Levné customy do 9000 Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 20. 12. 2011 22:57

Zdravím,

už přes rok poslouchám z PFE, ale i tak mi to úplně nevyhovuje, a začal jsem přemýšlet o nějakých cenově nižších Custom IEM's. Očekávám od toho samozřejmě lepší zvuk, lepší izolaci a pohodlí, což je mi možná i důležitější. Používal bych to nejspíše hlavně venku, při cestách, i mimo domov, ale když na to přide, tak samozřejmě i doma.

Jako zdroj mám Cowon X5 + (iBasso D3) , má to vůbec smysl? Je to dobrý zdroj?
Pokud jde o doma, tam mám (stydím se) Notebook -> iBasso D3 (D/A C), ale samozřejmě plánuju do budoucna aspoň nějaký upgrade.

Žánrově poslouchám prakticky vše, nejvíce ale industrial, experimental, noise, avantgarde, elektro..
Jak jsem psal, měl jsem PFE, takže sušší přednes mi nevadí, ale nijak ho nevyžaduji, množství basů na PFE mi vyhovovalo (šedé filtry)

Zatím jsem (při své google neschopnosti) našel jen dva případně cenově přijatelné tipy: JH5 od JH Audio, AC2 od Westone a Marvel od UM (trochu dražší).
Má cenu si opravdu nějaký ten tisíc připlatit za vyšší model třeba na JH7, nebo pak ty rozdíly nejsou tak markantní? Nepotřebuji superultrahypersound, ale hlavně si slibuji za ty peníze opravdový skok od PFE k levným customům..

Díky moc za všechny tipy a konstruktivní připomínky!
LammerOutsider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Misoo9005 20. 12. 2011 23:00

Isiel by som do 1964-T, pripadne Q. Ponuknu ti podstatne lepsi zvuk ako PFE za stale prijemnu sumu. Vyhodou je rychla vyroba a vyborna komunikacia ;-)
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 12. 2011 23:11

JH7, UE7 a podobné nejsou pro hifisty, to jsou většinou modely využívané specifickými členy skupin. V téhle ceně spíš Unique melody a podobné.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod drahomir.glos 20. 12. 2011 23:25

Cenovo by pre teba boli najvhodnejsie 1964-T, ktore stoja 400 USD. Musis pocitat s tym, ze nieco budu stat otisky a pripadne dalsie zalezitosti ako colny dlh, takze sa mozes aj trochu prehupnut cez rozpocet. Z Unique Melody by si musel siahnut po modely Aero napr. (uz trochu drahsie, Marvel by som nevolil). Keby si vsak objednal z UK neplatil by si CLO.
drahomir.glos
Junior

Odeslat příspěvekod Misoo9005 20. 12. 2011 23:51

Problem nie je clo ale DPH. Kupa v UK ma vela vyhod, ale cena je vyssia.
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drahomir.glos 21. 12. 2011 00:06

Moja chyba, myslel som DPH samozrejme. Este ma napadlo j-phonic. To su ale univerzalne IEMs. Su vsak robene tiez vpodstate na zakazku. Cena je tam 399 USD uz s postovnym. No myslim, ze tie 1964-T budu lepsie pokial pozadujes aj dobru izolaciu a pohodlie pri dlhom noseni.
drahomir.glos
Junior

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 22. 12. 2011 13:55

Zatím díky za všechny repsonse, přemýšlím o těch 1964Q, jen nevím, jestli nemají příliš moc basů, na head-fi jsem četl že možná i srovnatelně mnoho s IE8, což by mohlo být nepříjemné při přestupu z plochých PFE... Není proto lepší vzít 1964T kvůli větší neutralitě zvuku?
Je Q jen o větším množství basů nebo je i celková kvalita zvuku mnohem vyšší?
díky
LammerOutsider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 22. 12. 2011 14:07

basu jako ie8? tak to je pekna konina
napis mail 1964ears, ci mas pockat na 1964-V, ci bude cena vyrazne vyssia ako Qcka
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HoriCZ 23. 12. 2011 15:10

Já mám Qčka asi 10 dní a jsou dosti basová, ale mají trošičku víc výšek než mají T. Pokud chceš něco rovnějšího, tak určitě Tčka, i když ani ty nepostrádají basy. Jak se dívám na podpis o nich ti více řekne Andrejsvk ;) Jinak práci 1964 odvedli velmi dobrou, sednou perfektně! Neznám nic co by lépe izolovalo a to jsem si říkal, že nic lepšího jak Triply s Olivkama nebude. Až bude čas a projdou řádným rozehráním něco sepíši. 8-)
Na doma JVC-RX774R + Jamo 160 + Pure Acoustics RB1200, TV Sharp 40LE705
Na cesty Samsung GalaxyS+ VoodooSound + 1964-Qi
HoriCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 23. 12. 2011 15:18

Ze Q maju viac vysok mas odkial?
Tlakove menice sa nerozohravaju, co viem.
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HoriCZ 23. 12. 2011 15:25

No usuzuji z frekvenčních charakteristik, kde jsou Q o chloupek lepší ;) Je to vše dosti relativní, Tčka sem neslyšel. A to rozehrání určitě význam má, en rozdíl je slyšitelnej
Na doma JVC-RX774R + Jamo 160 + Pure Acoustics RB1200, TV Sharp 40LE705
Na cesty Samsung GalaxyS+ VoodooSound + 1964-Qi
HoriCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 23. 12. 2011 17:00

Začínám mít strach, někdo mi říká že to má basů tak akorát a že jich není ani tolik, někdo říká že jsou poměrně dost basová.

Slyšel jsem že Q mají podobné množství basů jako JH16Pro, je to možné?
Nejvíc by mě zajímalo porovnání s PFE nebo podobně neutrálními sluchátky - jsem na PFE celkem zvyklý a nerad bych abych po nasazení Q byl znechucen přebasovaností. . . .
LammerOutsider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 23. 12. 2011 17:04

Bína píše:JH7, UE7 a podobné nejsou pro hifisty
Toto ma zaujalo. Preco zrovna JH7, UE7 nie su vhodne na domace pocuvanie? Klikol som si na JH7 a nevidim tam nic, v com by sa nejakym sposobom odlisovali od ostatnych sluchadiel. Mozes to prosim rozviest?
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bína 23. 12. 2011 17:43

Řešilo se to s jhaudiem na začátku jejich podnikání. Jerry pro hifisty doporučuje JH10(hodně analytický zvuk), jh10x3(přirozený zvuk) či JH11(nabasovaný). JH7 jsou svým laděním doporučované spíš na mastering.

UE 7 jsou prý takové ořezané JH11, nabasovaným zaměřením určené pro bubeníky.

Problém s jh7 je ten, že JH10,10x3 a 11 jsou cenově hrozně blízko a Jerry je prostě všem hifistům víc doporučuje. A jestli je má nějakej hudebník? Ten na head-fi nepíše.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 25. 12. 2011 20:28

Nikdo nedokáže poradit jak s basy T / Q?

Mám totiž možnost koupit Q za přibližně stejnou cenu jako T (když počítám DPH 20%), ale nevím jestli to riskovat, navíc se bojím že budou mít Q příliš mnoho basů, když jsem zvyklý na PFE.

Bína, prosimtě, nedalo by se srovnat alespoň přibližně PFE s JH alespoň coby do množství basů a vyrovnanosti přednesu (pokud vezmu v uvahu že JH16 mají podobně enhanced bass jako 1964-Q)...

Díky moc, moc by mi to pomohlo, pokud je to vůbec možné uskutečnít
LammerOutsider
Mírně pokročilý

Další stránka