Sluchátka na sport

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bubaak 4. 4. 2012 09:38

Teplota dosahuje hodnot kdy spoluobčané nevoní jak bezďáci, vyskočil ten žlutý bastard na to hnusně modrý cosi nahoře a všude kolem se zjevujou bezhlavé přízraky jež si řikaj sportovci.

Nejdřív se zamyslete, skutečně potřebujete poslouchat při sportu hudbu?
Nepřeslechnete jedoucí auto? Cyklistu? Bruslaře? Varovný signál?
"Cink, Cink, dopytle kam lezeš uhni!!!!!!!" mlask bum bác "auuu moje noha, mohl si dát vědět že jedeš" "a vyřvaný hlasivky mám asi proč...."
Můžete si dovolit neslyšet v posilovně? "heej ten stroj nefunguje" "tuc tuc tuc, co to mele, je8u ho" > A problém je doma.
Posiluješ uplně špatně, měl by si to dělat takhle. "tuc tuc tuc" "bravo špatným posilováním jste si******"

Dost lidí přestane vnímat okolí, zaposlouchaj se, a začnou dělat blbosti.
-Už jste někdy viděli sportovce se sluchátkama jak se bezhlavě vrhne pod protijedoucí kolo který ma tachometrových 40 Km/h?
- Už jste viděli jak maminka na bruslích s kočárkem se neohlídne a náhle uhne, i když je varovným signálem zezadu upozorňována že se na ní něco řítí rychlostí jež většina "sportovců" ani nezná?

Ne? Tak možná ten dotyčný dost rychle předvídal a kvůli těmhle blbcům si na 5 km probrzdil přední gumu o 1mm.
Ano? Je hezký pohled na cyklistu jak mu jde od přední gumy kouř a předvadí brilantní jízdu po předním?
Je skutečně hezky pohled na bruslaře jak to ohne do trávy a tam si div nerozbije držku, nebo raději hodí tlamu aby "sportovce" neohrozil?
Skutečně Vám to stojí za tu spoušť vulgarních slov, jež maj ve slovníku snad jen 15 letý Hip-Hopeři, modřiny a zkažený pocit ze sportu?

Pokud ano, tak těmhle tvorům zakládám tohle téma, protože sluchátka na doma, do města.... mají uplně jiný nároky. Co by sluchátka na sport měla splňovat?
- Mizerná izolace
- Nízká hmotnost
- Vysoká odolnost
- Vzdušnost
- Nepotřebujete dobrý zvuk, hudba slouží jako podklad a není žádoucí se do hudby zaposlouchat

Za sebe mohu doporučit:
- Koss PortaPro
- Sennheiser PX100
Oboje jsou otevřená sluchátka s celkem slušnou odolností, mechanické zpracování hraje spíš pro Kossy i když jim odchazí kabel.
Nevýhoda, pařej se v nich uši a ani si uši neopálíte.

- Sennheiser MX680
Nevýhoda, krom toho že je používaj sportovci aby přehlušili okolí? Nevim

Napadaj Vás ještě nějaký sluchátka, nebo máte dotaz/chcete poradit ?

Osobně taky občas používám sluchátka na sport, ale je to většinou ve večerních hodinách, kdy není moc provoz, nebo na místech kde se nevyskytují spoluobčané(les). Dřiv jsem je nosil často, ale nestojí mi to za to.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Bína 4. 4. 2012 10:03

Za sebe velmi doporučuju na sport třeba vynikající Yuin G2. Díky klipům to na uších drží i za běhu, mají tak mizernou izolaci, že budeš slyšet úplně všechno a přitom hrají docela pěkně.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod dazo 4. 4. 2012 10:12

Vcera som tiez "sportoval" na biku, nemal som nic v usiach a aj tak som velmi neskoro pocul auta iduce odzadu! Tak si neviem predstavit ist na biku este aj zo sluchadlami, cista samovrazda :-O
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 4. 4. 2012 10:17

Pokial ide za tebou stary Trabant, je to v pohode. Novu Audinu ale nebudes pocut a to si vela ludi vobec neuvedomuje (a nemusi to byt ani Audina).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Figut 5. 4. 2012 09:28

Tak při běhu není hudba v uších takový problém. Pokud běžíte v parku, v lese... Samozřejmě platí, že dotyčný musí kompenzovat částečnou ztrátu sluchových vjemů zvýšenou pozorností. Nutno vysvětlit, že hudba působí podobně jako sluneční brýle, kšiltovka, tzn. nějakou měrou izoluje od okolí a sportovec je tak méně rušen. Ovšem pokud není vychytané vedení kabelu, hlasitost, volba hudby, umístění přehrávače, tak jde koncentrace do háje. Sluchátka používám inear. Že není při sportu třeba dobrého zvuku? :pozor .
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 5. 4. 2012 12:00

Možná by se dala použít i nějaká další otevřená clip-on: Koss KSC75 nebo peckoidní Sennheiser OMX680.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 8. 4. 2012 08:10

Ja takto poslouchal se spuntama parkrat v praci a malem se mi to stalo osudnym... nejvic na male sem mel, kdyz sem se prochazel pod mostem, kde nikdo nebyl, tak sem si rikal, proc si je nenasadit... no a najednou okolo me zacli padat nekolika metrovi fosny a tramy, div mi hned ta prvni nepristala na hlave... oni dolu nevideli, tak varovne zarvali, aby zjistili, jestli tam nekdo neni, nikdo se neozval, tak hazeli... podruhe to bylo, kdyz sem byl daleko od mostu, kde se nic nedelalo, tak zase, proc si je nenasadit, nikdo me ani nevidel. "boom" dva metry odemne spadlo par kusu trubek z leseni... nekdo je spatne uvazal, pritom stacilo nemit sluchatka a vice bych vnimal okoli a slysel bych i otacejicise jerab... byl sem na sebe tak ***** v tu chvilku, ze sem ty spunty doslova rozslapal... hudbu miluji, ale za uraz mi to fakt nestoji, jenze dokud se mi neco podobneho nestalo, tak sem to neresil no :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 10. 4. 2012 18:46

Asi svým názorem trošku přileju olej do ohně,ale proč ne ;-)
Nevím proč se na každého posluchače se špunty v uších díváte jako na sebevraha.Při sportu naprosto v pohodě,kupř. pokud beru v potaz jízdu na biku,pod čímž si představuji jízdu v lese,ne na silnici,potažmo cyklostezce,tam na biku nejezdím ani bez sluchátek.
V práci špunty používám nonstop nějakých 8-9 hodin denně,slouží jako tlumiče hluku a hudba je opravdu jen jemný podkres.Nemám problém s tím když na mě někdo mluví,i když zpočátku se na mě kolegové dívali s rozpaky.Pravda,používám Phonaky,kde izolace není bůhvíjaká,ale pro mě dostatečná.Neumím si představit,že bych měl vydržet celou směnu na provozu v tom hluku bez nich.
Jsem si vědom,že určitě existují výjimky,ale nevidím velkého rozdílu mezi "sluchátkovým šílencem" a kupř. uhrovitým řidičem poloshnilého báva s kšiltovkou a kapucí přes hlavu.
Prostě a jednoduše nemám rád když někdo generalizuje,ale tím samozřejmě nechci říct že takoví lidé neexistují...
Zdenda.miky
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 10. 4. 2012 20:11

četl si i to male pismo nebo si přečetl jen ten první odstavec? 8-S
Tohle téma vzniklo spíš ale za účelem doporučit sluchátka, ne se tady sebeobhajovat ;-) Pokud se cítíš být ukřivděný, pak sorry.
Ale vjeď na cyklostezku a pochopíš proč jsem se do sportovců opřel tak tvrdě. Je pravda že v lese mi nikdy žádný cyklista/bruslař/běžec nepřekážel, naštěstí jezdím tratě kde tohle neběha, ale kolikrát si při sjezdu sluchátka sundám abych měl větší požitek a myslel si že tak lépe zvládnu trať. Stejně tak jezdim i po cyklostezce se sluchátkama vyhulenýma dost nahlas abych neslyšel a přitom jel průměrných 42 Km/h a nic mi nevadí (v jednu hodinu ráno).
Ale o tomhle tohle téma není!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tady bych byl rád aby se doporučovali sluchátka, který pro sport jsou vhodný, máte snima zkušenosti, nebo chcete poradit proč ano/ne.

Phoňák jsou nevhodné na sport, proč?
- Sice nic moc izolace, ale pořád dostatečná do MHD
- Pochybný dílenské zpracování
- Osobně mě po dvouhodinách sportu na špuntech začne štvát že uši "nedýchaj" (stačí na pár minut sundat zas ok, jinak patřím mezi lidi co zvladli nevyndat špunty 18hodin a nevadilo mi to)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 10. 4. 2012 21:11

V pohodě,už jsem velký kluk na to,abych se cítil nějak ukřivděný ;-) Jen jsem chtěl poukázat na to,že není vše jen černobílé.
Jinak samozřejmě máš pravdu v tom,že se špunty se ti ucho potí,z tohoto pohledu jsou fajn pecky.Až na ten zvuk no.Yuiny jsem neslyšel,takže nemůžu posoudit.Neberu v potaz Sansa pecky,ale to víme všichni,že slouží jako etalon kvality ;-)
Pak mám doma ještě i Porty,u nich mi ale kabel překousala kočka,takže nevím jestli tak blbě hrály i předtím když byly nové,ale nejspíš jo.S nima jsem taky jezdil v terénu,ale moc nedržely na místě,není se čemu divit.
Dále jsem vyzkoušel desítky dalších pecek nejrůznějších značek,vždy v ceně pár stovek,jejichž životnost se čítala spíš v řádu dnů než měsíců,nedejbože let.To bylo vyhozených peněz...
A co z toho plyne?
Kašlete na sport,stejně vám to nic nepřinese,budete se akorát potit a pak s*m*r*d*ě*t :D .Kupte si raději pořádná sluchátka,buďte doma,max.někde v oblíbené hospůdce a vychutnávejte si hudbu.
Dobrou noc :-D

-- 10. 4. 2012 21:30 --

Ano,zrovna Kossáci uměli kabel takový,že se na něj člověk nesměl křivě podívat jinak bylo po něm.Ale většinou jim ztvrdl kabel,možná to ale bylo tím že jsem měl dvoje,tuším ještě Plugy,takže bůhví co se mezi nimi odehrávalo když jsem zrovna neposlouchal ;-) A já vůl si myslel že je to potem,ach jo... :D
Zdenda.miky
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 10. 4. 2012 21:39

Ty kočce stejně poděkuj :mrgreen: ( bez ironie)

na sport jsou ale celkem fajn, kdyby drželi líp na uších, musím o nich někdy napsat něco kladný, ale ten kabel stoji.... za co všechny kossy, za strávené jídlo

(ale jinak porty jsou snad to nejhorsi co se da po 25 letech ještě koupit a jsem velice rád že jsem je nikdy nevlastnil)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod blackis100 12. 4. 2012 08:05

Ahoj,
Sansa pecky při sportu?Už jsem to zkoušel je to jako dohadovat se s "mostrakem beats by dr dre" (solo hd) že má na h.o.v.n.o. sluchátka...
jinak na zimu jsou (podle mě) dobré uzavřená supraaural (akg k404) proč? Máte uši pěkně v teplíčku a nepadají sluchátka :D.
blackis100
Junior