Uzavřená sluchátka - náhrada DT770

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 27. 10. 2011 17:46

Můžu se zeptat (bez jakékoliv narážky), čím si tedy jakákoliv sluchátka vyslouží nálepku referenční? Doteď jsem si myslel, že to je právě z naměřených hodnot...
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 27. 10. 2011 18:04

je to z naměřených hodnot a většinou by to měla být studiová sluchátka 8-P kde je potřeba,aby nic nepřidávala a neubírala,aby byla charakteristika vyrovnaná :-P
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 27. 10. 2011 19:06

Otazka je, ako sa pojem referenčny chape.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod radimecek13 27. 10. 2011 19:22

problém je v tom,že spousta firem nazývá své sluchátka referenční jenom proto,aby se lépe prodávala :mrgreen: Viz.AKG K701 podle mě :-(
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod doloroso 28. 10. 2011 15:01

kurnajs, cakam este dokym mi odpisu z ampcity aky je rozdiel medzi ngb 12 a nfb 5, uz si chcem nieco objednat.. :)
Samsung PS64F8500 + Marantz SR 6005 + Emotiva XPA-200 + Teufel Ultima 40 + Canton CD 105
Audio gd NFB-5 + Oyaide HPC-62SRH + Shure SRH 940
doloroso
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 15:08

podle mě je nbf 5,vyšší verze s kvalitnějšími součástkami. :mrgreen:
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Misoo9005 28. 10. 2011 15:50

radimecek13 píše:problém je v tom,že spousta firem nazývá své sluchátka referenční jenom proto,aby se lépe prodávala :mrgreen: Viz.AKG K701 podle mě :-(

Na co konkretne narazas? :-)
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 10. 2011 16:15

IkE Blaster: chápeš-li význam slova reference, tak ti je taky jasné, že nálepka "referenční" nemusí vůbec nic znamenat.
(Třeba K240 by měla být studiová reference ... kdo a proč na takovou blbost přišel fakt netuším.)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:17

Na to,že podle mě to nejsou žádné referenční sluchátka,je to jen reklamní trik,aby se spousty rádoby audiofilů nechalo nachytat a koupili je.(patřil jsem mezi ně,už jsou z baráku) a posléze zjistili,že jiná sluchátka hrajou podstatně lépe a mnohdy za menší peníze.Někdo si to přizná a někdo ne.Ta druhá skupina je bude bránit do posledního dechu :grr:
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 28. 10. 2011 16:26

Hergarok: Právě proto jsem se radši zeptal :lol: Sdílím názor s radimecek13

Oni tak moc nelžou - reference by se vždy měla vztahovat k něčemu - pak jedny sluchátka klidně můžou být referenční pro daného výrobce (= budou to sluchátka, oproti kterým se budou porovnávat ostatní). Ale je zřejmé, že původně to mělo označovat sluchátka, která hrají co nejvěrněji... Já jsem momentálně spokojený s DT990 a čím dál více docházím k závěru, že už s nima zůstanu :) Možná pak vyzkouším nějaká lepší uzavřená.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 28. 10. 2011 16:32

radimecek13 píše:Na to,že podle mě to nejsou žádné referenční sluchátka,je to jen reklamní trik,aby se spousty rádoby audiofilů nechalo nachytat a koupili je.(patřil jsem mezi ně,už jsou z baráku) a posléze zjistili,že jiná sluchátka hrajou podstatně lépe a mnohdy za menší peníze.Někdo si to přizná a někdo ne.Ta druhá skupina je bude bránit do posledního dechu :grr:

A není spíš možné že jiní lidé mají jiné preference, jinak hrající sestavu která si s nimi nemusí sednout, jiný žánr hudby,.. To že se tobě nelíbí neznamená, že jsou všichni ostatní omámení marketingem.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:32

DT990 jsou dobrá sluchátka,mam je taky,ale bohužel jsou otevřená. :-! (mam dvě malé děti)Proto jsem si koupil Shury a naprostá spokojenost,hrajou čím dál lépe,jak se zahořujou. 8-D

Bína:

Ale já nikoho nenapadám,jenom si myslim,že Akg co přešlo pod Harman -Kardon,válcuje ostatní značky reklamníma kampaněma než kvalitou zvuku.A vždycky zastávám názor,že ať si každy poslouchá co mu vyhovuje.Pokuď někomu vyhovujou K701,tak je to v pořádku,ale pro mě jsou prostě nevyhovující. >:-(
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Misoo9005 28. 10. 2011 16:42

Pride mi velmi kratkozrake hodnotit obecne K701cky podla jednej zostavy. Sam mozem potvrdit, ze ak im nedas to co chcu, tak hraju otrasne. Marketingove triky? No neviem. Podla mna si skor zistil, ze prava a neprikraslena hudba sa ti nepaci. To je vsetko ;-)
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 28. 10. 2011 16:49

to bych netvrdil,zkoušel jsem je na několika hodně kvalitních sestavách a prostě mě nehrajou a co se týče nepřikrášlené hudby,tak to je právě naopak.A K701 jsem porovnával s mnoha sluchátky v cenové relaci 5-10.000,- kč a K701 podle mě maj potlačené středy a basy na úkor výšek,ty maj podle mě nejvíc zvýrazněný.
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 10. 2011 16:58

Bína: žánr ... hmm :hm ... já jsem názoru, že pořádná sluchátka zahrají každý žánr dobře. Nemyslíš, že by to tak mělo být?
radimecek13: a s jakými sluchátky 5-10kkč jsi to srovnával?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka