Nechystaju sa nove uzavrete Koss-y?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 2. 12. 2011 14:44

MV1 maju dost zle recenzie, su uz dost stare, neviete ci sa nechystaju nejake nove high-end, alebo mid-high-end sluchadla znacky KOSS?

Mam niekolko dovodov preco chcem KOSS, hlavne basy a dozivotna zaruka, ale je to nadlho. Sklamali ma niektore velke znacky nielen sluchadiel (vratane KOSS) a tak je jedine riesenie ako nekupovat kazde 2 roky novu mys, sluchadla a dalsie veci prave dlhsia zaruka.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 2. 12. 2011 15:54

Koss to neni, ale ATH-M50 maj perfektní basy, na který kossací nemaj i když nejenom kossáci :-) jak jsou na tom s výdrží nevím, snad mi vydrří dlouho. Teďka mám pres 3 roky HD555 a vše v pohodě a to sem si snad 100x přejel kabel. Nespočetněkrát mi spadly z 1-1,5m a pořád drží, jak maj. Ale pokud si myslíš, že jen Koss s doživotní zárukou ti zaručí, že je budeš mít věčně...
Když se o sluchátka staráš, jak máš, tak ti vydrží hodně let ;-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 2. 12. 2011 16:00

OT:
Jaké "velké" značky sluchátek tě zklamali? Pokud vím, AKG, Beyerdynamic ani Sennheiser nemají s kvalitou zásadní problém. Naopak KOSS má podle toho, co vidím ve svém okolí, problém nejen co se týče kvality zvuku, ale i mechanické kvality.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 2. 12. 2011 19:46

Saske píše:Když se o sluchátka staráš, jak máš, tak ti vydrží hodně let ;-)

To som si tiez myslel - a ja sa o svoje veci staram mimoriadne dobre, stare Koss-y som mal na jednom mieste, vecer som si ich nasadil, potom odlozil, nepoziciaval som ich a aj tak za nieco viac ako 2 roky sa mi 2x zlomili, aj ked toto som uz nasiel aj na google pictures, cervenym oznacene miesto kde sa zlomia, daj si koss pro3aa do googlu a prepni na obrazky.

Saske - Myslel som to vseobecne, nie len sluchadla, inak tie Koss maju problem s tym jednym modelom, ine su praveze velmi kvalitne, konstrukcne a kvalitou, neviem, ale viacere recenzie a nazory sa mi zdaju dost zaujate, na rovnakom fore mi aj odporucali prave Koss, neverim ze Koss nema ziadne kvalitne sluchadla, ze vsetky su na tom tak zle.

K tym znackam, napr. gamepad Logitech sa mi zlomil, mys Logitech - drahsia, lave tlacidlo odislo mesiac po zaruke, teraz hapruje dalsia Logitech mys pri drag&drop, je este v zaruke, tak neviem ako budem postupovat, lebo som si opat zvykol na volne skrolovanie a neviem ci to ina znacka ponuka. Spat k audio - Cambridge reproduktory - na dvoch modeloch sa pokazilo dratove dialkove ovladanie. Je toho viac a pritom kupujem ked nie high-end, tak taky mid-high-end, vsetko sa dnes robi na jedno pouzitie a aktivita Koss mi pride fer, neviem ci mi to vydrzi do smrti, moze sa stat vselico a ako dozivotnu tu zaruku neberiem, ale urcite lepsie ako 2 roky.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 2. 12. 2011 19:57

Dreamer píše:...a aktivita Koss mi pride fer, neviem ci mi to vydrzi do smrti...
Mě zase přijde fér, že třeba studiovky Beyerdynamic nebo AKG jsou používány v různých studiích po mnoho let a nic jim není.
To, co jsi psal o lámání těch KOSSů ... hmm ... je sice pěkné, že mají doživotní záruku, ale (nejen) já budu mít radši kvalitní výrobek s 2letou zárukou než Čínu s nekonečnou možností reklamace.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 2. 12. 2011 20:26

Rozmlouvat ti to nebudu - tvůj boj. Třeba ti to za pár let dojde, že je mnoho kvalitních sluchátek, který ti vydrží mnoho let.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 2. 12. 2011 20:38

Kossy jsou jak paušály českých telefonních operátorů. Předražené, často mimo provoz a musíš pravidelně platit paušál, i přesto je chce každej čech :)
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod spyrko 2. 12. 2011 22:28

ak chces uzavrete a nerozbitne s paradnymi basami, ber senny hd25

tie mozes aj z okna vyhodit a nic sa im nestane a ak by si mal smolu ze by ich este von preslo auto tak vymenis len tu cast ktora sa znicila :-))
spyrko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 2. 12. 2011 22:47

Hergarok - uz som napisal ze to je znamy problem toho konkretneho modelu, tak neviem preco to zovseobecnujes, aj tu na fore som cital ze Senny maju slabe uchytenie a mozu sa zlomit, tak teraz odpisem vsetky Senny?

BTW spyrko - nasiel som viac modelov, HD 25-C II nie su circumaural, aspon tak nevyzeraju - to je podmienka, neviem ci som ju uviedol.

Vratim sa k povodnej teme, pytal som sa ci sa nechystaju nejake nove KOSS sluchadla, ako mozete vediet ze aj neexistujuce Koss-y budu zle? Takze este raz...

Chystaju sa nejake nove Koss-y, uzavrete, circumaural?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod spyrko 2. 12. 2011 23:10

podmienku ze chces circumaural si nepisal.

ak by sa aj nove koss chystali tak tu ti asi nikto nebude vediet odpovedat, kedze koss tu asi nikto nesleduje, kedze koss nepatri medzi tych lepsich vyrobcov, preto sa ani nepredpoklada ze by mohol prist s niecim novym co by mohlo konkurovat kvalitou a cenou tym lepsim.

-- 2. 12. 2011 23:24 --

ono je to stale o tom istom, je to asi o 4 zakladnych fazach ktorymi vacsinou vsetci v CZ a SK prechadzaju:
1. sluchadla pribalene k prehravacu
2. koss pota pro +niektori co si nedaju povedat sa tu zaseknu aj pri inych z koss modelov
3. mid-end
4. high-end

a este doplnim rebricek podla uzivatelov koss:
1. sluchadla pribalene k prehravacu, philips, panasonic ......
2. skullcandy + vsetky lacnejsie koss ako porta pro
3. koss porta pro
4. vsetky drahsie koss ako porta pro

a potom su tu este sluchadla ktore nevedia zaradit lebo ich nikdy nepoculi(sennheiser, akg, beyerdynamic..........................................) ale urcite niesu lepsie ako kategoria c. 4
spyrko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 2. 12. 2011 23:56

Dreamer píše:Hergarok - uz som napisal ze to je znamy problem toho konkretneho modelu, tak neviem preco to zovseobecnujes...
Ale já ale přece nic nezobecňuji ;-)
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 3. 12. 2011 01:19

spyrko - ja nie som zaryty priaznivec KOSS, ved som posluchol rady na tomto fore a kupil si AKG K272 - ale nie su uplne uzavrete, prepustaju vela zvuku vonku, nemam ucho v musli, po dlhsom case ma prave ucho boli, uz menej, ale stale, navyse citim tlak na oboch usiach a je to neprijemne, KOSS-y ktore boli circumaural tlacili na okolie usi - hlavu, ale to mi vobec nevadiloa nakoniec tie basy, skusal som ich teraz aj zvysit, ale su uz skreslene, tvrde, neviem, tie starsie koss-y ich mali take pekne, hlboke.

Stale sa mi zda ze su tu vsetci zaujati, chcel by som pocut objektivny nazor a myslim ze nazor typu "KOSS-y su hnoj, odpad, predrazene, maju nekvalitny zvuk, konstrukciu - a vsetko ostatne je o par tried lepsie" nie je objektivny. Mozte namietat ze ste to tak nenapisali, ale v podstate ked si to spocitam, tak presne toto mi vyslo.

To ze chcem KOSS ma vela dovodov, tie co som mal boli dost dobre az na konstrukciu, mozno nie som audiofil, ale oproti inym rozoznam horsiu kvalitu, mierne rozladene radio mi ukrutne vadi a niekto to tak pocuva hodiny, pocul som ako hraju KOSS-y, Senn-y, AKG a niekolko inych. AKG chcem vymenit hlavne koli slabym, nevyraznym, nehlbokym basom a musliam ktore mi vadia, chcem circumaural, uzavretost. Posledny dovod - opat - vazne je tazke sa orientovat ked je tak vela nekvalitnych vyrobkov, uz som bezradny, rozmyslam aj nad tym kupit si niekolko sluchadiel, sucasne alebo po sebe cez internet, vyskusat a nechat tie co mi budu najviac vyhovovat, ale aj tak potrebujem zuzit vyber a chcel by som pockat na nejaky novy model KOSS.

BTW OT Niekde som tu cital ze v Elektroworld-e sa daju testovat sluchadla? Len v BA alebo aj inde?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod garrett6 3. 12. 2011 01:37

Posledné 2 modely štúdioviek od Shure (ver že vydržia kopanec a let cez celú miestnosť bez akejkoľvek újmy --- opakovane :) ), keď sa ti vidia drahé, skús vyššie modely od Philipsov, budeš veľmi milo prekvapený zvukom.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 3. 12. 2011 01:51

garrett6 - mozes napisat presne modely tych Shure? Co basy, su porovnatelne s KOSS Pro3AA, MV1? Prip. ake su oproti AKG K272 HD? Tie som pocul hrat a tak viem porovnavat.

Prave som si precital recenziu na nejake KOSS-y (bezdratove a dratove zaroven, za nejakych 200 Eciek) a tiez sa zlomili, aj tak vyzerali, nevzdal som to uplne, ale mozno zvolim inu taktiku, kupin ne-KOSS-y ponatahujem ich este nove, hodim o zem a pod. a ked vydrzia necham si ich, ak nie, vratim a napisem ze tak prisli (mozno - pisem uz zo zufalstva).

Vazne sa staram o sluchadla mimoriadne dobre, opatrne, ohladuplne, ale nie je mozne aby sa sluchadla zlomili len tak - a ked predajcovi poviem ze sa zlomili pri nasadeni na hlavu tak mi neveri, aj ked si myslim ze o tom uz vedel, preto bol ochotny vymenit a za inu znacku, aby ich uz nemusel menit znova.

Este nieco, ake znacky pouzivaju v nahravacich studiach, prip. radiach kde ich maju na usiach cele dni, tam maju tie na cele usi a musia vydrzat velku zataz.

Edit: tak som nasiel Shure SRH940 ale maju velurove nausniky, tie nemam rad, mam take na AKG a nevyhovuju mi. Tak zo Shure asi nebude nic :-(
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod garrett6 3. 12. 2011 02:09

Shure SRH840, Shure SRH940.

V štúdiach? --- ide o to na ktorej strane skla. Ale zo značiek Audio-Technica, AKG, Beyerdynamic, Ultrasone. Sennheiser skôr nie, snáď každé štúdiovky od nich tlačia.

Také najznámejšie: AKG K 240 MkII, AKG K 271 MkII, Beyerdynamic DT 770 PRO, BD DT 250, BD DT 770 M, BD DT 150, Audio-Technica ATH-D40fs, ATH-910 PRO, ATH-M50, Ultrasone PRO 750, PRO 900 --- no a samozrejme tie 2 Shure....

-- 3. 12. 2011 02:20 --

Ja ale hovorím, že Philips O´Neill Stretch SHO9560 sú pre teba ako stvorené ;) Bude to ale chceť predĺžovací kábel.

Alebo potom ATH-M50 či SRH840.
garrett6
Junior

Další stránka