Beyerdynamic DT 990 vs Sennheiser HD 598

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rkufi 20. 11. 2011 18:38

Hergarok: tak jasny, EAX jedine u her, jinde to ani zapnout nejde :) A to jeste jak u ktery, neni pravidlem ze to vsechny hry podporujou. Je sakra rozdil kdyz vystrelis v jeskyni z pistole a zni to jako bys vystrelil v maly mistnosti (pripad bez EAX) a kdyz se odrazi ozvena ve velkym prostoru (EAX). Do dneska si pamatuju na prvni spusteni Unrealu 1 se SB Live! kterej v sobe mel snad jako prvni podporu EAX. Pomalu jako by clovek hral jinou hru.
Ty herni zvukovky na sobe maji procesor kterej na sebe bere vypocty co se tyce zvuku a v pripade ze ten procik neni k dispozici, tak to musi delat normalni procesor. A pochybuju ze DAC prevodniky takovy CPU obsahujou, kdyz nejsou urceny k hrani her.

-- 20. 11. 2011 19:43 --

Bína: tak neni problem koupit i DAC a hudbu poslouchat prez nej. Coz taky udelam. Ale na hry to chce vazne zvukovku na to urcenou.
Z-5500 jsou za tu cenu vyborny repraky. Do panelaku a na hry staci az az.

-- 20. 11. 2011 19:46 --

boriscz: mam rad muziku, dokonce jsem hral v kapele na el.kytáru, ale to je vedlejsi. Proste vyuzivam sluchadla vic zpusobama. V kamionu pres PDA mp3ojky a doma pres zesik od z-5500 jedu filmy a gejmsy.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 20. 11. 2011 22:53

Po stazeni elektronickyho manualu k tomu Xonaru D2X jsem se ve specifikacich docet, ze karta ma vestavenej kvalitni sluchatkovej zesilovac(!) A druha vec je, ze ma integrovanej DAC čip(!) od Burr-Brown, coz ma bejt high-end. Konkretne se jedna o PCM1796 http://www.ti.com/product/pcm1796
A mimochodem, stejnej čip pouziva kuprikladu Pop Pulse MKII, coz neni rozhodne zadny orezavatko http://www.poppulse.com.hk/pp1796mk2.html
Tak si myslim, ze zas tak spatnej zdroj zvuku tahle karta pro ty sluchatka nebude jak tu nekteri tvrdi...a dost mozna, ze jsem se vyhnul zbytecny koupi amp/DAC..
Samozrejme nepocitam s tim, ze kvalita sluchatkovyho zesilovace integrovanyho ve zvukovce za 4000,- bude stejna jako kvalita samostatnyho sluchatkovyho zesiku za stejnou cenu. To urcite ne. Ale uz samotna pritomnost "nejakyho" sluchatkovyho zesiku a zaroven kvalitniho DAC čipu urcite nebude k zahozeni.

Jeste takova zajimavost - jedna z mala zvukovych karet dodavana se sluchatkovym zesikem, byl model X-fi Elite Pro od Creative, kterej stal kolem 8000,- http://www.knowzy.com/Images/Creative_L ... _Front.jpg
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod ThomasKo 20. 11. 2011 23:34

Pre tvoju informáciu každá zvuková karta musí mať dac a zosilovač, aj za 1,5€ čínska. Aký to už je druhá vec. Bez dacu by si do sluchátok dostával digitálny signál takže to by sa moc asi nepáčilo, a bez zosilovača by si dostával signál v line úrovni čo by tak povediac menič nerozhýbalo vôbec. To že to tam je napísané neznamená že to je niečo extra. Marketing využíva hocijaké nástroje aké má, či už zaslúžené alebo nie. Ja mám dac za dajme tomu 50$ samostatný - je tam PCM 2702 alebo nejaká taká haluz (už uplynul nejaký ten mesiac čo som to staval) a síce oproti integrovanej to je prudký posun vpred, ale aj tak je to bieda.
Ver tomu že EAX a podobné veci spravia menej ako kvalitný DAC zo zosíkom a sluchátkami. By si počul ten rozdiel medz integrovanou a BantamDACom a uvedomil by si si to. A je fakt že zvukovka znižuje zaťaženie CPU ale nalejme si čistého vína: ak FPS obmedzuje procesor tak tvoja grafa JE uplny úžas - a cpu buď sračka alebo druhý prípad CPU je dobré ale máš fakt vysoké FPS ktoré obmedzuje ten CPU. V každom prípade ide rozdiel v ráde percent (nie desiatok, toho sa fakt neboj). A či máš 97,2FPS namiesto 108, alebo máš 20,7 namiesto 23 nespraví viditeľný rozdiel - a to je 10%!! FPS v obidvoch prípadoch.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 11. 2011 23:40

"Sluchátkový zesilovač" v určité podobě má každá zvukovku. To že Asus tvrdí že je kvalitní jsou jen řeči.

Typ D/A čipu je úplně jedno, slyšel jsem CD přehrávač za 4000 Euro a čínskou zvukovku za 30 Euro, používaly stejnej čip, ale to vůbec nic neznamená. Je to jen jedna součástka v dlouhém řetězci dalších součástek.

Nalhávej si co chceš, ale prostě sis koupil podprůměrně hrajícího Xonara.

Update: Jsem holt pomalej :)
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod rkufi 21. 11. 2011 01:09

ThomasKo: Ale v teleshopingu rikali ze to je nejlepsi a nejkvalitnejsi zvukarna na svete..tak ja jdu hnedka zrusit objednavku a koupim zejtra na trznici od rákosky vietnamskou... :) O integrovanych se nema smysl vubec bavit. To neni u me zvukova karta, ale upgrade PC speakeru. Uz z principu, kdyz ma hodnotu maximalne tak 100-200 korun, tak jak to asi muze hrat. Cokoliv pak bude lepsi nez ten chrochtak naletovanej na zakl.desce.
Ten rozdil mezi kvalitnim a nekvalitnim čipem bude podle me stejne nepatrnej ve srovnani se samotnou urovni sluchatek, to okolo uz je jenom takova tresnicka na dortu ktera mirne dokresli zvuk co z nich vyleze. Vzdyt i z ty Audigy to hraje uplne "normalne" a neslysim rozdil mezi PDA Loox N560 (cert vi co tam je za zvukovej čip) a Audigy v compu. Vlastne jo. Z Looxe to hraje potisejc. Ale zvuk je identickej. Vejsky, basy a tak. Ostatne, kdyby to v ty zv.karte porad nepraskalo, tak zadnou novou (a asi ani DAC nebo zesik) kupovat nebudu. Prece jenom primarne provozuju u compu 5.1 repraky a k tem je DAC k nicemu. Spis bude nutny poridit prenosnej zesik k tomu PDA, pac to hraje vazne potichu.
A v tom datasheetu ke Xonaru zadny reklamni kecy nejsou. Jenom strohy HW specifikace. To ze se jedna o kvalitni soucastky jsem vyguglil az dodatecne z ruznych zahranicnich audiofilnich for :)
PS: 100 a 90fps rozdil samozrejme neni. Ale 18 nebo 15 jo.

-- 21. 11. 2011 02:13 --

Bína: jedna soucastka v retezci..ok..ale proc ji zduraznujou na prvnim miste ve specifikacich? Pac bude asi nejdulezitejsi a vsechno se od ni bude odvijet. Prece jenom u DAC bude asi nejdulezitejsi...DAC čip :)
Ja si nic nenalhavam, proste uvidim jak to bude hrat. A treba budete jeste prekvapeny co vam tu napisu :) Anebo taky skonci v popelnici..
Jak rikam, neni prece vubec problem jeste koupit DAC a sluchadla jet z compu prez nej a reprouny prez zvukarnu. To by se nijak mlatit prece nemelo ne? Staci vytahnout DAC z USB a jede Xonar(?).

Mimochodem zjistil jsem, ze s tim praskotem ve zvukovce ma co docineni line-in vstup. Protoze pri jeho vypnuti v ovladacich se to jeste stokrat zhorsi. Jenom doufam, ze nevymenim zvukovku a nebude to delat porad.. :)
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 11. 2011 09:24

rkufi píše:Ja si nic nenalhavam, proste uvidim jak to bude hrat. A treba budete jeste prekvapeny co vam tu napisu :) Anebo taky skonci v popelnici..

Prekvapeny nebudeme, všetci sme si prešli podobnym vyvojom vratane zvukoviek. Takže ta "krtika" nevychadza z nejakych papierovych udajov ale z realnych skusenosti. Problem nie je ani karta. Oproti integrovanej to posun určite bude, najskôr budeš spokojny. Ide tu o to, že za rovnaku cenu si mohol mať oveľa viacej muziky. Skôr či neskôr aj tak skončiš u niečoho lepšieho ak sa chceš venovať serioznemu posluchu, a teda ta karta je zbytočna medziinvesticia.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Hergarok 21. 11. 2011 10:49

rkufi: D2X má jen "sluchátkový zesilovač", žádná zvukovka nemá sluchátkový zesilovač v pravém slova smyslu (vždycky je to jen ořezávátko), nicméně stále lepší sluchátkáč v uvozovkách než nic. :love:
rkufi píše:...jedna soucastka v retezci..ok..ale proc ji zduraznujou na prvnim miste ve specifikacich?
Proč? No protože ti jedinci, co o tom prd vědí na tenhle reklamní trik skočí a zvukárnu si naivně koupí s pocitem, že to k něčemu bude ;)
Argumentace tím, že je to cosi od BB je trochu zcestná - podívej se na integrované zvukovky - mají DA, které katalogově dosahují velmi dobrých výsledků, ale když se to hodí mezi "bordel" na desce, tak to stojí za prd.

Externí DAC je lepší nejen v tom, že je zaměřený pouze na velmi kvalitní produkci dvoukanálu, ale má taky mimo jiné mnohem lépe vyřešené zdroje než PCI zvukovka napájená ze zarušené sběrnice.

Nicméně tím nechci říct, že jsi udělal chybu - pokrok dopředu to bude a pokud potřebuješ 5.1 zvuk, tak je to jediné řešení. Pouze by to chtělo doplnit nějakým opravdovým sluchátkáčem.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KUFI 23. 11. 2011 17:11

Hergarok píše:rkufi: ale má taky mimo jiné mnohem lépe vyřešené zdroje než PCI zvukovka napájená ze zarušené sběrnice

Tahle zvukarna je prave trochu jinde nez ta klasika co ma kazdej v kompu. Napajeni z FFD aby nedochazelo k ruseni pres slot je jedna z mnoha vychytavek. Apropo - Xonar je uz doma. Bohuzel momentalne nemam cas ji vyskouset. O vikendu se na ni vrhnu.
KUFI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rkufi 26. 11. 2011 03:31

Tak jsem naisntaloval novou zvukovku a narychlo otestoval. Nejenom ze se prestal ozyvat neustalej statickej praskot z repraku/sluchadel, ale dokonce prestal premanentne i dunet subwoofer. Po pul roce tak konecne prisla uleva. Timto mam k prodeji jednu volnou Audigy 2.. :)
Co se tyce samotnyho zvuku, tak ten se krasne vycistil a jednotlivy nastroje jsou ted mnohem citelnejsi a tak nejak ostrejsi. A nutno podotknout, ze sluchatka hrajou podstatne hlasitejs nez pres Audigy.
Prijemna vychytavka jsou barevne podsviceny vystupy. Clovek tak nemusi studovat manual co je co, ale jenom vrazi treba zelenej kábl od prednich repraku do zeleny zdirky. A to i za tmy. Plastovej kryt taky neni na okrasu jak jsem si puvodne myslel, ale chrani kartu proti elektro-magnetickymu ruseni.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 1. 9. 2012 08:29

tak mi vydrzely trictvrte roku a prestala hrat prava strana...dneska uz si clovek nemuze bejt jistej zadnou znackou, vsechno je to jeden cinskej ksunt. Uz sou dva tejdny v reklamaci a zatim zadna odpoved.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 1. 9. 2012 08:58

Máš je s krouceným nebo rovným kabelem ?
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 1. 9. 2012 13:49

S kroucenym. V kabelu to podle me nebude. Normalne hrali a kdyz sem si je znova nasadil, tak byla prava strana hlucha. Skousel jsem kabel ohybat na ruznych mistech od jacku po sluchatko a bez vysledku.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 24. 9. 2012 21:19

Tak mi po mesici prisly z reklamace. Slo o vadne zapajeny kontakt. U rucni vyroby made in Germany bych teda cekal preciznejsi praci.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 11:36

Riesim rovnaku dilemu, DT990 PRO (neviem preco je klasicka 990 o 100e drahsia) vs 598....eventualne este ma napadli K240 mk. II a Audio Technica ATH-50.

Pocuvam vsetko, najma vsak rock a vaznu hudbu...mal by som ich napojene na uDac2 alebo Asus Xonar Phoebus, to by som sa este rozhodol.

598 sa mi pozdavaju designom, dt990 zase pevnou konstrukciou ktora je oproti sennom niekde inde...Co sa zvuku tyka, nemam rad az tak analyticky zvuk, ale zas Beatsy a Porty sa mi celkom priecia... Pacil sa mi zvuk kamaratovych Razer Charcharias, taky teply, aj priestor tam bol celkom pekny.
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 1. 2013 12:00

Myslim ze DT990 ta v tomto smere uspokoja. S nejakymi Razermi sa to porovnat neda, to je uplne ina liga.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka