[recenze] duel HD800 vs. K702

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 9. 7. 2012 18:21

Teda podobná možná trochu, stejná vůbec. A ten rozdíl za tu cenu stojí.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hmpf 9. 7. 2012 19:28

A to, že jsou HD800 drahý řiká garrett co má sluchátka asi 5x ještě dražší :-))
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 7. 2012 21:01

Podle mych usi a subjektivniho vjemu zvuku si HD800 a K701 nejsou ani podobna.
Petr Luňák
Junior

Odeslat příspěvekod Misoo9005 9. 7. 2012 21:47

HD 800 su podobne K701ckam viac nez akykolvek iny model od Sennheiseru. :-)
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod romikol 30. 11. 2015 05:48

Poněkud se zpožděním, ale sám se mohu podepsat pod názor uživatele xmarek o sluchátkách AKG K702, basů mají dostatek /nevěřil jsem jak může basa znít pevně a prokresleně až mě z toho mrazilo, jak někdy nástroje či hlasy krásně doznívají/a výšky mají čisté a nejsou vůbec ostré, záleží hodně na kvalitě nahrávky a samozřejmě čím je krmíte, já naslepo koupil tyto AKG-čka a k nim Dispre II JFET a kvalitní nahrávku si opravdu užívám, poslouchám pouze formát wav, popř. flac. mp3 jsem zlikvidoval, rozdíl jasně slyším i v kvalitně vyrobených mp3. Ty jsou dobré tak akorát do přenosných přehrávačů na kolo apod.... Na domácí kvalitní poslech to u mne ani jinak nejde. Jak jednou poznáte kvalitní nahrávku např. s těmito sluchátky a "krmené" alespoň mým řetězcem, nevěřili byste o co všechno jste byli ochuzeni i na reprobednách za 15 tisíc... ale i na jiných sluchátkách v cenové relaci okolo 5 tisíc, např. Sennheiser HD595, které jsem vlastnil. Bohužel jsem neměl možnost porovnat i jiná kvalitní sluchátka co umí podat prostor a hrají detailně a ani je raději poznat nechci, protože tato kombinace mi vyhovuje a peníze nazbyt nemám. Takže kdo bude říkat /kdo poslouchá hudbu přes PC/, že AKG-čka 702 se nedají dlouhodoběji poslouchat - unavují či z nich bolí hlava, tak nemá kvalitní řetězec, nebo poslouchá nekvalitní nahrávku a nebo poslouchá přes foobar2000 /některé skladby na něm můžou být poněkud ostřejší/, který je spíš více analytičtější. Mě osobně /na mém řetězci/ vyhovuje soft.přehrávač jetaudio, popř. aimp3 /ekvalizéry nepoužívám/. Jasně na mém řetězci slyším rozdíly v použitém soft. přehrávači, vyzkoušel jsem jich dost. Tyto sluchátka jsou "bohužel" nekompromisní a špatnou skladbu Vám poslouchat prostě nedovolí, to je holý fakt. Já poslouchám vážnou hudbu /excelují u akustických nástrojů/, ale i elektronickou či rock, pop, reggae atd. kromě tedy tvrdé muziky a pro tato sluchátka nejsou žádný problém. Jedinou neakceptovatelnou vadu sluchátek, kterou jsem nakonec i odstranil, byly ty polštářky na koženém hlavovém mostu, které mě bohužel tlačili. Někdy v "budoucnu" bych si klidně rád poslechl např. o něco dostupnější sluchátka HiFiMan HE-500 popř. Shure SRH 1840. Sennheiser HD800 už jsou pro mne docela z jiného světa :-( ovšem mám obavy aby po jejich poslechu to ve mě nezačalo vřít, takže dokud nebudou many, raději ani nebudou myšlenky :-))
Audiotrak Prodigy HD2 - Dispre II JFET /Hammond/ - AKG K702 (Austria), Beyerdynamic T90, Sennheiser HD 660S (Romania), Asus Xonar Xense
romikol
Junior

Odeslat příspěvekod detto 1. 12. 2015 11:26

Podľa mňa nieje dôvod pre obavy. Hifimany aj Shure hrajú o dosť inak ako 702, každé sú v istom smere výborné, ale nemyslím, že príde nejaká nutnosť meniť jedny za druhé.
detto
Junior

Odeslat příspěvekod romikol 3. 12. 2015 05:44

asi je to fakt /já bych je ale nevyměnil - pořídil bych si je jedině k nim/, mě toto spojení zvukově velice vyhovuje a navíc se AKG-čka zřejmě ještě o něco víc rozehrály /nevím jestli i to dispre/ a je to ještě "šťavnatější". Když jsem si dnes po dlouhé době nasadil na hlavu sluchátka Philips za 2500Kč a zpět dal AKG, tak ty AKG-čka jsou opravdu famózní, jak jsou vzdušné - prostorné, dynamické a detailní, mají krásně čisté a vtahující středy i výšky a basy jsou neskutečně úderné a prokreslené až mi kolikrát přijde, že se občas otřásá i zem když stojím, či židle když sedím, tak hrají úžasně :-)) a to přitom nemám nějak zvlášť nahlas, točím u dispre do první třetiny hlasitosti. No jak jsem si dříve myslel že ty Philipsky hrají dost dobře a čistě, tak nyní bych už je snad nemohl poslouchat ani v té největší nouzi, prostě jak se říká nebe a dudy. Poslouchám vždy pozdě večer, když je absolutní ticho. Nedávno jsem si poslechl toto: Wong_Wai_Ming_-_Romance_On_Violin__2013 - fakt nádhera.... potom se mi třeba líbí i toto: 2010 In Search Of Sunrise 8 - South Africa Mixed by Richard Durand, např. u skladby Ocean Terrace jak se rozezní ty zvonečky... no je toho opravdu hodně, jak jsem si dříve raději pouštěl hudbu přes repro, tak nyní večer, už jen tato sluchátka,teď zrovna poslouchám docela vydařené album od Madonny Rebel Heart a zní na nich též suprově.... Vůbec si nedovedu představit jak dokáží hrát ta sluchátka za 30k, to už podle mě musí být jen nepatrné změny k lepšímu, protože co kolikrát dokážou zahrát tyto AKG je až omamné :-)
Audiotrak Prodigy HD2 - Dispre II JFET /Hammond/ - AKG K702 (Austria), Beyerdynamic T90, Sennheiser HD 660S (Romania), Asus Xonar Xense
romikol
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 17. 3. 2016 07:51

Vidim to stejne nadsene jako romikol a naopak jsem si rikal, proc mi na soucasnych AKG702 "chybi" ony polstarky na hlavovem mostu a co tak ctu, tak muzu byt rad, ze tam nejsou :), jen na fotkach byvaji, cili nevim jestli mam nejake pajcovane nebo se jiz u novych neaplikuji :). V kazdem pripade za 5000Kc maji vynikajici pomer kvalitni poslech/cena.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 17. 3. 2016 08:24

Na nových už nejsou.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 18. 3. 2016 18:58

Novější série K702 vyráběné v Číně už výstupky na hlavovém mostu nemají - viz zde.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Předchozí stránka