Sennheiser HD800 - zniceny kabel

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 12:43

bubaak píše:... protože si právě řekl, že rozdělávání ohně kameny o sebe je lepší než použít zapalovač
A to vyplývá z jaké věty co jsem napsal? :eh

bubaak píše:I HD 800 jsou levný na to kolik stojí ...
Velice duchaplná "věta". :roll:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 12:51

že stary sluchatka, ketry koupiš z bazaru a tedy nepřispěješ vyrobci ani korunu na vývoj nových lepších, takže nový logicky nebudou dosahovat lepší kvality.
Takže brečíš špatně na hrobu zhoršujici se kvality a sám řikaš že mlaceni kameny o sebe je lepší ;-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod boriscz 18. 2. 2012 12:54

Nejsem žádný psavec, je toho hodně co je tady k rozebírání. Asi to první je nepochopení termínu " tvorba ceny " , další motorem jakeho koli kšeftu je generovat co nejvyšší zisk a ne vývoj ( prostě prachy ), láska k bližnímu už se nějak nenosí, další je optimalizace výroby.
A co bych si fakt přál, nemotej prosim tě pření česko-slovenské hifi konstruktéry do téhle diskuse, nezaslouží si to.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 12:56

bubaak: když jsi tak moudré strašidlo, tak mi vysvětli proč se v "dávných" dobách vyráběli kvalitní věci s životností desítky let a ekonomika neskolabovala (nebyla přece potřeba každé dva roky kupovat novou pračku, TV, sluchátka,...)?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 13:10

přečti si borisuv příspěvěk a dej si 1+1 dohromady ;-)

Boris: ja bych je sem netahal a nezaslouží si to, ale doplacej na to a jsou krásnou ukazkou toho jak to tady funguje ;-) Bohužel pro ně.

Lidi jsou chamtivý:
Výrobce chce největší zisk
kupující chce vše co nejlevněji
- výrobce hledá jak co vyrobit co nejlevněji, optimalizace výroby. Zákaznik si všiml že výrobce polevil a tlačí ještě víc na cenu, výrobce se stěhuje za levnější prac. silou, trpí kvalita, všichni po určité době (až vylezou neduhy na povrch) nadávaj...
AKG je tomu příkladem. Chtěl vyhovět zákazníkum a k tomu si vydelat.

Automobilka TVR
- Levné auta, neměli na vývoj moderních technologii, byli moc levný na to aby měli..
- koupil je nějaky soviet, snažil se z nich udělat co nejsou...
- TVR skoro není, rus to opustil, všichni nadávaj že to soviet potopil... a někteří říkaj, škoda že nebyli dražší než je koupil soviet, klidně bych si to za ty penize koupil ...
- s křížkem po funusu...
Chtěl pomoci zákazníkům, jen jim moc důvěřoval.

Rover
- chtěl zisk a tak hrabal, hrabal, zjistil že zastaral a honda mu nepomůže
- BMW to zkusil, rover hrabal hrabal
- BMW zjistil že na tohle nemá
- Rover šel do kopru
Výrobce chtěl hrabat
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 13:27

Já bych tě doplnil: zákazníci jsou chamtivý a hloupí. Kdyby nebyli hloupí, tak by věděli, že zakoupením laciného šmejdu dopadnou finančně cca stejně jako když si koupí kvalitu (protože kvalita má vyšší životnost a je často úplně bez poruch). :idea:
Bohužel drtivá většina lidí vidí hlavně cenovku a už nepřemýšlejí nad tím proč je ta cena tak malá. :-S Ale v dnešní době už je opravdová kvalita vyjímkou, takže stejně není skoro z čeho vybírat.

Když jsem si chtěl koupit dobře hrající a zároveň dostatečně nezničitelná sluchátka, tak jsem byl díky tomuto trendu doslova donucen využít služby bazaru, protože při pohledu na Stax Lambda jsem měl pocit, že se při prvním pádu rozsypou na šrot. :D
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Misoo9005 18. 2. 2012 13:48

Ono je to troska zlozitejsie nez sa na prvy pohlad zda....

Top modely ci uz vyrobcov sluchatok (napr. HD 800), graficky kariet (napr. ,FX 5800,GF 8800 Ultra) alebo automobilov (napr. Mercedes S, BMW 7) su vykladne skrine technologii, kvality ( O:-) :lol: ) - proste to naj cim vyrobca disponuje.

Tieto produkty aj ked sa zdaju neviem ako drahe a predrazene vyrobcovi sypu do vrecka len minimum, vacsinou je problem ich predat aspon za cenu vyrobnych nakladov(+vyvoj,reklama atd.).

Sennheiser zaraba na nizsich modeloch pre "masy" rovnako ako Mercedes s A,B,C,Eckom alebo BMW s 1,3,5kou.

Dnes sa prakticky nevyplati vyrabat nic kvalitne, lepsie nez bezny srot - skutocne velke percento ludi to ma u ritneho otvoru. Cuduju sa a strasne nadavaju preco sa pokazil kabel, konektor atd na jeho milovanych sluchatkach - ved za nich kua musel vyplaznut 4 kila! (pritom su v Lidlu aj za kilo :!: )

Ludia maju skutocne hodnoty uplne prevratene. Existuje hrstka vyrobcov (aj v CR), ktori musia asi ovladat ciernu magiu, pretoze nam mozno 1% predavaju kvalitu za celkom rozumny peniaz. Ale netreba sa strachovat, dnesny system je nastaveny tak, ze raz budu musiet krachnut.

Aby som nebol ale TOTALNE OT :lol: Origo kabel od HD je uz podla foto nic moc lenze...aj ked by bol 100x lepsi a mal spickovy konektor, teta nahoda sa postara o to, ze aj ked s nim drbnes na zem z 30cm tak sa znici :roll: Zlyhal proste ludsky faktor..ale to je normalne - stava sa.
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 2. 2012 14:08

Misoo9005 píše:Dnes sa prakticky nevyplati vyrabat nic kvalitne, lepsie nez bezny srot - skutocne velke percento ludi to ma u ritneho otvoru.
Ano. Lenze tu sa "obuli" do kvality HD 800 ludia, ktori tvrdia, ze je to srot, pritom maju doma same sroty. Za alternativu od domaceho vyrobcu (zrejme) tiez nie su ochotni zaplatit (spominany PMA a spol. ), lebo to zas nie je za cenu cinana. Tak co potom vlastne chceme?
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod HD800 18. 2. 2012 14:38

Ja chci objektivne nejlepe hrajici dynamicka sluchatka v zaplatitelne cenove relaci. A jelikoz to nebude zrovna malo penez, ocekavam od nich i slusnou kvalitu a co nejmene kompromisu. Pokud se o takovych sluchatkach dozvim a i po osobnim otestovani zustavam nadseny, vytahuju penezenku (v lepsim pripade) nebo zacinam setrit. A vyrobce muze drive ci pozdeji ocekavat noveho spokojeneho zakaznika. Prijde mi to jednoduche. A tak to mam se vsim na co financne dosahnu.
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 18. 2. 2012 14:52

Hergarok píše:bubaak: pravidelně investovat do výrobce, který záměrně vyrábí šmejd, protože mu to přináší trvalý zisk ...

Teda v ČR se kabel pokazí dvoum lidem, jednomu blbou náhodou spadnou na zem, a bůh ví co se stalo tomu druhému a hnedka to je šmejd, kterej záměrně vydělává výrobci? Já vždycky považoval sluchátka s výměnným kabelem za výhodu, ale pro tebe je to teda asi jen ttovárna na jednoduché peníze pro výrobce.

Jinak nemyslím si že ty konektory jsou nějak špatně řešené, Audeze či Hifiman je mají na pády ještě náchylnější a nikomu to nevadí.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 15:08

Odar: právo na kritiku (chceš-li tak názor na kvalitu zpracování) má i člověk co má doma pecky od Ťamana.
A i kdyby ne, tak myslím, že garrett6 ani já nemáme doma šrot, pouze patříme mezi menšinu, která odmítá jít s dobou sponzorováním konzumního trhu. Proto jsme si radši pořídili starší kousky, které mnoha novým nakopou *****.
Že jsem v očích některých členů fóra OUT kvůli tomu, že mám 40let staré bakeliťáky je mi úplně u zadku a jejich závistivé kecy (nebo co to vlastně má být) taky neřeším... 8-P
Bína: s tou kvalitou a sponzorstvím jsem to myslel všeobecně všeobecně - viz K701, HD5x5,...
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 18. 2. 2012 15:16

jediny co ti zavidim je zero :lol:
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Hergarok 18. 2. 2012 15:24

Aspoň, že si to přiznáš ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 2. 2012 17:12

Jednu věc nechápu. Lidé si kupují mobily za 15k a za dva roky mají nový. To není z mé hlavy, to je fakt. Mobily se průměrně mění co 2 roky. A pak tu ti samí jedinci brečí nad sluchátky za 20k, které si myslím vydrží déle než dva roky. :shock:
Co se týče názoru, že si bude někdo kupovat věci v bazaru. Já mu to neberu. Znám lidi co říkají, že by si např. nové auto nikdy nekoupili. Ale přemýšleli někdy nad tím, že kdyby nebyli ti co si ty nové věci kupují, tak by nebyl žádný vývoj? A ve výsledku by ani oni neměli nic. :-D
Co se týče kvality, tak mě to začíná opravdu bavit. Opravdu si myslíte, že všechno bylo v minulosti tak kvalitní? :-D Ano máte pravdu, existovaly některé věci, které byly echt kvalita, ale věřte tomu, že jste o nich mohli leda tak snít.
Souhlasím s faktem, že to proč se dnes všechno vyrábí v Číně způsobili právě tito jedinci co tu dnes brečí.

A ať se to někomu líbí nebo ne já dnes kašlu na to leštit nějaké věci a kochat se jejich nesmrtelností. Věc mi má sloužit a ne já ji. :-D Přesně jak to tu už uvedl Bubák. :tleskani
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 18. 2. 2012 17:50

Hergarok píše: proč se v "dávných" dobách vyráběli kvalitní věci s životností desítky let a ekonomika neskolabovala (nebyla přece potřeba každé dva roky kupovat novou pračku, TV, sluchátka,...)?

Tu otazku myslis vazne? :shock: Kolik se v tech "davnych dobach" asi tak prodalo televizi ci sluchatek, co? :idea:
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka