, no zkusim teda dotaz trochu pozmenit...
1) Hledam kvalitni otevrena sluchatka vyhradne na domaci pouziti (hudba vsechny zanry, hry a komunikace - §koupim externi mic), nejvice do oka mne padly Sennheiser HD 598, myslite ze to je dobra volba? Nebo se da kolem teto ceny koupit neco lepsiho? slysel jsem velkou chvalu na Beyerdynamic DT (770,880,990) a nebo neco jineho? mam rad basy, ale nesmi byt vylozene prebasovane
2) Abych vubec ocenil kvalitu takovychto sluchatek, budu k tomu nutne potrebovat sluchatkovy zesilovac + kvalitni zvukovku? jestli ano tak prosim poradte jakou, jestli se da neco sehnat kolem 2K pokud si vystacim se zvukovkou, pokud bych potreboval i ten zesilovac poradte prosim neco levnejsiho
diky vsem
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 10. 2011 16:07

1) V tejto cenovej kategorii sa už veľmi o nejakej prebasovanosti (v zmysle, že by basy prekryvali zvyšok spektra) hovoriť neda.
Tych možnosti je pomerne veľa. Spominane Sennheisery, Beyerdynamic DT990, AKG K 242 (240MkII), Audio-Technica ATH-AD700, GRADO Prestige SR125i, či niečo lepšie bazarove... Všetko je vec preferencii charakteru zvuku.
2) K všetkym tym sluchadlam vyššie nie je samostatny sluchadlovy zosilovač životnou nutnosťou, ale samozrejme na škodu nebude. Prave naopak. Skôr uvažuj o nejakom DAC/AMPe v jednom (lacnejšie riešenie). Pokiaľ je ale rozpočet štedrejši, je samozrejme lepšie uvažovať o DAC a sluchadlovom zosilovači zvlašť. Hlavne v pripade naročnejšich sluchadiel.
Rozpočet 2000 Kč je dosť tesny, tam to vychadza na nejaky uDac, Fiio E10, či lepšie riešenie niečo lepšie od ruky. Pripadne priplatiť za nejaky Audinst, Audio-gd atd.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod aerinqq 12. 10. 2011 17:23

diky za odpoved
no v zesilovacich/dac se vubec nevyznam, vlastne abych byl presny vubec nevim co to je...sluchatka chci primarne k pocitaci jak uz jsem zminil, no momentalne tam mam integrovanou zvukovku (nejaky default realtek) a nemam zadny received...proste co budu mimo ty sluchatka potrebovat aby ta kvalita zvuku sla aspon trochu rozpoznat? primarne to bude ta zvukovka nebo ten zesilovac? prosim muzete nekdo poradit konkretni zvukovku dejme tomu kolem tech +-2 tisic?
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 10. 2011 18:34

Veď vyššie som ti vypisal par DACov. DAC je v podstate externa zvukovka, akurat že to oproti klasickej zvukovke nema vstupy. A lezie z toho podstatne lepši zvuk ako z väčšiny zvukoviek.
Zosilovač je hluposť, pripajať ho k integrovanej zvkovke je nezmysel. Jedine že by si uvažoval o kupe dac + zosilovač.
http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... io-e10.htm
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bechermeister 12. 10. 2011 18:46

No netreba nad tym meditovat. Je to uplne simple. Zvuk je vlna a oproti tomu vsetky data(mp3) co mas v pc su jednotky a nuly. Ako spravit z jednotiek a nul vlnu, tak na to sluzi prevodnik Digital to analog konverter (jednotky a nuly na vlnu). Tu vlnu nasledne treba zosilnit, na co sluzi zosilovac a uz mame pocutelny zvuk.

zvukovka ma v sebe aj dac aj amp, a plus ma nejake funkcie navyse ako mikrofon atd.
dac/amp je vlastne zvukovka ktora nema ziadne featury navyse. Tieto produkty sa zameriavaju vacsinou na kvalitnu reprodukciu hudby.

za 2000kc splasis tak fiio e10 a udac-v2. To su asi jedine rozumne zariadenia.

mas siroky zanrovy zaber tak neber audio technicu nie su to dobre univerzaly a elektronika na nich je pruser az na par vynimiek(trip hop a podobne zanre).
superfi5 maju vckovy podpis takze asi by som sa priklonil k tym dt990 pro su hrozne zabavne na rock a tvrdsiu elktroniku. Ale ak je rock melodicku, alebo pocuvas daky trip hop uz budu mat senny navrh.

Este ta opravim ze hudobny sluh nijak nesuvisi s tym ci pocujes ze to hra zle alebo ze si dokazes vychutnat kvalitnu reprodukciu.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 12. 10. 2011 18:59

radsej usetri 1000kc na sluchatkach a kup k nim Audinst
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aerinqq 12. 10. 2011 20:31

Takze ten fiio E10 nebo udac-v2 je vlastne vse co k tem sluchatkam budu potrebovat? proste to pripojim pres USB do PC a do toho zapojim ty sluchatka? myslim tim jako nejekonomictejsi reseni ale stale se zachovanim kvalitniho zvuku?
jinak k tem sluchatkum, asi teda pujdu do tech Sennu, jak pise Bechermeister ze jsou lepsi treba na trip hop a melodictejsi rock/metal, coz jsou zrovna moje top zanry, hlavne Massive Attack a Portishead.
AndrejSVK: no tak 1000 navic by mne nezabilo pokud by byl rozdil markantni, muzes prosim poslat odkaz?
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 10. 2011 21:21

aerinqq píše:Takze ten fiio E10 nebo udac-v2 je vlastne vse co k tem sluchatkam budu potrebovat? proste to pripojim pres USB do PC a do toho zapojim ty sluchatka? myslim tim jako nejekonomictejsi reseni ale stale se zachovanim kvalitniho zvuku?
Pochopil si to spravne. Inak ten Audinst: http://www.k24.cz/product/97193/Audio_V ... B_DAC.html.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 12. 10. 2011 21:26

Ano. Ta E10 bude asi lepší, ale ještě není dostupná.

Audinst:
http://www.k24.cz/product/97193/Audio_V ... MDACHUDMX1

Osobně si ale myslím, že ty Senny bez jakýchkoliv problémů utáhne i ten Fiio E10.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aerinqq 12. 10. 2011 21:48

tak nakonec to bude asi boj mezi tema Sennama a Beyerdynamic DT 880...zajedu je nekam vyzkouset a pak koupim ten fiio E10
diky moc vsem:)
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 12. 10. 2011 22:34

LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 12. 10. 2011 22:52

aaering metal ide cely zivot mimo mna k tomu sa nedokazem vyjadrit.
Ale poviem to takto co som porovnaval hd650 oproti dt990.
Led zepellin imigrant song vitaz dt990.
Led zeppelin stairway vitaz HD650

Ale hlavne:
je to o preferenciach ale sennheiser je znamy muzikalnym prejavom relaxacnejsim posluchom, zatial co dt990 su divoke sluchatka strasne energicke, mne osobne to vadilo nemohol som obsediet oddychovat pri nich. A ak som pustil do nich nieco pokojnejsie tak senny ich vzdy valcovali v tom zanri.

-- 12. 10. 2011 22:54 --

IKE HD555 zneli na udacu-v2 tak na 80%
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aerinqq 12. 10. 2011 23:48

No hledam sluchatka pro vsechny zanry a ty Senny budou na ne lepsi, ty Shury jsou skvele presne ale trochu "bass shy" jak jsem jiz psal basy mam rad...teda tolik soudim alespon z recenzi, Shury jsou super na vokaly atd rozhodne ne na vsechny zanry...k tomu fiio 10 vs audinst, ty fiio muzu mit za 1500 je mezi nimi opravdu tak velky rozdil v kvalite ? at uz budu brat ty Beyery nebo Senny...rozdil v cene je vice nez dvojnasobny (mezi tema dac)

becher: no hd 598 a 650 bude asi propastny rozdil:) jinak ty 990 maji pry hodne silne vyske, pry az moc, ze 880 jsou vice "balanced" tak ted uz nevim jake vzit...:)
aerinqq
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 13. 10. 2011 00:06

Kód: Vybrat vše
http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=3101&graphID[]=853&graphID[]=2141&graphID[]=723

ber urcite shure 940, vobec nemaju malo basov, podla vsetkeho su zvukovo dalej, niekde na polceste k beyerdynamic T 70
dt 880 - menej basov, vysoka cena
hd 598 - zvuk bez zivota(nie vyrovnany)
dt 990 - prebasovano

Audinst ma 5x vacsi vykon ako fiio, ked chces basy je to podmienka, s fiiom basy nebudu
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Další stránka