Poněkud se zpožděním, ale sám se mohu podepsat pod názor uživatele xmarek o sluchátkách AKG K702, basů mají dostatek /nevěřil jsem jak může basa znít pevně a prokresleně až mě z toho mrazilo, jak někdy nástroje či hlasy krásně doznívají/a výšky mají čisté a nejsou vůbec ostré, záleží hodně na kvalitě nahrávky a samozřejmě čím je krmíte, já naslepo koupil tyto AKG-čka a k nim Dispre II JFET a kvalitní nahrávku si opravdu užívám, poslouchám pouze formát wav, popř. flac. mp3 jsem zlikvidoval, rozdíl jasně slyším i v kvalitně vyrobených mp3. Ty jsou dobré tak akorát do přenosných přehrávačů na kolo apod.... Na domácí kvalitní poslech to u mne ani jinak nejde. Jak jednou poznáte kvalitní nahrávku např. s těmito sluchátky a "krmené" alespoň mým řetězcem, nevěřili byste o co všechno jste byli ochuzeni i na reprobednách za 15 tisíc... ale i na jiných sluchátkách v cenové relaci okolo 5 tisíc, např. Sennheiser HD595, které jsem vlastnil. Bohužel jsem neměl možnost porovnat i jiná kvalitní sluchátka co umí podat prostor a hrají detailně a ani je raději poznat nechci, protože tato kombinace mi vyhovuje a peníze nazbyt nemám. Takže kdo bude říkat /kdo poslouchá hudbu přes PC/, že AKG-čka 702 se nedají dlouhodoběji poslouchat - unavují či z nich bolí hlava, tak nemá kvalitní řetězec, nebo poslouchá nekvalitní nahrávku a nebo poslouchá přes foobar2000 /některé skladby na něm můžou být poněkud ostřejší/, který je spíš více analytičtější. Mě osobně /na mém řetězci/ vyhovuje soft.přehrávač jetaudio, popř. aimp3 /ekvalizéry nepoužívám/. Jasně na mém řetězci slyším rozdíly v použitém soft. přehrávači, vyzkoušel jsem jich dost. Tyto sluchátka jsou "bohužel" nekompromisní a špatnou skladbu Vám poslouchat prostě nedovolí, to je holý fakt. Já poslouchám vážnou hudbu /excelují u akustických nástrojů/, ale i elektronickou či rock, pop, reggae atd. kromě tedy tvrdé muziky a pro tato sluchátka nejsou žádný problém. Jedinou neakceptovatelnou vadu sluchátek, kterou jsem nakonec i odstranil, byly ty polštářky na koženém hlavovém mostu, které mě bohužel tlačili. Někdy v "budoucnu" bych si klidně rád poslechl např. o něco dostupnější sluchátka HiFiMan HE-500 popř. Shure SRH 1840. Sennheiser HD800 už jsou pro mne docela z jiného světa

ovšem mám obavy aby po jejich poslechu to ve mě nezačalo vřít, takže dokud nebudou many, raději ani nebudou myšlenky

Audiotrak Prodigy HD2 - Dispre II JFET /Hammond/ - AKG K702 (Austria), Beyerdynamic T90, Sennheiser HD 660S (Romania), Asus Xonar Xense