Jaká sluchátka na Rock a Metal v rozmezí 5 - 10 tisíc?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jackp 9. 6. 2012 17:16

Zdravím,

stal jsem se vlastníkem DAC/Amp NuForce HDP a řeším jaká sluchátka k němu pořídit. Jsem fanoušek Depeche Mode, ale kromě nich poslouchám většinou Rock a zčásti i Metal (Rammstein, Metallica). Docela mě děsí, že jak jsem to tak zhruba po internetu pročítal, tak mi přijde, jako by lepší sluchátka skoro neuměla basovat. Nejde mi o přebasovaný zvuk, ale o to, aby spodek byl slyšet, ale zároveň moc nenarušoval zbylé zvukové spektrum. Co jsem pak koukal na recenze, tak by mi možná mohli vyhovovat Senny HD 650. Bohužel slyšet jsem je zatím neslyšel. Co jsem ale četl tady na fóru, tak se zas dost mluví o tom, že jsou přebasované. Jinak mi taky padly do oka Grado 225, ale u těch mi zas přijde že NuForce HDP je k nim škoda a komfort taky nic moc. Takže jsem zas uvízl na mrtvém bodě. Byl bych rád za každou radu. Předem díky.
jackp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 6. 2012 18:19

shure srh940
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 18:36

S těma Shurkama, to už je paranoja. Za sebe Beyerdynamic DT990.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 9. 6. 2012 19:16

HD600 :D
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 19:55

TheUnheard, chtěl bych vidět tvůj zoufalý pohled při poslechu Metallica - And Justice for All na HD600 a navrch Rammsteiny, za trest celé CD. :mrgreen:
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jackp 9. 6. 2012 19:55

Dík chlapi. Kouknu na tyhle troje ještě podrobnějc na netu 8-)

boriscz: Ty Bayerky nevypadaj špatně. Máš s nima osobní zkušenost, případně s poslechem rockovější muziky na nich? Nerujnuje ten bassreflex ostatní pásma?

-- 9. 6. 2012 21:01 --

Než jsem to dopsal, tak koukám že osobní zkušenost asi proběhla, Rammstein rulez :D
jackp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TheUnheard 9. 6. 2012 20:02

a preco "zoufalý pohled"? neviem na co presne si narazal ...
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 20:05

jackp, každý máme jiné uši, jesli máš kde vyzkoušet, což je idealní, tak posuď sám. Ano DT990 i HD600 používám, vycházim z vlasní zkušenosti.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 6. 2012 20:07

boriscz - no to je ale dovod radit horsie sluchatka :roll: :pozor
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 20:17

Andrejsvk, horší - lepší, jde to nějak vůbec absolutně vyjádřit. Spíš jde o charakter zvuku sluchátek, který dané muzice moc nesvědší. Už sem se jednou na tohle téma rozepsal.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 6. 2012 20:39

nesuhlasim, rovne sluchatka na dobrej zostave zahraju najlepsie akukolvek hudbu
neratam mizerne nahravky - odkrytie chyb
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 21:02

Andrejsvk, tomu nějak nerozumim, takže rovná sluchátka přehrajou nejlépe jakou koli hudbu, nebo jen dobře nahranou ?
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 9. 6. 2012 21:29

Mám stejný názor jako Andrejsvk - na SR-3 se mi líbí všechno s výjimkou toho, co je zprasené ve studiu (velmi nízké DR, limitace a podobná zvěrstva).
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 9. 6. 2012 21:53

Hergarok, myslim, že právě s tebou sem tuhle problematiku, už jednou rozebiral, docela sem si zakonkretizoval co se jednotlivych interpretů týče.
Nicmeně pokud bych se vrátil k memu doporučení DT990-tek k výše uvedeným kapelám, si myslím, že zvuku dají potřebnou hutnost, jiskru, draiv a šmrnc.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 9. 6. 2012 21:59

Abych řekl pravdu, tak mě taky hned jako první napadly DT990. HD600 stejně jako SHR940 se samozřejmě dají použít. Vše záleží jen na preferencích a taky na kvalitě nahrávek, která zrovna u rocku a metalu nebývá podle mě úplně nejlepší.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Další stránka