Sluchátka na doma do 5tis

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lucky-x 16. 12. 2011 17:42

Jojo nez jsi to napsal tak jsem to taky zjistil a stihl naeditovat ten svuj prispek. Parada, ja jsem zil v domeni ze se nic takoveho ani koupit neda!

Jake alternativy, sem s nimi!
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 16. 12. 2011 17:43

Alternativy samozrejme su, otazka je cena a aj to, či je podmienkou nakup u nas. Lebo tu je ten vyber značne uzky.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Lucky-x 16. 12. 2011 17:46

Cena idealne +/- 3tis ... pokud by byl drazsi neni problem. Rad se na nej podivam, zvazim jestli to pro mne ma cenu. Nakup mimo CR asi neni problem... pokud se jedna o nakup po netu a pokud by to bylo primo u vyrobcu ci tak neco a slo tam platit kartou ci pay palem nebo tak neco.

Ale co tak koukam tak to Zero je zrovna takove kontroverzni :-) Nakup na ebay, no nevím nevím... Já bych rád něco robustního co bych koupil a nerušeně poslouchal a neřešil nějaké porodní bolesti. Dá se v pohodě koupit na stránkách výrobce? Není problém s dopravou do čech? :-)

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Saske 16. 12. 2011 18:46

Lucky-x píše:HD555 jsem tuším viděl dost problémy s konstrukcí/plasty... tak nevím no.

Mám je přes tři roky a spadly mi nespočetněkrát a zatím žádný problémy nima nemám... nevím, jak to maj ostatní no :-)
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 16. 12. 2011 19:14

Tak chcieť niečo robustne v tejto cene zas nie je uplne na mieste. To je suma, od ktorej ako-tak kvalitne dac štartuju. Nejake tie alternativy napr. Audio Gd NFB-12, Matrix Cube.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lobic 16. 12. 2011 19:28

MS1 jsou hodně podobné Grado SR 60i, 80i, 125i, ale ty jsou u nás poměrně předražené :-)
lobic
Junior

Odeslat příspěvekod Lucky-x 16. 12. 2011 19:29

Dobře tak co tedy místo e-mu 0204? Tohle zařízení se mi zdálo jako celkem robustnější, je pravda že já si nepotřebuju platit za nějaké vstupy... takže klidně ten DAC, ale teď z toho mám zmatek po čem sáhnout. :-)

A co Nuforce Icon μDac-2??

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 16. 12. 2011 19:51

Udac nie, to radsej ten Audinst. Ten je vykonnejsi.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Lucky-x 16. 12. 2011 20:32

Tak ten Audinst na mne pusobi celkem dobre. Zero mě láká, ale tam mam strach z te číny :-) nevím jestli mam náladu na nějaké bastlení, v práci se toho nabastlim ze na to doma nemam naladu :)))))
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 16. 12. 2011 22:23

Audinst mám a doporučuji :) Zesilovač k němu už pak nepotřebuješ (ke sluchátkům). Jinak Čína - jak se to vezme, v zero také moc důvěru nemám, ale třeba FiiO je taky Čína a dělá kvalitní věci (cena/výkon). Nebo Audio-dg, to už je téměř čistá audiofilská kategorie. Audinst je mimochodem korejský.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 11:02

Díky za postřehy. Jasně není čína jako čína, ale u toho Zero je to takové na vodě, někdo psal že tam ani pájení není bůh ví jaké a občas tam je třeba vyměnit i elktrolyty a na to náladu nemám. Audinst se mi líbí ... akorát jsem nikde nenašel hodnotu THD ... jen SNR :-) ... ? Akorát ta jeho krabice se mi mo nelíbí, ale ta naštěstí nehraje...

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 11:57

THD+N = -104dB @ FS
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Hergarok 17. 12. 2011 12:19

DAC/AMP z Číny jakožto finální, plnohodnotný výrobek jedině FiiO nebo Audio-GD.
ZERO klidně taky, ale je v něm skryto tolik potenciálu, že je to spíš kandidát na úpravu než na prosté zakoupení a poslouchání. :hm Elektrolyty jsou tam naprosto v pohodě (ESR srovnatelné se standardní řadou od Hitano). Pár kousků mi už pod rukama prošlo a kvalita zpracování ZERA byla vždycky dobrá (pouze v okolí DA a recieveru byly zbytky tavidla - oplach Číňanům asi nic neříká), stržené závity v plastech konektorů jsem měl jen u svého ZERA (navíc se strhly až po tom, co jsem je dotáhl :-[ ).
YuLong a podobné jsou vhodné spíš jen na předělání - bez úpravy to není nic moc.

Na THD u Audinstu se vyprdni, to ti o zvuku stejně nic neřekne. :pozor
Pokud chceš něco robustního, tak bych Audinst osobně vyřadil, protože třeba zdroj tam není moc dobře vyřešen (v tomhle jednoznačně vede cokoliv od Audio-GD nebo i to ZERO).
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 12:35

Koukam, koukam a ztoho THD jsem trosku zmateny :-)

A Nějaký tip na něco od Audio-GD, koukam ze toho maji spoustu... NFB-5 je pekne, ale to uz je taky $330 a to uz v tuto chvili je trosku nekde kam ted nesmeruju...

A co Lead Audio LA-100? ... aha tak to je mimo $475.00

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 12:57

Konkretny model od Audio GD zaleži najmä na konektivite a samozrejme cene. Otazka je čo z toho potrebuješ a využiješ. Napr. Sparow nema okrem sluchadloveho žiaden analogovy vystup, NFB12 už ma aj analogovy vystup. Fun ma aj analogovy vstup atd.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka