od Lucky-x 11. 2. 2012 22:54
Abych dostál svých slov tak se nyní pokusím o krátké zhodnocení sluchátek Beyerdynamic DT 990. Nikdo nemá rád dlouhé texty tak to zkrátím.
K pohodlí nemám výhrad. Po několika hodinách mám sice uši lehce "zmačkané", ale stačí chvilka oddechu a může se poslouchat dál. Zvolil jsem kroucený kabel a k pc je to vynikající volba.
zvuk
V první řadě je nutné si uvědomit co posloucháme a jak je daná skladba kvalitní. Kvalita (vlastnosti) skladby je klíčová věc, hodně často už nehodnotíte sluchátka, ale spíš skladbu. (Banální ? ano! Ale hodně lidí hází vlastnosti skladeb na sluchátka.)
V podstatě musím hodně věcí zopakovat.
Výšky jsou v některých skladbách opravdu hodně ostré a skoro bych řekl vtíravé. Naopak v jiných díky této vlastnosti umí sluchátka odhalit ty nejzazší detaily skladby a perfektně vykreslit detaily. Skoro mi to přijde všechno naopak. Skladby si zde hrají se sluchátky a ne sluchátka se skladbami. Tak se mi jeví výšky. Některé skladby nejdou poslouchat a u jiných se zastavujete a posloucháte je znovu a znovu.
Středy... co k nim říct, umí být utopené až nejasné. Umí být i perfektní a vyvážené! Ale je to asi "nejslabší" část sluchátek. Na druhou stranu asi jak pro koho, protože v té nenápadnosti je jejich síla!
Basy jsou z mého pohledu povedené, mohly by být slabší. Sluchátka je umí skutečně pěkně zahrát takže k nim nemůžete mít jinou námitku... kromě té že tam jsou a je jich poměrně dost.
Toť pár obecných plků... při konkrétním dotazu se neváhejte zeptat. Vím že je to takové o ničem, ale tak alespoň pár postřehů. Jestli chcete můžu zhodnotit poslech na nějakých referenčních skladbách. Avšak já když jsem sluchátka vybíral tak se mi hodily přesně tyhle plky. Protože ne vždycky posloucháte referenční a bezchybné skladby.
Pokud se pro ně rozhodnete tak určitě nebudete zklamaní. Jsou to výborná sluchátka. Zároveň se ale mají vaše netopýří uši kam posunout. Zajisté se od nich dá odpíchnout a jít ještě dál. Takové to hledání highendové nirvány, které nemá pro spoustu lidí konce.
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000
Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.