od Dreamer 3. 12. 2011 01:19
spyrko - ja nie som zaryty priaznivec KOSS, ved som posluchol rady na tomto fore a kupil si AKG K272 - ale nie su uplne uzavrete, prepustaju vela zvuku vonku, nemam ucho v musli, po dlhsom case ma prave ucho boli, uz menej, ale stale, navyse citim tlak na oboch usiach a je to neprijemne, KOSS-y ktore boli circumaural tlacili na okolie usi - hlavu, ale to mi vobec nevadiloa nakoniec tie basy, skusal som ich teraz aj zvysit, ale su uz skreslene, tvrde, neviem, tie starsie koss-y ich mali take pekne, hlboke.
Stale sa mi zda ze su tu vsetci zaujati, chcel by som pocut objektivny nazor a myslim ze nazor typu "KOSS-y su hnoj, odpad, predrazene, maju nekvalitny zvuk, konstrukciu - a vsetko ostatne je o par tried lepsie" nie je objektivny. Mozte namietat ze ste to tak nenapisali, ale v podstate ked si to spocitam, tak presne toto mi vyslo.
To ze chcem KOSS ma vela dovodov, tie co som mal boli dost dobre az na konstrukciu, mozno nie som audiofil, ale oproti inym rozoznam horsiu kvalitu, mierne rozladene radio mi ukrutne vadi a niekto to tak pocuva hodiny, pocul som ako hraju KOSS-y, Senn-y, AKG a niekolko inych. AKG chcem vymenit hlavne koli slabym, nevyraznym, nehlbokym basom a musliam ktore mi vadia, chcem circumaural, uzavretost. Posledny dovod - opat - vazne je tazke sa orientovat ked je tak vela nekvalitnych vyrobkov, uz som bezradny, rozmyslam aj nad tym kupit si niekolko sluchadiel, sucasne alebo po sebe cez internet, vyskusat a nechat tie co mi budu najviac vyhovovat, ale aj tak potrebujem zuzit vyber a chcel by som pockat na nejaky novy model KOSS.
BTW OT Niekde som tu cital ze v Elektroworld-e sa daju testovat sluchadla? Len v BA alebo aj inde?
Dreamer