Sennheiser HD800 - zniceny kabel

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HD800 5. 2. 2012 16:34

Zdravim, dnes se mi ulomil konektor na kabelu ke sluchatkam Sennheiser HD 800. Sluchatka mi vypadla z ruky z vysky zhruba 20 cm a dopadla na koberec prave na ten kovovy konektor. Ten naraz nevydrzel a zlomil se. Vysi to ted jenom na dratku. Shanim tedy novy kabel, pokud mozno co nejlevnejsi a original, mate nekdo zkusenost s tim, kde se kabel da sehnat? Diky.

PS: jeste me napadla moznost sehnat nekde jen ty male konektory a opravit si to sam. Jenze kde? Googluju a zatim nic.
Přílohy
Sennheiser HD 800.jpg
Naposledy upravil HD800 dne 5. 2. 2012 20:07, celkově upraveno 1
Pioneer U-05-S ● Cambridge Audio Azur 840A V2 ● Etymotic HF5 ● Sennheiser HD 800 ● Sonus Faber Venere 2.5
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 2. 2012 17:01

Možná jsi to už zkoumal, ale co ten stávající konektor? Ten černý plast je na kovovou část jen nasunutý (případně i přilepený), ne?
Jinak koncovky (pár) můžeš za 36GBP koupit na eBay, ale podle mě to není to nic jiného než máš teď.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 5. 2. 2012 17:09

Ten konektor bohuzel nelze rozebirat tak, jako ten z odkazu, je to tam nalisovane. Uvnitr toho cerneho (guma) ten kovovy konektor pokracuje vnitrkem jakoby dal ke kabelu (skrz tu cernou gumu) a teprve pak konci. Me se ten kus kovu zlomil v tom miste, kde zacina ta okolni guma, je tam videt lom a drzi to jen na dratku. Na vterinak to taky nevypada, zbytky kovu po tom lomu tomu brani, nelze to k sobe ani poradne pritlacit.

Asi bych to nejradeji resil vymenou celeho kabelu, pokud mozno orginalu, kvuli moznemu prodeji sluchatek do budoucna.
Naposledy upravil HD800 dne 5. 2. 2012 18:04, celkově upraveno 1
Pioneer U-05-S ● Cambridge Audio Azur 840A V2 ● Etymotic HF5 ● Sennheiser HD 800 ● Sonus Faber Venere 2.5
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 2. 2012 17:51

Přesně to samý mám i já! Jeden uživatel tady z fóra mi sluchátka takhle zničil a já to nějak neřeším. I když nadšený z toho nejsem. Mám to tak už snad 2 roky nebo kolik.

Vteřiňák to neslepí, zkoušeno. Originál kabel stojí neuvěřitelné peníze. A nějaké neoriginální prý mění zvuk a to odmítám. Nechci z toho mít nějaký duc duc patlanice jako ostatní majitelé např. na head-fi.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 5. 2. 2012 18:23

Myslis, ze ten kovovy konektor je treba take sroubovaci, jako ten na ebay? Ja s tim tocim a nic, zda se mi nalisovany.
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 2. 2012 18:27

Podle mě nalisovanej nebude, ale popravdě moc se mi s tim násilim kroutit nechce, jen proto abych si byl 100% jistej.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 5. 2. 2012 18:29

Kocmeister píše:Jeden uživatel tady z fóra mi sluchátka takhle zničil a já to nějak neřeším

To bych ho asi zabil. :D
Kolik stojí originál kabel a kde se dá koupit?
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 2. 2012 18:37

Koupit normálně u Pantera, dovozce Sennů v ČR. Cenu jsem zapoměl, nepodařilo se mi to to teď narychlo vygooglit. Ale snad 5 tisíc to bylo? Možná míň, bych kecal.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 5. 2. 2012 18:37

kabel pro HD800 má označení ZQ532758 a jeho cena je 3.420,-Kč s DPH

odpoveď od pantera, doba dodáni 14 dní, skladem není
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 2. 2012 18:40

Jo tak to jsem se s cenou sekl. Každopádně je to imho slušně nadsazený.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 5. 2. 2012 18:43

je, no dost lidi by to nedalo ani za sluchátka...
zas ale střibro, slušný zpracovaní, velká dýlka.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 2. 2012 18:46

S tim stříbrem nevim nevim čoveče, ten kabílek uvnitř pod bužírkou a gumovou izolací má barvu mědi. A i to někde psali, asi na tvym oblíbenym head-fi, teda to, že jde o měď.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 5. 2. 2012 18:48

A venku ho nekdo za mensi castku nenabizi? Neni ta cena vyssi jen v CR?
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 5. 2. 2012 19:01

I venku stojí raketu,nejmíň v Israeli..... :-D
http://www.ebay.de/itm/HIGH-END-HEADPHO ... 336e98acda
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 5. 2. 2012 19:06

Sel bych osobne asi jen do originalu od Sennheiseru.. Povedlo se mi posunout izolaci dal po kabelu a odkryla se tak dalsi cast konektoru.
Přílohy
Sennheiser HD 800_1.jpg
HD800
Junior

Další stránka