Sluchátka na doma do 5tis

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 13:07

No jo, ale ta cena... opravdu nevim jestli do neceho takoveho chci investovat. To je ten Audinst takova tragedie?
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Hergarok 17. 12. 2011 13:09

Audinst není tragédie, ale na NFB-5 samozřejmě nemá. Pokud nemáš vyšší rozpočet ber Audinst.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 13:16

Samozrejme nie je to žiaden highend. Ale tragedia to určite ani zďaleka nie je. Naopak, za tu cenu ktoru sa predava je to veľmi dobra kupa. A daju sa tam meniť švaby, takže je možny aj nejaky ten mierny kvalitativny upgrade.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 13:23

Nejde o rozpočet ani peníze, ale já začínám a prostě mi to přijde pro moje současný použití trochu moc naddimenzovaný. :-)

Začal jsem na e-mu 0204 + alessandro ms1 a podívejte kam jsme se dostali :D

7tis korun za nfb-5 je uz trochu zbytecny pro zacatek, nemyslite? Ackoli se mi ta masinka libi... Samozrejme pokud mate rozumny argument do toho investovat tak se nad tim minimalne zamyslim.

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 17. 12. 2011 13:42

tak ja by som radsej bral audinst a shure srh940 ako audio-gd a horsie sluchatka
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 13:47

Rozumny argument je, že to hra lepšie. A tiež, že už je to viac než slušny zaklad, ktory ti na nejaky dlhši čas kvalitativne postači. A ak budeš chcieť neskôr nejaky upgrade, nemusiš upgradovať zdroj, len proste kupiš lepšie sluchadla. Inak by si asi musel oboje.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Jersey II. 17. 12. 2011 13:48

Lucky: Nedej se! Spáry místních filistů jsou neúprosné. Jak tě jednou zachytí, už se nevyhrabeš! :D ...
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 17. 12. 2011 13:59

Ryan Giggs - a aky je rozdiel ci vymeni zdroj alebo sluchatka? :mrgreen:
Zo shr940 by musle ist dakde na sennheiser hd700, a tie budu moc k nfb12 bez toho aby kupil este lepsi amp. Ten v nfb12 je len taky zivsi bvaudio headamp.
Shr940 + lyra digital mi pride ako lepsia kombinacia.
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 17. 12. 2011 14:20

Vsak uz mu neblbnite hlavu :-| Spomente si, ako ste zacinali. Cimsi musi zacat kazdy - s HD 800 + zelezom "okolo" zacina asi malo ludi. Ak ho to "chyti", do roka to aj tak cele na 90% preda.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 14:27

A co názor Jerseyho? :-D Co myslis ty?

Jako kdyz by to bylo misto 3tis ... tak 4,5tis tak nevaham... ale dat vice jak dvojnasobek no nevim nevim :-) A druhak co sluchatka? Abysme se nedostali i se sluchatky na 15tis :-)

On i ten Audinst mi prijde celkem slusne... a co jste to rikali o tom zdroji? Myslim ze jsem cetl ze tam je slyset 50Hz :-) ale to by nemel byt problem si tam dat nejaky filtr O:-) O:-) nee ale do toh se mi nechce

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 17. 12. 2011 14:32

Audinst běží i jen na USB (napájení je psané jen pokud to PC neutáhne - rozdíl jsem zvukově nepoznal) a žádný šum/ruch neslyším.

Sluchátka - osobně bych zkusil bych toto: viewtopic.php?f=1872&t=1155418
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 14:36

Andrejsvk píše:Ryan Giggs - a aky je rozdiel ci vymeni zdroj alebo sluchatka? :mrgreen:

Praveže žiaden, preto by mal kupiť lepši zdroj. :D A keby som bol hnidopich, tak ti pripomeniem, že na inom mieste si k tu spominanym Alessandro odporučal prave Audio-GD :) .

Odar: keby začal s HD800 + železom "okolo" vyjde ho to vyrazne lacnejšie ako keby upgradeoval postupne.

O tych AD900 reč bola. No k nim je prave Audinst imho malo. Vykonovo možno nie, ale kvalitativne asi ano.
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 17. 12. 2011 14:43, celkově upraveno 2
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 14:41

Dobře a tak co doporučujete, idální je teda ten NFB-5 ? A levnější uvažovatelná varianta ten Audinst? Mimochoden ten Audinst má v čechách nějakého prodejce a cena vychází celkem slušně, znáte ho někdo nebo to radši koupit od výrobce?

Ale k tem HD800 musi clovek dospet... vlitnout do toho po hlave jednak neni na moji penezenku a jednak by to byl boj protoze na takova sluchatka/zvuk opravdu zvykly nejsem.

Ty ATH AD 900 vypadají prima, jen mne odrazuje že jsou opotřebované... nevím nevím...

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 17. 12. 2011 14:44

ja doporucujem audinst z k24.cz
a shure srh940 z headphones.cz
do horsich sluchadiel by som nesiel :-)
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 12. 2011 14:50

Andrej, nazory teda meniš často. :)

To opotrebovanie na tych AD900 bude zrejme len kozmeticke, konštrukčne su to bezproblemove sluchadla. Ale bez fotiek je zbytočne hadať.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka