Beyerdynamic DT 990 vs Sennheiser HD 598

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanni 9. 12. 2013 08:57

Tento problém u Beyerov som mal aj ja, došlo k vysunutiu bužirky zo sluchátok, veľmi ľahko riešiteľné, otázka 10 minút. Rozobrať mušľu (je to jednoduché,návody sú na nete), natlačiť bužirku naspäť cez tú koncovku do sluchátka, ide to dosť ťažko, na koniec bužirky dať niečo, čo rozšíri jej koniec, ja som použil hrubší drôt a trošku som ho pritlačil kliešťami na bužirku, aby sa nezošmykol dole a opäť zložiť mušľu. Po tomto drobnom "domácom servisnom zásahu" sa už problém nikdy nezopakuje ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 9. 12. 2013 17:28

hanni dobra rada, ale to meli udelat uz soudruzi v Nemecku. Dneska jsem je odnes do opravy, mela by stat 200 korun.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 18. 12. 2013 21:08

Tak je mam zpatky doma, oprava stala 260,- a je to udelany tak, aby se ten kablik uz neuvolnil. Tak jsem zvedavej jak dlouho to vydrzi. Mimochodem opravar rikal, ze zni spickove :-))
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod zimcol 18. 12. 2013 21:41

Postni foto, ako Ti to spravil...
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 19. 12. 2013 09:56

To by ich musel rozobrať ;-)
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zimcol 19. 12. 2013 10:35

OK, tak nechaj tak, hlavne nech Ti už slúžia...a veeeeeľmi dlhhoooooo :-)
PHILIPS 65OLED707►Marantz SR-6011►Audiolab 6000A Play►5.1.4 Q Acoustics 3050/3090/3020+Magnat Interior for Atmos; REL HT/1003
HRT MS II►C&C BH►HE-400i
FiiO X3 2nd►VISO HP50/Custom Art FIBAE 3
zimcol
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 22. 12. 2013 03:50

zimcol píše:Postni foto, ako Ti to spravil...

zvenku to ted vypada stejne jako na ty tvoji fotce, ale jak pise hanni chtelo by se to podivat dovnitr. Opravar mi akorat rikal, ze uvnitr ten kablik nejak ukotvil aby nevyjel ven jako se mi to stalo, ale zaroven to udelal tak aby mohl trochu pracovat.
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 23. 12. 2013 09:46

Urobil iba to,čo si si mohol urobiť aj doma ;-)

Ináč rozobrať Beyery je otázka pár sekúnd..

:arrow: http://www.head-fi.org/t/250313/simple-dt990-mod
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rkufi 1. 4. 2014 00:57

s moji (ne)sikovnosti a nervama by to mohlo dopadnout vselijak, radsi to odnesu nekdomu kdo neni tak levej jako jsem ja
rkufi
Junior

Odeslat příspěvekod rkufi 26. 6. 2015 23:33

Tak me po nejaky dobe DTcka opet odesli, ale tentokrat to bylo moji vinnou - usnul jsem s nima na hlave :) A rano hrali mono a jedna strana tlumene. Ve dvouch servisech si s tim neporadily, takze nakonec putovali primo do BaSysu, kde vymenily repro. Bez dopravnyho to vyslo na 1681,- Bohuzel pri pohybu hlavou jedna strana vypadava, takze opraveno tak nejak napul. Mezitim jsem ale zakoupil jiny sluchatka a sice Shure SRH 940.

Obrázek Obrázek Obrázek

Po pul hodine srovnavani muzu konstatovat, ze jsem Beyery uklidil do krabice a tam asi nadlouho zustanou jakozto zalozni ke Shure. Oproti nim jsou totiz zahuhlany, hur citelny, bez basu a maji horsi prostor. Ty basy jsou doslova hrozny, takovy tupy placani. Zpev je divne rozprostrenej do prostoru, u Shure je lip oddelenej od nastroju, je srozumitelnejsi a jaksi cistsi. Nemluve o tom, ze hrajou potisejs. Ale to je velkym odporem (250 Ohmu verze). Jediny v cem jsou Bejry lepsi je komfort pri nasazeni na hlavu. Se Shure mam neustale pocit jako bych mel hlavu ve sveraku a delsi poslech tak unavuje. Navic sedi na hlave jaksi "divne". O Beyerech vubec nevim ani kdyz je mam na hlave 10+ hodin v kuse. Velice rychle se stanou soucasti hlavy. I pouzity materialy jsou lepsi. Shure je samej plast, kdezto Beyery kov a kuze.

Obrázek Obrázek Obrázek
rkufi
Junior

Předchozí stránka