Sluchátka na doma do 5tis

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lucky-x 17. 12. 2011 17:26

No puvodne jsem chtel e-mu a skoncil jsem na tom Audinst, coz je asi celkem pokrok a ten mi asi zatim staci... v lednu se pustim do nakupovani, tak se mi to treba jeste podari nejak vstrebat a rozlezet v hlave... a ted co se sluchatky...

Uz jsem psal na ten inzerat ATHAD900, o nich premyslim... ale to jsou sluchatka conove kategorie 8tis a nevim jestli to neni zbytecne moc. Navic treba nausniky to maji za sebou takze to jsou investice navic...

Treba ATH-AD500, tu vyhrali v nejakem testu ne? Myslim ze by to nemusel byt spatny tip... treba Sennu se bojim kvuli tem praskajicim plastum...
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Hergarok 17. 12. 2011 17:56

radimecek13: s tím Creekem se nás tady pokoušíš rozesmát nebo o co ti jde? :mrgreen:
Lucky-x: pokud jsem pochopil správně, tak bastlení zvládáš a proto ti důrazně radím nekupovat si hotový zesilovač, ale něco si udělat. Jako odstrašující případ si vezmi ten Creek.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 17. 12. 2011 21:35

Hergarok:to byl takovej nástřel,beru zpět toho creeka :-[ spíš naznačit,že když to rozdělí na DAC a sluchátkáč budeto v této cenové relaci nejlepší... 8-P
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 17. 12. 2011 21:48

to by musel riesit pouzivany sluchatkac za 100e a pouzivany dac za 200e, aby to bolo lepsie
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 17. 12. 2011 23:57

Lucky-x: A co třeba i zde málo zmiňované DT990? Jen by bylo dobré je zkusit, pár lidí si stěžovalo na agresivnější výšky (také jsem si stěžoval, už jsem si zvykl a v 95% si nestěžuju). Konstrukcí to je prakticky nezničitelné. Je tam jedno slabé místo, ale při běžném zacházení není šance jim něco udělat.

Ten creek je vtipné doporučení už z toho důvodu, že i samotný Audinst má větší výkon.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 18. 12. 2011 10:21

Hergarok píše:Lucky-x: pokud jsem pochopil správně, tak bastlení zvládáš a proto ti důrazně radím nekupovat si hotový zesilovač, ale něco si udělat. Jako odstrašující případ si vezmi ten Creek.

Jako to by nebyl absolutne problem, ale me se do toho nechce... jednak casove a druhak ja mam strach z krabice. Chci aby to nejak vypadalo a tim si proste nejsem u bastlu tak jisty. Ale jestli mas nejaky tip tak sem s nim, rad se na to mrknu...

DT990 - jestli rikas ze to ma vytazene vysky tak to by se mi asi nelibilo...

Jako docela se mi libi zatim ty ATH-AD500 ... muzete to nekdo srovnat s Alessandry? Da se to vubec srovnavat? Predpokladam ze ano a ze by meli hrat lepe...

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 12. 2011 11:01

Lucky-x: můj tip je určitě DisPre (případně PRE4 kvůli nedostatku 2SJ74, které jsou použity v DisPre), případně jeho "slabý odvar".
Strach z krabice je zbytečný - krabici koupíš a pouze do ní vyvrtáš pár otvorů pro konektory/potenciometr (ten "slabý odvar" společně s obyčejným zdrojem může pak vypadat takto - pro mě je to vzhled naprosto dostačující).
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 18. 12. 2011 11:07

To vypadá zajímavě... hehe to je uplna brnkacka... ja jsem si trochu neuvedomil ze v tehle technice se smdcka asi moc nevedou co? :D A navic se da koupit pcb uz hotove i s potiskem co kam dat? hehe ... No ale to je "jen" zesilovac... a ja chci neco abych obesel zvukovku :-) takze proto jsem puvodne bral e-mu ... k DACu nepotrebuju zvukovku nebo ano?
Naposledy upravil Lucky-x dne 18. 12. 2011 11:13, celkově upraveno 1

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Odar 18. 12. 2011 11:13

Presne tak. Ak vies baslit (ja neviem), tak si zloz Dispre JFET. Hotove moduly sa daju kupit od p. Macuru, krabicu kupis z modushop.cz a poskladas si to sam. Potom uz budes musiet vyriesit len nejaky CD prehravac, alebo D/A prevodnik. Vyhodou Dispre je to, ze ho mozes pouzit s kludom aj ako predzosilnovac. Casom mozno p. Macura spravi aj modul pre dialkove ovladanie.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lucky-x 21. 12. 2011 18:15

Tak jsem do užšího výběru zařadil Beyerdynamic DT 990, nějaké tipy či názory? :-)

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 12. 2011 18:46

Dobrá volba 8-D ,mám je taky a spokojenost,jsou spíš na rockovou muziku,na jazz apod používám Shury Srh 940...
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 21. 12. 2011 19:09

Já jsem četl, tuším že to byla avmania, že si dobře poradí s vším... ale je pravda že mi jeden prodejce říkal že jsou spíše basovější :-)

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod dazo 21. 12. 2011 19:13

Ano su basovejisie, ale aj s mierne vytiahnutymi vyskami a stredy su mierne v uzadi! A celkovo maju agresivnejisie podanie zvuku, podaktorym to vadi, inym zasa nie :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 21. 12. 2011 19:22

To je na palici :-D tohle jsou stejne veci ktery zjistim tak po tydnu poslechu...

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 21. 12. 2011 21:13

to zistis hned..
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka