Headset do 3000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod fuller 7. 12. 2011 15:08

Zdravím, potrebolval by som poradiť s výberom headsetu (určenie: do práce na počúvanie hudby, mikrofón kvôli občasným telefonátom, preto nie je nutné aby to bol hráčsky headset). Podmienky: circumauralne, uzavrete, prehravenie hudby, hlavovy most (nie samostavocanie), velurove nausniky, nie prilis tazke, cena do 3000 Kč. Kludne piste aj rady čo mu sa vyhnúť, zaujimave riešenia v tejto kategórii, všetko čo si všimať atd. (napr. USB vs Jack, odnimatelné mikrofón, ...)

Zatial ma zaujali:

Razer Carcharias
http://store.razerzone.com/store/razeru ... .169415800
fuller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 7. 12. 2011 15:20

Ten Razer vyzerá, že je to otvorená konštrukcia, čo by sa ti do práce asi príliš nehodilo...

Skús pozrieť aj na Sennheiser PC350: http://www.sennheiser.com/comm/icm_eng.nsf/root/502141
- nemám s nimi skúsenosť ale dostávali celkom dobré hodnotenia v recenziách. Majú aj novšieho nástupcu PC360 ale to je už otvorená konštrukcia.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 8. 12. 2011 11:19

Zmiňované Razery prý taky nejsou špatné, ale když už chceš do sluchátek investovat tolik budou ty Senny, co zmiňuje kolega budou nejlepší volba.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fuller 8. 12. 2011 17:45

toho razeru je škoda, že sú otvorené

pozrel, som aj tie Sennheiser PC350 majú aj dobré, aj horšie recenziu typu, radsej si kúpte iné slúchatká a prirobte si tam sami mic, tam mi skor prekazaju kozenkove nausniky, a trocha cena nad limit

ta cena bola hodená preto tak, lebo som si určil vela podmienok, aby sa nasli aspon nejake sluchtka ktore su schopne splnit dane podmienky ale beriem to, ze asi inac to nepojde ...

este som narazil na
Corsair Vengeance 1500
http://www.corsair.com/pc-computer-audio/gaming-headsets/vengeance-1500-dolby-7-1-usb-gaming-headset.html

Corsair HS1A bol tiez medzi kandidatmi ale recenzia na SHW (Nehodí se pro poslech hudby, Vysoká hmotnost, Velký přítlak) mu celkom uškodili
fuller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pingu2221 8. 12. 2011 19:45

Ono je to v zásadě tak, že jestli to chceš primárně pro poslech hudby a potřebuješ i mikrofon, bylo by asi nejlepší kdyby sis koupil klasická sluchátka pro poslech hudby a pak klasický mikrofon, protože z těch požadavků, co jsi psal jich právě nejvíce splňují ty Senny.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 8. 12. 2011 21:32

Na podobné reklamné masírky typu 7.1 headset rovno zabudni ak chceš aspoň nejakú kvalitu. Ver mi, neni tomu veľmi dávno čo som riešil podobný problém a tiež som hľadal headset. Nakoniec som sa presvedčil, že ďaleko lepšieho a kvalitnejšieho výsledku (a to aj priestorového) dosiahneš s nejakými lepšími slúchadlami a k tomu dokúpiš normálne nejaký mikrofón na stôl.

Inak si tiež myslím, že kvalitou reprodukcie budú tie PC350/PC360 ďalej ako nejaké "gaming headset" typu Razer, Logitech, Corsair a podobne. Dá sa povedať, že negatívne recenzie na tie Senny vznikli len u recenzentov, ktorí sa sťažovali na slabšie basy. Ale pozor, nie sú basy ako basy. Ja mám napríklad tiež rád hutné basy, ale ak to je len dunenie a prehnaný brum, tak to nemá iný efekt ako len posluch, ktorý časom unavý. Dnes je u bežných spotrebiteľov merítkom kvality to ako brutálne dokáže hocijaká zvuková technika dunieť a nie to ako kvalitne to hrá. Bohužiaľ... Ale len pre nich... ;-) Jednoducho záleží aj na tom čo požaduješ. Akú hudbu počúvaš a či si potrpíš na kvalitu alebo ti stačí ak to bude prebasované a všetko ostatné pôjde do preč.

Zbytočne som sa síce rozpísal ale tým chcem len jednoducho povedať, aby si si najskôr stanovil priority - čo od toho vlastne očakávaš a podľa toho vyberal a nechal si poradiť od skúsenejších. To už ale nehovorím o sebe... :-)
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 8. 12. 2011 23:00

Jak jsem už psal vyřešil bych to tak, že bych si pořídil nějaká pohodlná domácí sluchadla (třeba něco do Beyerdynamic, třeba DT770, kupa veluru, dobrý zvuk, pohodlí) a pak normální mikrofon na stůl. Ty Beyery, to byl jen příklad nejspíš to bud zbytečnost, když nemáš pořádný zdroj...
Pingu2221
Mírně pokročilý