Uzavřená sluchátka - náhrada DT770

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:05

Sennheiser HD600,HD 650,Shure SRH 940,Beyerdynamic DT990PRO,Audio-Technica ATH-ES7.
Nakonec jsem si nechal beyery a shury...

Jinak poslouchám hlavně jazz,Pink Floyd,Dire Straits a myslim,že u týhle hudby se kvalita sluchátek projeví nejvíc
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 10. 2011 16:23

Z toho bych taky řekl (stejně jako Misoo9005), že nemáš v oblibě "nepřikrášlenou hudbu". DT990 ani HD650 určitě rovně nehrajou.
Jinak ta hudba, kterou posloucháš je na sluchátka podle mého názoru taky náročná.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:27

jenže dt990 používám pouze,když si chci poslechnout nějakou rockovou nahrávku,protože na rock jsou jak dělaná :-P hd 650 nejsou povedená slucháka,kam se hrabou na hd 600
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 28. 10. 2011 16:36

Hergarok píše:Bína: žánr ... hmm :hm ... já jsem názoru, že pořádná sluchátka zahrají každý žánr dobře. Nemyslíš, že by to tak mělo být?

Ano, pořádná sluchátka zahrají každý žánr dobře(ale takových sluchátek je imho dost málo), ale každý může požadovat jiné podání toho žánru. Určitá sluchátka si jednoduše k některým žánrům sednou víc než jiná(Grado na Rock, AKG a Lamda serie staxu na klasiku, HD600 na Jazz a podobně), prostě vytáhnou určitou věc typickou pro ten žánr. To že to není přesné lidi nemusí zajímat když se jim to líbí.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:41

Ale to je jasný Bína,každý ucho je jiný a každému vyhovuje něco jiného,jak jsi řekl.Já nehci K701 hanět ikdyž to tak vypadá,měl jsem skoro dva roky,ale pořád mi to nepřišlo ono.Tak jsem zkusil něco jiného a jsem spokojenej.Jenom prostě dávám nějaký svůj názor na ty sluchátka. :mrgreen:
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 10. 2011 16:44

radimecek13: Tak já taky mám jedny sluchátka s "\/" charakteristikou (ono je to něco mezi "_/" a "\/"), ale stejně i na ROCK používám ty rovná, zkrátka každý má jiný vkus ...
Bína: je mi jasný, že každý má jiný vkus. Ale nechápu, proč by třeba na ROCK měla být vhodná uřvaná Grada. Nebo proč by na hip-hop a různou moderní "duc-duc" hudbu měla mít sluchátka více basů, když už samotná nahrávka je přebasovaná. :--

DODATEK: Bína: když naznačuješ, že většina sluchátek nedokáže pořádně zahrát naprosto všechny žánry ... myslíš to tak, že ti tam od počátku něco chybí, nebo to zjistíš až poté, co slyšíš nějaká jiná sluchátka, která dokáží ten konkrétní žánr zahrát lépe?
(trochu pitomá otázka, ale ptám se proto, že moje dosavadní sluchátka podle mě zahrají všechny žánry dobře ... teda alespoň ty, co poslouchám, tj. od klasiky, přes pop, bigbeat, rock, R&B až občas i k metalu, disco nebo dance)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 28. 10. 2011 18:25

skoro vsetky sluchatka maju ine podanie a obecne plati ze na zanry ktoru su dynamicke a energicke vacsine bude sediet V ckovy podpis. Na pokojnejsie skladby ktore potrebuju plynut zase sluchatka postavene okolo stredov a basov. Samozrejme generalizovat sa neda a ak by niekto Zepelin pocuval na DT990 ja si zvolim HD600/650 radsej. Ked clovek spoznava zvuk nauci sa co sa mu na nom paci kam pridal kde by ubral atd, ale napriek tomu ze to hra tak ako to mame radi niektorym zanrom ako keby chybal ich specficky rozmer, to co ich robi unikatnymi to preco ich milujeme a co ich vymedzuje. Dokonale univerzaly nie su vzdy ked niekde uberem inde musim pridat.

p.s analyticky posluch hudby neriesim.

Hergarok ja som to pocul az ked som pocul sluchatka co si sadli s danym zanrom.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 10. 2011 18:51

bechermeister: díky, to jsem chtěl slyšet o<:)
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 19:01

bechermeister:tvá slova vytesat do kamene!!! 8-)
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod doloroso 28. 10. 2011 19:01

pekne sa to tu zase rozbehlo, ja som inak pocul 701 a tiez sa mi nepacilo ich podanie zvuku..
Samsung PS64F8500 + Marantz SR 6005 + Emotiva XPA-200 + Teufel Ultima 40 + Canton CD 105
Audio gd NFB-5 + Oyaide HPC-62SRH + Shure SRH 940
doloroso
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 28. 10. 2011 19:06

No ale nie je to tak simple ked sa nad tym zamyslim, totiz velmi lahko sa ti stane, ze ti sluchatka nenapadne definuju to co mas rad a to co nemas. Napr sa mi rozohravali re 262, od 10 - 30 hodiny mali malo basov, prestal ma bavit dj shadow a rock, zacal som pocuvat zenske vokaly. Predal som AD500 ostali mi pl50 a pocuval som viac pesnickarov. DT990 prestal som pocuvat jazz. Atd proste bacha na to aby to co nam sedi ako zaner a to co nie nebolo rozlisene kvalitou reprodkcie. Zanrova specifickost je zakerna proste :) a realne existuje aj v tejto podobe.

dufam ze je to aspon trosku zrozumitelne ked nie tak to rozpisem pak.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 19:27

bechermeister :

já jsem teď našel sluchátka prakticky na všechno a to jsou Shure SRH 940,třeba jazzík je na nich úplně úžasnej,takovej Keb´ Mo´ nebo Brian Culbertson zněj fantasticky. 8-P Ta dynamika,perfektní rozlišení nástrojů super,to jsem s K701 nezažil
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 28. 10. 2011 20:33

za referenciu povazujem sluchatka od DT 880 600ohm(po stiahnuti vysok s eq) < ATH-AD900 < shure SRH 940, customy od 1964-Dual driver, ATH-AD1000, T70,..
musia hrat vyborne, vyrovnane a bez zafarbenia
nepatria tam HD600, k701, k240, denon..
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 31. 10. 2011 00:19

Takže uzavřené Shure SHR 940 jsou lepší než otevřené K701? Detailnější, vyrovnanější, lepší prostor? Nebo než polouzavřené DT880 600 0hm? Nějak se mi tomu nechce věřit. Do příchodu HD800 tu K701 platily za ty nejaudiofilštější sluchátka ze všech audiofilních...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 31. 10. 2011 08:30

ee, k701 su detailnejsie vsade okrem hlbokych basov a maju vacsi priestor. Nastroje vsak zneju realnejsie na SHR 940 vdaka vyrovnanejsiemu prednesu. Jedna vec je co znie niekomu krajsie a druha co znie tak ako ma. ;-)
Naposledy upravil Andrejsvk dne 31. 10. 2011 10:58, celkově upraveno 1
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka