Jaká sluchátka na Rock a Metal v rozmezí 5 - 10 tisíc?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod En3mim 10. 6. 2012 09:58

Audio-Technica ATH-AD1000 , maximální využití cenového limitu, pohodlí...
Telefon - Motorola Defy CM7
Zvuk - Sony NWZ-S739FB + SENNHEISER IE8 / AUDINST + BEYERY DT 770 PRO
Foťák - Panasonic Lumix FZ7/ Sony WX5 /Nikon D90
En3mim
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 10. 6. 2012 11:58

Tady bych mohl jedině zopakovat to, co už jsem napsal zde.
Doporučuji Grado na HDP poslechnout předem.

HDP by už snad mohl utáhnout i AKG K 702.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 10. 6. 2012 17:15

ak vyuzit maximalne limit, tak srh940 + zosik
alebo teda srh1440 , beyerdynamic t70
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MAK_cz 12. 6. 2012 07:47

Cauec, resil jsem stejne dilema pred nedavnem . V podstate mne omrzely senny hd 600 a vlastne mi uplne nevyhovovaly na metal. Prisly mi skvele na jazzik. Bohuzel taky hodne rusily okoli. Pak jsem prostridal ruzna sluchatka, zajimave mi znely grado rs2 i rs1 byt levnejsi rs2 mi prisly vhodnejsi k metalu. Vyradil jsem akg 701? Ktere mi prisly az moc podobne hd 600. Pak prisly na radu bayery. Nakonec jsem slysel takrka vse. T1 mi vyhovovaly ale uz by to moc naborilo rozpocet a tak jsem nakonec vybral dt990 pro v 250ohmech. Na nuforce to hraje moc hezky. Ibasso boa d2 to ale skoro neutahne. Zvukove mi asi vyhovujou vice jak senny, byt ty treba v tom jazziku mely takove vzdusnejsi podani . Grada jsem vyradil kvuli nepohodlnosti. Na metal bych ti krome 990 a 990 PRO doporucil ozkouset i 880 pripadne vrcholnou radu t1. Nahore v diskusi zminovane shury jsem uz taky slysel, rozhodne dobre ale bayery mi zatim v pomeru cena vykon prijdou bezvadny
MAK_cz
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 12. 6. 2012 10:11

Hele a DT990 okolí neruší? :lol: Jinak bych je ale taky doporučil, na tenhle žánr mi přijdou ideální.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 12. 6. 2012 19:08

Taky bych doporučil jiskřivější sluchátka a tak sem taky pro aby si ozkoušel hlavně ty DT990 a nebál bych se ani SR225, které jsou podle mě k menším DAC/AMP ideální. Zkrátka na nějakém nekompromisním zdroji by SR225 ukázali "výrazněji" své zkreslení (projev posazený výše), který někomu evidentně nesedne. Já je mam, ale rád a pro tenhle žánr rozhodně stojej za ozkoušení a nemusí to být jen tenhle model samozřejmě..
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vica1 12. 6. 2012 20:51

Ahojte,tiez sa rozhodujem ake sluchadla kupit.Moja zostava bude Cowon X7 a Headamp od BV Audio.Boli by tie DT 990-tky ktomu vhodne? Najprv som uvazoval nad Hd 650,ale cim viac citam, tym som z toho vacsi....Pocuvam skoro vsetko,ale hlavne rock a metal.Kvalita nahravok mp3 a flac.A co sa zvuku tyka podobne ako jackp.Vdaka
vica1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snejdy 14. 6. 2012 15:22

bv headamp s HD 650 mám a taky posloucham metal, a rozhodně si nemůžu stěžovat :-) alespoň pro mně je důležitý aby v tom metalu byly slyšet hluboký basy což bejvá trochu problém protože většinou jsou v metalu trochu schovaný, ale 650tky to zvládaj.

na druhou stranu někdo má zase rád v metalu naopak výrazný středy (el.kytary) a pak by možná byla vhodná jiná volba... je to otázka toho jakej se komu líbí charakter zvuku
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 16. 6. 2012 15:35

hmpf: Podle mě jsou SR225 na lepších sestavách méně uřvaná než na horších.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 16. 6. 2012 21:16

vica: Rock metal a hlavně instrumentálky nebo válečné soundtracky se mi na 990pro hodně libí, proto jsem si je i koupil. Ale opravdu si to chce dát záležet na kvalitě nahrávky, protože výšky jsou tak agresivní, že u méně kvalitních nahrávek je poslech až nepříjemný a co jsi budeme nahrávat metal je často nekvalitní zvukově už od výroby.. Opravdu si to chce vyzkoušet a poslechnout, protože osobně třeba nechápu, co se komu může líbit na tady často vychvalovaných Sennech 595 jak zvukově, tak hlavně katastrofálním zpracováním a přitom známý je z nich nadšený, hold každému sedí něco jiného a věřím že spoustě lidí nesednou ani 990pro..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 16. 6. 2012 21:37

hd595 su super ked sa chces vyvalit a oddychnut, taky bdely mikrospanok
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 16. 6. 2012 23:45

je pravda ze 990ky som nepocul ale pokial viem maju charakter zvuku do "V" tzn basov a vysiek pozehnane a stredov malo ... napriklad u metalliky by mi brutalne vadilo to Vcko vzhladom na to jak super energicky znie "snare" napiklad na takom DVD koncerte ako je seatlle 89 pripadne black album ma tiez podla mna mega vychytany zvuk ... ale ako pisem, neviem ako zneju, viem len to ze 1964T s tou hudbou su temer dokonale(uz to chce len testnut tie HD800 resp T1 nech mozem slintat :D ) ...
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 21. 6. 2012 12:00

Beyery majú síce charakteristiku mierne do V, ale nemyslím, že majú málo stredov. Ja tiež počúvam metal a kvôli tomu,aby som nerušil okolie som zvolil variantu 770 250 ohm. Treba im dať trochu času na rozohratie,lebo zo začiatku mi išli basy urvať hlavu a výšky boli málinko sykavé, ale po pár desiatkach hodín sa to zrovnalo..som veľmi spokojný.
hanni
Mírně pokročilý

Předchozí stránka