Beyerdynamic DT 990 vs Sennheiser HD 598

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dazo 19. 11. 2011 11:38

Aj mne to praskalo, skusil som iny prehravac v compe a uz to bolo OK, len uz neviem ktory praskal a ktory nie :D
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2011 11:45

rkufi píše:Bohuzel mi patrne odchazi zvukarna v compu (neustale staticky praská), taklze je asi cas na vymenu - Audigy 2 za X-fi Titanium http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65111
Myslite, ze z ni poleze zvuk hodnej takovych sluchatek? Co sem procital jednu zdejsi diskuzi, tak asi tezko..

Pokiaľ chceš z tych Beyerov dostať čo možno najviac, tak ako piše IKE, zvukovky nerieš. A obzvlašť nie interne. Poobzeraj sa po nejakom DACe, minimalne to Fiio E10, AUNE Mini USB DAC, Audinst atd.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod rkufi 20. 11. 2011 01:21

IkE Blaster: Tu zvukovku mam uz nejaky 3 - 4 roky a zacala praskat az tak pred pul rokem. A dela to i kdyz HDD nehrabe. Skousel jsem ji prendat do jinyho PCI slotu a nic. Takze je nutna vymena. Mam obavu aby to staticky praskani ty sluchatka nejak neposkodilo.
Ten Audinst HUD-mx1 vypada dobre a je v cene tech sluchatek, coz by melo asi odpovidat. Dik za tip. Jeste mi prosimte napis jakej je konkretne rozdil, kdyz si nejakou skladbu pustis s a bez DAC. Diky

-- 20. 11. 2011 01:24 --

dazo: Prehravac s tim praskanim nema nic spolecnyho. Zapraska i kdyz treba cinkne nove prichozi email v Thunderbirdu, nebo streamuju video z youtube apod. A pres integrovanou je ticho.
Zvukovka je zkratka v coudu. Vzdycky jsem mel zvukarnu od Creativu, tak asi nebudu experimentovat a sahnu po X-fi.

Ryan Giggs: ja mam za to, ze nesmi bejt zadnej clanek retezu (zvukovka, kabely, sluchadla, zesik..) vylozene slabej, aby nedegradoval ten zbytek. Tak je asi treba zacit od zvukovy karty, ktera zpracovava zvuk a posila ho dal.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 20. 11. 2011 12:09

Po Creativu v žádném případě nesahej a experimentuj. To je totiž právě ten problém, nic horšího se snad koupit nedá.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2011 12:22

rkufi píše:
Ryan Giggs: ja mam za to, ze nesmi bejt zadnej clanek retezu (zvukovka, kabely, sluchadla, zesik..) vylozene slabej, aby nedegradoval ten zbytek. Tak je asi treba zacit od zvukovy karty, ktera zpracovava zvuk a posila ho dal.

Ale ved ked kupis nejaky dac, ten bude sluzit ako zvukovka. Po pripojeni dacu cez usb tu internu zvukovku obides. Spracovavat zvuk tak bude dac, nie zvukovka.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 20. 11. 2011 15:35

No... DAC = zvukovka, zvukovka = DAC+něco navíc :)

Přehrávám z ntb, kde ten zvukový výstup byl velmi slabý - tedy ne výkonově, ale kvalitativně. Jakýkoliv seek byl ve sluchátkách slyšet. Zvuk byl celkově hodně plochý, chtěl jsem napsat, že mu chyběly jak středy, tak i výšky, ale chyběly mu i pořádné basy... Nicméně možná se ten vliv DAC trochu přeceňuje, je to velký rozdíl, ale nebe a dudy to zrovna není. I obyčejné PDA, které má taky mizerný výstup (pro změnu šumí, ale na DT990 to slyšet není) je rozehraje tak, že je to poslouchatelné. Na kvalitní jazz to zrovna není, ale rocková muzika jako nouzovka není problém. Jinak z DAC mi to jde dále do klasického zesilovače a chystal jsem se to takhle propojit už dávno před pořízením sluchátek.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 20. 11. 2011 16:35

Tak sem objednal zvukovku. Po peclivym selektovani, pricemz cena mela odpovidat cene sluchatek, jsem zavrhnul X-fi od Creative, kterej je prej osazenej urcityma soucastkama nevalny kvality. A misto nej jsem zvolil Xonar D2X od Asusu kterej stoji dvounasobek X-fi Platinum http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Ca ... ifications Nejenom papirove si stoji lepe proti X-fi, ale hlavne podle testu i lip hraje. Sice je na trhu spousta audiofilnich a profi zvukovych karet, ale davat 35000,- za zvukovku, do kompu za 10 tisic se mi vazne nechce :) Hlavne mi jde i o to, aby se s ni daly hrat hry, potazmo co nejmin zatezovala procesor (v tom ale jasne vede Creative), pak taky aby zvladala EAX apod.

Test slabsiho modelu (Xonar DX) s jinym audio procesorem a DA prevodnikama oproti X-fi a integrovany zvukovce: http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... --5-2.html
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 20. 11. 2011 16:42

A proč jsi radši nevzal za 2000Kč to FIIO E10?
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 20. 11. 2011 16:53

Za tu cenu, co jsi koupil zvukovku se dalo sehnat slušné kombo DAC/AMP, teď budeš možná stejně "nucen" koupit nějaký zesík, protože přímo ze zvukovky to nebude žádný zázrak.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2011 16:55

Komu niet rady, tomu niet pomoci...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod dazo 20. 11. 2011 16:58

Tak tak ryan :pozor
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 20. 11. 2011 17:11

dyt to pisu - "Hlavne mi jde i o to, aby se s ni daly hrat hry, potazmo co nejmin zatezovala procesor (v tom ale jasne vede Creative), pak taky aby zvladala EAX apod."
Externi zvukovka(DAC) bude snizovat framerate ve hrach treba o 10%. Nehlede na to, ze tyhle veci vetsinou neznaji EAX (standard Creativu), coz dela se zvukem ve hrach casto divy. A ten Xonar ma vyborny vychytavky - napr. dokaze do stereo sluchatek poustet 5.1 zvuk (Dolby Headphone).
A dalsi problem - jak do Fiio E10 (aspol.) zapojim reproduktory (Z-5500)?
Kazdopadne pak napisu jak to hraje oproti SB Audigy.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 20. 11. 2011 17:22

Hry sice nepodporuju, ale v dobách kdy jsem používal USB DAC mě zajímalo zatížení CPU a nedopátral jsem se k ničemu protože to zatížení je hodně malé. EAX nebo Dolby Headphone je dobrý maximálně na zprasení zvuku (ke hrám nebo filmu dobrý, ale na hudbu nee).
5.1 repro samozřejmě ke stereo DACu rozumě nepřipojíš, takže ta zvukovka je pro tebe určitě lepší.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 11. 2011 17:45

Externí dacy bez všemožných efektů(5,1 do sluchátek, EAX) ti podaj prostor líp než jakákoliv herní zvukovka.

Z-5500 je takovej hnus že bych u nich neřešil kvalitnější zvukovku a klidně tam jen vedl zvuk ze základní zvukovky.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod boriscz 20. 11. 2011 18:32

Ve mně tahle diskuse evokuje pořekadlo o perlách a sviních.
To nedává smysl, od začátku do konce. Příliš mnoho kompromisů.
Jednou v náklaďáku s mp3 :shock: , doma s vícekanálovou zvukovkou :shock:, ja nevím nevím,
rkufi máš rád vůbec muziku ?
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka