Beyerdynamic DT 990 vs Sennheiser HD 598

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hergarok 7. 11. 2011 00:02

bechermeister: když je nálada, tak k MP3 beru AKG K240 a nepřipadá mi to jako blbost. Hraje to dost slušně, ruch z okolí mi nevadí, protože to netahám do MHD apod. a 3m kabel taky nezavazí. Osobně beru IEM (kvůli pohodlí) jedině do bordelu typu MHD nebo třeba k sekačce.
rkufi: pokud ti nevadí IEM, tak věř tomu, že za stejnou cenu opravdu pořídíš sluchátka, která budou v kombinaci s MP3 hrát lépe - třeba VSONIC GR07 nejsou podle ohlasů vůbec špatná.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 7. 11. 2011 01:05

Tak sem se bavil s kamaradem, kterej vlastni Beyery 911 uz 12(!) let a neda na ne dopustit. Prej je skousel na vsem moznym, se zesikem i bez a tvrdi, ze ten rozdil je nepatrnej (taky maji 250 Ohmu). Zadnej tlumenej zvuk jako pres deku apod. Prej hrajou normalne.
Dam tomu jeste tejden a pak do toho prastim. Ted totiz vubec nevim ktery zvolit.

-- 7. 11. 2011 02:16 --

bechermeister: uplne na ven je zase nepotrebuju, ja spis hodne posloucham za jizdy autem. Proste mam vedle sebe polozenej mp3 prehravac a na hlave sluchatka. A uzavreny nepotrebuju. Na tyhle ucely mam Koss PRO 3AA, Panasonic RP-HT711 a Koss SportaPro. Chci ale neco fajnsmekrovskyho, ale v rozumny cenovy hladine na filmy k PC a nalezity vychutnani hudby (FLAC 320kb). A na ten zesik se da pripadne upgradnout casem.
Prave ten 3m rovnej kabel me na Sennech nejvic stve, prat se za volantem s trimetrovym kabelem je jednoduse zhovadilost. V tom Beyery s kroucenym jasne vitezi. Na druhou stranu ten prostorovej zvuk Sennu me dostava (odskousene HD558). To musi bejt perfektni hlavne na filmy.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod krucinal 7. 11. 2011 09:39

Ač příznivec Sennheiserů, bych v tomto případě raději volil Beyery - i z důvodu zpracování. 598 jsou takový fórovější, nebál bych se říct vietnamský ( měl jsem je měsíc, než jsem vyměnil za HD 650).
FLAC 320kb ještě není zdaleka náležité vychutnání hudby, byť i na 598, nebo jakýchkoliv "lepších" sluchátkách. To přichází až okolo 700 a výše............
Jinak přeji šťastnou ruku při výběru 8-) 8-)
krucinal
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 7. 11. 2011 10:49

krucinal: Záleží na tom, co poslouchá... u některých (!) stylů nejsem schopný rozlišit MP3 256kbps a FLAC

Poslouchání za jízdy autem (myšleno řízení) ze sluchátek mi přijde jako pěkná blbost... ale proti gustu. Jinak DT990 také doporučuji a pokud neposloucháš v tichu, tak si myslím, že to přehrávač utáhne. Není to tak prokreslené, jako s ním, ale nepoužitelné to podle mě rozhodně není.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 7. 11. 2011 11:26

Tiez si myslim ze pocuvat sluchatka pocas soferovania je pekna somarina!! Moze sa pritom prihodit vselico! A u nas je to aj na pokutu, u vas asi tiez!!
A druha vec, skusal som dt990 so sansou clip+ a poviem, lepsie zneju porty nez bolo hento :D Proste ta hudba je onicom , nema to bas atd. !!
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 7. 11. 2011 11:42

pokutovatelné to asi není, co by si takový šofér v bagru bez sluchátek počal :o) . Ale Bayery ... v autě ... hm .. Asi bych si taky pomyslel, ( píp ) ...
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 7. 11. 2011 12:59

Heh, toz, uz je ina doba, v bagroch maju luxusnejisie nez mi v osobakoch :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 7. 11. 2011 13:13

Tak to je pravda.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod radimecek13 7. 11. 2011 18:06

rkufi: já mám k mp3 ty audio-technica-ath-es7-bk a hraje to slušně i bez zesilovače,je pravda když jsem k tomu koupil fiio e11,tak se zvuk hodně zvedl,beyery bez zesilovače jsem taky zkoušel a to je o ničem,zvuk je plochej 8-S
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 7. 11. 2011 19:12

Skúšal som DT880 aj na clipe a nebolo to vyslovene hrozné, ale chýbalo dosť. Ale s mini 3 to už je dosť slušne počúvateľné. V každom prípade priesotorovosť DT990 oproti 558 by mala byť lepšia, teda u mňa je priestor 880tiek lepší než mali 595, o dosť. Sú vo všetkom značne lepšie, akurát majú o dosť iný nádych zvuku, nie sú tak teplé ako HD595, také agresívnejšie ale povedal by som že aj o dosť vyrovnanejšie.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lobic 7. 11. 2011 19:34

Vlastním HD555 mod (podobné HD558) a můžu říct, že kdybych si měl znova vybrat, tak bych určitě šmátnul po DT 990 i za případnou cenu koupě sluchátkového zesilovače.
Hodnotit prostor sluchátek na jíných než binaurálních nahrávkách je trošku problematické. :-D
lobic
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 7. 11. 2011 20:25

dt 990 hrajou fakt dobře,ale potřebujou lepší zdroj než mp3 :-P
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 11. 11. 2011 21:26

Diky vsem za reakce. Tak jsem nakonec objednal ty Beyery. Jsem na ne zvedavej. Pak napisu reakce (doufam ze pozitivni :) ). Ten zesik prijde pripadne pozdejs jako upgrade.

Ad sluchadla za jizdy - na pokutu to urcite neni, aspon se o tom vyhlaska nezminuje co ja vim. Stejnak co clovek za jizdy potrebuje slyset? Huceni motoru? Jezdim s kamionem 5 let (se sluchatkama na hlave :) ) a nikdy sem s tim nemel problem.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 19. 11. 2011 01:30

Takze Beyery jsou doma http://www.abload.de/img/beyerh9ulb.jpg
Zatim probeh jenom rychlej test a ted je nechavam zahoret.
Hrajou vyborne (nic jinyho jsem ani necekal). Clovek si dosud mylne myslel ze posloucha kvalitni zvuk, ale az ted to ma ten spravnej drive. Hlavne basy jsou treba oproti Koss SportaPro uplne nekde jinde :) A nastroje jsou pekne oddeleny od sebe. Uz nejsou takovy zmatlany do jednoho zvuku, ale pekne citelny a rozprostreny do prostoru. Predtim to hralo jakoby uvnitr hlavy a ted je to spis "kolem" hlavy. Bohuzel ten zesik bude vazne zapotrebi, minimalne k tomu prenosnymu prehravaci (PDA). I kdyz mam volume na max, tak hrajou docela potichu. Bezny sluchadla s 50-60 Ohmama hrajou tak o ctvrtku hlasitejs.
Bohuzel mi patrne odchazi zvukarna v compu (neustale staticky praská), taklze je asi cas na vymenu - Audigy 2 za X-fi Titanium http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65111
Myslite, ze z ni poleze zvuk hodnej takovych sluchatek? Co sem procital jednu zdejsi diskuzi, tak asi tezko..

PS: testoval jsem FLAC vs MP3 a ackoliv se snazim sebevic, zadnej rozdil neslysim.. Napriklad u AC/DC neslysim nejmensi rozdil mezi FLAC 956Kbps a MP3 192Kbps. Vlastne jeden ano - ta MP3 hraje trosku hlasitejs a je jaksi vyraznejsi. Nejaky vysvetleni? Zvukovka?..uvidime az se zahori, pak je poradne otestuju.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 19. 11. 2011 09:10

To vůbec nemusí být odcházející zvukovka - prostě je jen nekvalitně odstíněná. Dost pravděpodobně v ní slyšíš seekování pevného disku.

Já mám k DT990 Audinst HUD-mx1, ale věřím, že i FiiO E10 nebude marné. Až bude dostupné... do ničeho levnějšího bych asi už jen z jistoty nešel. Když si koupíš jen zvukovku, tak ta není konstruovaná jako sluchátkový zesilovač.

To je nahrávka od nahrávky, já většinou poznám rozdíl MP3 192×320kbps, ale rozdíl mezi FLAC a 320kbps málokdy. V podstatě velmi pozitivně to sleduju jen na jedné na jedné nahrávce Pink Floyd (obojí ripnuté z CD).
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka