Uzavřená circumaurální, na doma, do 3500

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Scratchy. 13. 1. 2012 10:30

Zdravím,

poté co jsem zjistil, že supraaurální sluchátka mi prostě nebudou sedět dostatečně pohodlně, přehodnocuji pririty.

Název tématu už napovídá, ale pro jistotu ještě jednou. Rád bych sluchtka obepínající celé uši, uzavřená, především pohodlná (tlakem na hlavu z boků a shora) na dlouhodobější poslech, dobře těsnící od okolí z obou směrů. Cenově do cca 3500.

Poslouchám od všeho trochu, nejčastěji ale soundtracky z filmů.

Do ted jsem měl na doma SteelSeries 7H, která mi seděla výborně, avšak jejich konstrukce nebyla dobrá a několikrát jsem je reklamoval.

Jako zdroj mám notebook a o zesilovači neuvažuji. Design pro mě není důležitý, značky také nepreferuji.
Scratchy.
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 1. 2012 11:32

Pokiaľ vôbec neplanuješ nejaky lepši zdroj, neviem či ma vyznam kupovať sluchadla za 3500,-. Nejde o to, že by to nehralo relativne dobre aj z NTB, ale nevyužiješ ich potencial. To len tak na zvaženie...

Za 3500,- su asi naj kupou AKG K 272 HD/AKG K 271 MK II alebo Beyerdynamic DT 770 PRO v 80 ohmovej verzii.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Scratchy. 13. 1. 2012 12:08

Tak mi doporuč sluchátka, jejihž potenciál využiju i se stávajícím zdrojem.

EDIT:

Tebou uvedená sluchátka jsou za 4000+ dle nabídky headphones.cz.
Scratchy.
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 1. 2012 12:14

Pointa je, že tie sluchadla za 3500 budu vždy hrať podstatne lepšie ako lacnejšie aj z NTB, ale NTB z nich nedostane zďaleka maximum.

// cenu som pozeral na heureka.cz, tam su aj shopy, kde ich maju lacnejšie. Ak chceš nakupiť v headphones, musiš isť samozrejme k inym modelom.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Scratchy. 13. 1. 2012 12:17

Aha, takhle. Tak mi prosím ještě přidej nějaká okolo 2500-3000, která splnují moje podmínky.
Scratchy.
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 1. 2012 12:25

Napr. Sennheiser HD 448/449 (zvukovo to iste, v inom dizajne), Shure SRH440 (nepatria k najpohodlnejšim), Audio-Technica ATH-T500, možno Audio-Technica ATH-M40fs alebo niektore Ultrasone (HFI-580).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Scratchy. 14. 1. 2012 17:13

Jaký je rozdíl mezi těma

Beyerdynamic DT 770 PRO v 80 ohm a 250 ohm? Jak budou zvukově odlišný?
Scratchy.
Junior

Odeslat příspěvekod Lucky-x 14. 1. 2012 18:23

No tak že ty s 250ohmy ti je ten notebook už skoro nerozehraje, ale nemluvím o hlasitosti.
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 1. 2012 18:33

Chcelo by to externy DAC/zosik, aby to hralo normalne na ntb... samotny vystup PC/ntb je velmi nekvalitny
Ondrej Bobek
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 14. 1. 2012 18:36

Lucky-x: máš to trochu popletené, vyšší impedance znamená zpravidla menší nároky na zesilovač (tzn. např. nevadí větší výstupní impedance zesilovače), ale zároveň větší nároky na velikost výstupního napětí aby to hrálo dostatečně hlasitě. Kombinace NTB + DT770 není podle mě moc dobrá, DT770 jsou potvory, co potřebují lepší zdroj aby nesyčeli ...
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 1. 2012 18:54

Scratchy. píše:Jaký je rozdíl mezi těma
Beyerdynamic DT 770 PRO v 80 ohm a 250 ohm? Jak budou zvukově odlišný?

Zvukovo nijak, ale kedže neplanuješ vykonnejši zdroj, tak pre teba je voľba 80 ohmov.

Môžu syčať aj nemusia. Nie na každom slabšom zdroji je počuť sykavky. Mam ale 80 ohmovu verziu. A tiež nie každy je na to rovnako citlivy.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Lucky-x 14. 1. 2012 19:32

Hergarok: Nevím jestli jsem to špatně nenapsal... resp. jestli jsi to špatně nepochopil. Ja jsem o žádné hlasitosti nemluvil a proto jsem to zdůraznil.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Hergarok 14. 1. 2012 20:15

Lucky-x: vím, hlasitost jsem zmínil jen pro úplnost ...
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 15. 1. 2012 10:35

Nechapu co tim chces rict, kdyztak SZ :-) Ja jsem proste tim chtel rict ze to ta zvukovka v ntb dostatecne nerozehraje/nevybudi. Ale jasne ze to bude hrat...
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Scratchy. 15. 1. 2012 12:54

Znamená to teda, že když jsem doted používal sluchátka s 32 ohm impedancí, ale o třídu horší, že ve výsledku to bude hrát plus mínus stejně?
Scratchy.
Junior

Další stránka