Sennheiser HD800 - zniceny kabel

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 17. 2. 2012 13:34

Pánové, já kdybych před vás postavil dva naprosto stejný kabely, ale dva naprosto stejný kabely a o jednom z nich vám řekl, že je z USA. Který by pro vás byl lepší?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Odar 17. 2. 2012 13:38

Ten z USA O:-)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 2. 2012 13:43

No rozhodoval bych se, ale vzal bych ten dražší, kvulí lepšímu zvuku. Samozřejmě u dvou naprosto stejných kabelů.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Kocmeister 17. 2. 2012 13:51

Tak to si myslim je zcela jasné a bez debat, že z USA a nebo ten stejný ale dražší.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 17. 2. 2012 14:04

Tak vidim, že na mě nakonec zbyde sice stejný, ale zato horší kabel, protože ty bezva kabely z USA už budou rozebraný :-l
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod player 17. 2. 2012 20:04

Hergarok píše: nějaký rádoby inženýr v Sennheiseru neumí ani nadimenzovat profil na běžné zatížení ti nepřipadá proti rozumu?

Ten "radoby inzenyr" nepredpoklada, a podle me zcela opravnene, ze se lide k takovemuto vyrobku budou chovat neopatrne. Krom toho, jak uz to tak byva, nahoda je blbec. Nekomu spadne mobil desetkrat a nic se mu nestane, nekomu jen jednou, ale rovnou displayem na kamen. A budu za to vinit "radoby inzenyry", ze nepredimenzovali odolnost mobilu, kdyz zadnou odolnost proti padu deklarovanou nema? No pardon, ale to bych si pripadal jako blbec.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 17. 2. 2012 22:19

player: pokud sis přečetl celé vlákno, tak už víš, že tu vícekrát padlo že se od sluchátek této cenové kategorie očekává nadstandardní kvalita i po stránce zpracování (a z mého pohledu i jisté míry nezničitelnosti). Jestli se ti ten malý průřez konektoru v místě lomu zdá OK, je to věc tvého pohledu. Já být jeho autorem, tak zalezu do kouta. 8-S
Až tenhle trend "lemplovitosti" dojde i ke stavebním inženýrům, tak se ti to určitě taky přestane líbit až ti spadne barák na kebuli. ;-)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 2. 2012 22:56

kdo to od nich očekává? ty?
Když mi tohle spadne na zem:
http://www.megapixel.cz/canon-ef-70-200 ... -is-ii-usm
je to na výhoz, tohle patří mezi odolný ;-]

když mi tohle spadne na zem:
http://www.apple.com/iphone/
prdne sklo na displeji, připádně zadní strana, nejlepe oboje

když tímhle vjedu ostře na obrubnik:
http://www.ozracing.com/car_wheels_var/ ... 25480.aspx
odstipne se mi kus ráfku

když mi tohle spadne na zem
http://world.guns.ru/sniper/large-calib ... m95-e.html
Mužu jít rovnou nastřelovat a dvě hodiny sežizovat.... Pokud to přežije optika

Jakej d.ement od HD800 očekava že je může m.rdat o zem?
Čech? Slovák? Polák? Rus? Aha... ale pro de.menty tyhle sluchatka nejsou a pokud vás štve že Bugatti veyron je na odpis když ho klepnes o zed ve 200 km/h, tak se zamysli... dyt to auto jede 400... musí zvladnout 200 o zeď a stojí přes dvacet míčů a nezvladne, to auto je totalní sr.cka :roll:
Fakt demence

Za blbost se platí a doufám že i v budoucnu platit bude :potichu
(ano je to i prti mně, ale z chyb by se člověk měl učit a nevymejšlet blbosti)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Hergarok 17. 2. 2012 23:47

Babáku, seš tak natvrdlej, nebo jsou tvoje reakce (především ta poslední s těmi odkazy) záměrná provokace? :?: :?:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 18. 2. 2012 02:30

Az se mi HD800 samovolne rozpadnou, tak budu nadavat. Zatim prezivaji temer kazdodenni valeni v posteli na me hlave bez uhony. Hazet s nimi o zem v planu nemam. A ted bacha. Nez abych doma trpel "odolnou" zrudnost jmenem Stax a namlouval si, jaka jsou to krasna sluchatka, tak radeji budu v rukavickach nasazovat kraslice HD800.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 09:29

Záměrná provokace,

protože už mě fakt štve že od věci která není ani zas tak drahá, na to jak hraje, chcete věci na který nebyla stavěná.
Fakt néchapu co tady brečíte že se někomu rozpadl konektor na HD 800... na kabelu který jde vyměnit zacokoliv jiné, proč ani jeden z těch dvou si nekoupil jiný od konkurence a nechali si ten nepovedeny bastl od Sennu???

Mám obvińovat výrobce autoskel že když jedu za náklaďákem vezoucí štěrk, mám pak prostřelený sklo, který stojí kolem 10-15 podle tipu? Nebo si dám větší dstup a raději si ho pojistím?

Mám obvňovat Yokohamu, že kdž vjedu na stavbu mám v pneumatice hřebík a oprava stojí cca 500 u gumy za 5000? Nebo na tu stavbu nevjedu a nechám auto před dveřmi?

Asi jsem měl při povodních jít zažalovat firmu autoart, panasonic, gorenje, olympus, smc, verbatim...... že nepřežili povodně, dyť stím kurnik museli počitátt... dementi ti výrobci

Nechapu ani výrobce cigaret že ty cigára nevydrží prudky slejvák... dyť jim je snad jasný že snima člověk chodí ven a občas je i vypere.

Taky nechápu svý Nike boty, proč když se snima brodím ve sněhu jsou pak mokry i ve vnitř, to ten dementní vyrbce letních bot nepočítal se sněhem, fakt dement!

Ja bych tyhle konstrukterý všechny vyhazel a dal tam někoho kdo tomu rozumí a zvladne to líp... vím minimálně o jednom lepším který by, sluchátka, auta, telefony, boty, lednice, pračky, sklaničky, notebooky.... zkonstroval daleko líp ;-)

Jo a Hergaroku, až se staneš tím konstruktérem, udělej pro mě něco
vyrob sluchátka cca za 10 000,- Kč
- Pohodlná jak HD 800 jen lehčí o polovinu, ale né ať to jsou špunty
- Aby izolovali jak Ety ER-6
- Aby měli zvuk jak Stax Omega, ale podání prostoru bedny Ante
- Kabel aby se nemotal, ale nebyl moc velky, hlavně aby vydržel mechanické použití cca 100 let
- A aby byla odolná jak guma na gumováni proti pádu, mechanická odolnost byla lepšíí než u hebvábného hadru a teploty zvladla bez problému od -70°C do 1 200°C (člověk nikdy neví kam se snima dostane)
- Jo a musej vypadat fakt dobře
- A jejich životnost tak 500 let

Díky budu ti zavázán a ta cena když se povede, klidně může být nižší

-- 18. 2. 2012 09:35 --

Melu blbostí přední sklo stálo 19 000,. ....
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 2. 2012 09:37

bubaak píše:když mi tohle spadne na zem:
http://www.apple.com/iphone/
prdne sklo na displeji, připádně zadní strana, nejlepe oboje

Když mi tohle spadne na zem nic se nestane:
http://www.youtube.com/watch?v=F92CvRfl ... data_playe
;-)
Pozn. Vyzkoušeno.

Co se mě týče neočekávám, že by sluchátka měli vydržet rány kladivem a podobně. Ale pád ze stolu na koberec by dát mohla.
Co se týče kabelu to nebudu raději komentovat. Na tomto je vidět jak se dá udělat dobrý business. Konektory za cca 1500 je zlodějna nic víc a to mi nikdo nevymluví. Jelikož se pohybuji v elektronice už nějaký ten pátek vím za kolik se dá podobná věc vyrobit.

Dopl. Tady je kabel, který bych jako náhradu za zničení asi volil já. Nevím jaká je jeho kvalita v porovnání se Sennheser, ale já na vudů nikdy nedal:
http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-HD80 ... 560wt_1139
Rozhodně vypadá, že by mohl v inkriminovaném místě vydržet víc.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 09:46

mě to vydžela i Motorola Milestone 2, taky několikrát, mamče jsem pujčil Milestone 1 a předemnou sním švihla o zem, světe div se...přežila. Motorola V9 byla věčně na zemi, bohužel jednou to nepřežila, praskl jí kloub. Motorola v9 mi jednou upadla omylem o zeď a přežila to, jen tehdá spadla prostě zle.
Jak jsem řikal, mě HD 800 padaj na zem pořád a stále žijou, ale pokud to nepřežijou nebudu vinu házet na dementy u Sennu který nedokážou udělat neco pořadně, pak nepujdu za maminkou vybrečím se jí do klína a v poslední řadě najdu někde fotra (pokud ještě žije) a řeknu mu aby šel naplácat těm němčourum, že jsou dementi... a nakonec budu dělat tvrdokruťáka na foru, jak jsem hustej a jak dokážu hledat chyby všude jen ne tam kde vznikly.

Na tenhle kabel jsem taky koukal, ale nedávám moc mechanicke odolnosti proti ohybu. Osobně bych si zas koupil original. Ten co je tak blbě řešený, protože jako majitel a uživate jsem sním spokojen.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 09:51

Pánové, vedete tu opravdu krásný a vtipný monolog ... ve volné chvíli bych vám doporučil přečíst si to, co psal garrett6, je to totiž velice výstižné a trefné ... ;-)
Bubáku a pro tebe to napíšu extra: sluchátek, které přežijí pády je mnoho, kdežto auto, které po nárazu do zdi v plné rychlosti nemá "škráblý lak" neexistuje. Takže když od HD800 očekávám odolnost, tak přece neočekávám nic neobvyklého ...
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 10:00

Ale ten se k tomu nedovyjádři, Stax omega jsem zminil já, protže to jsou sluchátka který hrajou líp jak HD800, ale stojí taky o 25 000 víc a k nim zesilovač, minimálně dalších 40 000,- (aby hrala líp jak Senn HD 800).
Jinak jsem neslyšel nic co by bylo o tolik lepší, aby to obhájilo svou cenu. Takže čekám na turbodmychadlo až se vyjadří

Jo no Playerovi se rozpadli AKG K701 ani je nemusel pouštět na zem :lol:

a proč to ty auta nezvladnou, dyt musí být jasný že se snima bude bourat :hmm: konstrukteři jsou dementi.. fakt
a bude se snima bourat víc než HD 800 budou padat na kabel.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Předchozí stránkaDalší stránka