Beyerdynamic DT 990 vs Sennheiser HD 598

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 13:27

To mi je jasne, ja som povodne riesil headset tu davnejsie, vyberal som medzi Sennmi PC360 a Razer Tiamat 7.1, senny mi v obchode zhanali vyse mesiaca tak som si nechal poslat Tiamaty a som zhnuseny tym zvukom - kamaratove, hoc tiez razer, ktore ale kupil za 30e v bazare ale nerozbalene, hraju o poznanie lepsie, asi tak o dve triedy vyssie...po hodine pocuvania jeho sluchadiel som si nasadil svoje a bol to hnus. Sice som to testoval len na int. Realteku z Asusky Sabertooth P67, ale FLAC skladby AC/DC a Londynskeho orchestra sa proste nedali pocuvat na tych Tiamatoch.

Preto som sa teda rozhodol ako mi bolo davnejsie doporucene na headsety sa vykaslat...Este ako vravim sa mi designom pacia tie ATH-50 ale su uzavrete a vraj nepohodlne...Charcharias maju velmi pohodlne nausniky, a to sa mi pacilo.

EDIT: A co tak DT880 ? V com su lepsie od 990 ? V podstate, z uvedenych:

DT880
DT880 PRO
DT990 PRO

Budu najlepsie ktore?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 1. 2013 14:01

DT880 hraju lepsie ako DT990. Maju menej basov a nie az tak zabavny charakter. Je tu o nich dost podrobna recenzia aj s porovnanim s inymi modelmi, tak si to precitaj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod dazo 20. 1. 2013 14:53

Ja mozem za seba dt880 iba odporucit. Ano, maju menej basu ako dt 990, ale zato su neni take neprijemne ostre! A o nezabavnosti by som nevravel, jedine ozaj iba ohladom toho, ze maju menej basu nez 990 :D Mam ich pol roka a stale sa ich neviem nabazit, co sa mi s inymi sluchadlami davno nestalo :D :love:
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 15:21

No jo len rátam s tým že tie DT880 budú mať asi väčšie požiadavky na zdroj, a takisto asi ten stoeurový rozdiel nebude pre mňa ako človeka ktorý fungoval spokojne na Creative Sound Blaster 3d Alpha taký znatelný. Resp. Nebol by problém v cene 880tiek ak majú hrať o tolko lepšie, aj vyzerajú solídnejšie, no viac ako 150€ do zdroja nedám. Ak to bude aj so 150e zdrojom lepšie ako DT990, tak do nich pôjdem

A chcel som sa spýtať, u DT990 PRO, tá vec ktorá drží mušlu je kovová?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 20. 1. 2013 15:27

Dt 880 su praveze na zdroj zhovievavejisie nez dt990, jestli se nemylim hehe ;-) Ja ich tiez nepcham do nicoho extra a hraju super ;-]
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 1. 2013 15:59

dazo píše:A o nezabavnosti by som nevravel,
O tej ale nepadlo ani slovo. Pisal som, že su menej zabavne, nie že su nezabavne. To je rozdiel. Čitaj poriadne.

soap mactravish píše:A chcel som sa spýtať, u DT990 PRO, tá vec ktorá drží mušlu je kovová?

Čo sa tyka Beyerov, tak z hľadiska konštrukcie patria k tomu najlepšiemu čo je na trhu. O odolnosť sa bať nemusiš. Tie "vidly" čo držia mušle + hlavovy most su z hrubej ocele.

DT880 hraju lepšie ako DT990, ale samozrejme ten rozdiel vo zvuku neodpoveda cenovemu rozdielu. Na zdroj su +/- podobne naročne. nejaky Audinst na nich stači. Aj s Fiiom zahraju veľmi slušne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Rada25 20. 1. 2013 15:59

ano,ta věc co spojuje hlavový most s mušlí je kovová.
jen dodatek,dt 990 bych jako ostré neoznačil,aspoň ne tak s mým zdrojem.jen jsou trochu více zaměřeny na výšky a basy.a jak řekl Ryan,zábavně rozhodně znějí.vhodná jsou na všechny žánry.
já jsem s nima max spokojen,ale nedávno jsem u známého slyšel dt880 a rozhodl jsem se že si je taky rád pořídím do sbírky...
na ven:ibasso dx180, hifiman re600
doma:hifiman ef600,aune s17 pro,hifiman he1000 stealth,Deva pro,sundara closed
Rada25
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 17:34

No veď to lebo minulé slúchadlá mi kocúr zhodil zo stola, a keď to spravil druhý raz tak sa odlomili obe mušle...

Tie 880 sú vraj polootvorené - má to bližšie k otvoreným alebo k uzavretým?

Tak teda nakoniec, ako slúchadlá pre mňa prakticky na veky pokial neodídu, 990 či 880 ?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 20. 1. 2013 17:39

Dt880 su ako plneotvorene, nechapem ten nazov-polootvorene. To zalezi na Tebe, ak chces menej basu a neagresivny zvuk tak dt880 a ak viac basu s miernou az obcas silnou agresiou na vyskach tak dt990 :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 17:58

Nemam rad resp neznasam agresivne vysky...

A teda - kolko ohm verziu mam u DT880 brat?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 20. 1. 2013 19:15

To zavisi od zdroja. Vyssie spominas Creative Sound Blaster 3d Alpha. Tuto zvukovku nepoznam. Ak aj nevybudi viac sto ohmove sluchadla, mozno ma dobry prevodnik a stacil by ti sluchatkovy zosilnovac bez prevodnika.

Podla viacerych zdrojov hra 600 Ohm verzia najlepsie, rozdiely su vsak male.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 1. 2013 20:16

bogino píše:To zavisi od zdroja. Vyssie spominas Creative Sound Blaster 3d Alpha. Tuto zvukovku nepoznam.
To nie su nahodou sluchadla?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod soap mactravish 20. 1. 2013 20:26

Jo to su sluchadla ktore maju vlastnu zvukovku, taky malicky DAC o velkosti 2x5cm...

Bude teda dobre ak pojdem trebars do 250ohm?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 20. 1. 2013 20:50

Netusil som, co to je. :)

soap mactravish píše:Bude teda dobre ak pojdem trebars do 250ohm?

Zavisi od zdroja ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 20. 1. 2013 20:59

pokud uvažuješ do budoucna o koupi dac/sluchátkový zesilovač,tak vem 250ohm,pokud ne...tak určitě 80 nebo 32 ohm
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka