In-ear špunty do 2000,- pro MT

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 30. 1. 2012 21:58

Zdravím, doposud jsem vlastnil špunty Pioneer CLX60.

Chtěl bych sluchátka, která kladou důraz především na podání středů a výšek, basy preferuji v rozumné míře. Ocenil bych kvalitní konstrukci. Na poli sluchátek se vůbec neorientuji, takže budu rád za každé tipy a rady.

Jako zvukové zařízení mi slouží především mobilní telefon. Neuvedu konkrétní, protože telefony často střídám.

Děkuji
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod kwakor 30. 1. 2012 22:10

Jediný, co v téhle cenové kategorii (nejkvalitnějšího) najdeš, tak jsou to Vsonicy GR04 >>> http://headphones.cz/inshop/prenosna/sp ... dition.htm
Btw je tu dost vláken o špuntech do 2000 ,-, stačí hledat. ;-)
Sansa Clip Plus >< Phonak Audéo PFE 112, Vsonic GR07
kwakor
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 31. 1. 2012 00:14

Taktéž doporučím Vsonic GR04.
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 31. 1. 2012 00:37

Alebo si trocha doplat a tuna z bazaru rovno GR07 a budes iste velmi spokojny :-)
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 31. 1. 2012 00:50

To už ale není do 2000,-kč :nenapadne
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 2. 2012 15:21

Tak jsem si pořídil GR04 Flagship Edition. Děkuji všem za tipy.

PS: skvělá volba, zvuk fantastický, nepopsatelný. Oproti sluchátkům kolem 500,-

Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 10. 2. 2012 16:40

Díky za zprávu. Určitě bychom ocenili, kdybys sepsal pár zkušeností z přechodu z minulých sluchátek ;)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kwakor 10. 2. 2012 16:57

Gratuluju! ;-)
Sansa Clip Plus >< Phonak Audéo PFE 112, Vsonic GR07
kwakor
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 2. 2012 21:12

Nevím, jestli mé znalosti této problematiky či popis kvality zvuku přinese, zdejší komunitě přínos.

Přecházel jsem ze špuntů Yamaha CLX60 v době prodeje, rok a něco stály kolem 1 500,-. Tito špunty vynikají výborným podáním výšek, slušnou úrovni basů, avšak středy byly podstatně slabší a celkový frekvenční rozsah se zdaleka nepodobá GR 04. Rozdíl není tak markantní, ale pořád stálo za to, připlatit si.

Jinak jsem většinou používal levnější sluchátka Philips SHE 9850. Je jsem po pár letech vybalil z nouze a musím říct, že ve srovnání s GR 04 působí jejich projev mdlým dojmem. Jejich hlavní vlastnosti byly hlavně kvalitní a čisté výšky. Zvuk byl nezkreslený a brilantně čistý. To všechno na úkor basů.

Do nynější doby bych nikdy neřekl, že mohou špunty poskytnout tak vynikající zvukovou reprodukci. A opravdu, stojí za to si připlatit.

Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 1. 5. 2012 11:02

Ahoj,
taky vybírám nějaká in ear sluchadla a v té záplavě rad a názorů se docela ztrácím.
Po několika dnech hledání, pročítání... jsem došel k pravděpodobnému vítězi a tím jsou Vsonic GR04. Ale teď babo raď. Má cenu si připlatit za flagship edition, nebo classical edition mi budou stačit?
Nejsem audiofil. Předtím jsem měl dost přebasovaný koss spark plug, ale byl bych radši za vyrovnanější přednes.
Poslouchám nejvíc metalový styly, rock a sem tam pop nebo punk.

Pak mě ještě padly do oka Audio-Technica ATH-CKM55 nebo ATH-CKS55i a SoundMAGIC PL50
Co vy na to?
Zbyněk Vašek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 1. 5. 2012 12:19

Jestli chceš vyrovnané, tak VSonic GR04 (radši Flagship). Pokud mají být s výraznějším basem tak Audio-Technica CKM55.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 1. 5. 2012 12:29

Trochu výraznější bas mi nevadí, spíš naopak. Měl jsem na mysli vyrovnanější než spark plug, ty jsou přebasovaný celkem dost
Zbyněk Vašek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 5. 2012 20:28

Vyrovnanejsie ako plugy su hadam kazde sluchadla. A to ani velmi neprehanam. Vsetky tu spominane su im na mile vzdialene.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 3. 5. 2012 12:04

Tak už mám v rukou (nebo spíš v uších :D) ty Audio-Technica CKM55 a spokojennost :)
Díky za rady
Zbyněk Vašek
Kolemjdoucí