[recenze] Tří závojové špunty od Audiozones

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mumuk 22. 7. 2012 22:33

Tak jsem se ze zoufalství, vyvolaného nesedícími špunty na mých IE 80, rozhodl zakoupit Triple Flange (tří závojové) špunty z ebay od uživatele audiozones - http://bit.ly/audiozones
Úvod
Nabízí různé druhy, já koupil konkrétně TF-30(pro Senny) barvu Clear velikost Medium
V balení přijdou tři pytlíčky s třemi páry špuntů, které vypadají přesně jako na obrázku. Materiál není ani měkký ani tvrdý, dobře drží tvar, je celkem ohebný, vypadá dostatečně kvalitně, nezapáchá.
Teď to hlavní - zvukové podání:
Hned po prvním testu zněly IE 80 mnohem čistěji, detailněji, výšky byly zřetelnější, hlasy zpěváků příjemnější. Basy trochu ubyly(množství), za to zní mnohem hlouběji a úderněji. Sluchátka obecně nezní tolik přebasovaně jako předtím. Dále došlo k znatelné změně prostoru, nyní IE 80 zaplní prostor uvnitř hlavy (s jinými špunty hrály jakoby kolem hlavy, se šíleně hodně prostorem a tak vzdušně), teď je to takové víc soustředěné ke středu a krásně jdou slyšet detaily i mimo hlavní složku hudby (takové to nepodstatné cinknutí tamhle ve vedlejší místnosti ;) )
Závěr:
Pokud vyloženě cítíte, že vám špunty nesedí, nebo máte chuť na trochu detailnější zvuk, rozhodně tyhle špunty stojí za zkoušku. Jen doporučuji zkusit při koupi kontaktovat prodejce aby vám poslal 3 černé a 3 clear špunty (dáte si jeden clear a druhý černý a rozlišíte tím levou a pravou stranu sluchátek ;) )
K té velikosti se moc nevyjádřím, ale pokud používáte u vašich sluchátek špunty v rozmezí M-L-XL tak určitě ty medium. Pokud menší velikosti než M (S-XS, ale započitejte možná i M) tak spíše ty Small, špunty dá docela práci do ucha nacpat a pokud budete mít příliš velké špunty tak vás po 30 minutách začne tlačit uvnitř ucha a dostaví se bolest začínající na konci nejmenšího špuntu z těch tří.
Hodnocení:
4/5
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 28. 7. 2012 13:35

Dekujeme za recenzi!
Jeste by me zajimalo, jak je na tom dlouhodobe noseni tehle spuntu? Ja mam vetsinou problem s tim, ze kazdy ucho mam trochu jine a tak mam problem vybrat vhodne spunty. Kdyz sedi jeden "perfektne", tak druhy nesedi, jak ma. Citim, ze spatne izoluje a pri chuzi jej musim porad rovnat. Vsadil sem na mnozstvi spuntu u GR07, ale zadny nesedeli tak, jak bych si predstavoval pro obe usi. Jelikoz s temahle tri zavojovejma nemam zkusenosti, tak bych byl moc vdecny za Vas nazor, jestli by byli vhodnejsi, nez ty klasicke co se tyce pohodlnosti pri noseni :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mumuk 3. 8. 2012 00:14

Ze začátku (tzn. když je člověk dá prvně do ucha) to docela i bolí, po hodině v uchu to může být extrém, ale jde o zvyk, když je budeš mít každý den v uchu aspoň 30-60minut tak si na to navykneš a ucho se ti i trochu roztáhne, teď s nima poslouchám klidně 3 hodiny a uši nebolí, občas mě začne svědět v uchu ale stačí hýbnout ven a dovnitř trošku a je to v pohodě. Denně s nima i spím a uši v pohodě :)
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod morfomut 3. 8. 2012 17:43

Čau díky za recenzi, možná do nich půjdu .Jde mi hlavně o izolaci zlepšila se nějak znatelně? Dá se s nima už poslouchat hudba v metru?
morfomut
Junior

Odeslat příspěvekod APMP 3. 8. 2012 21:14

Tiez mam tieto spunty, v ciernej farbe. Neviem ci to plati globalne, ale tieto cinske lacne OEM spunty su vacsinou v ciernej farbe z makksieho materialu a teda su menej neprijemne oproti priesvitnym. Takze odporucam cierne :) Na druhej strane tie cierne, hlavne trojzavojove sa velmi lahko potrhaju. Ked zacne jedno sluchatko hrat nejako divne, treba skontrolovat ci v silikone nie je diera.

Potom ako jedno- a dvojzavojove existuju este snehove biele, ktore su velmi makke, a polopriesvitne sede, ktore tu niekde mam ale este som v uchu neskusal. Na omak su niekde medzi ciernymi a priesvitnymi.

No ja osobne dlhsie ako dvojzavojove znasam dost zle a nez pouzivat trojite, radsej vymenim sluchatka.

BTW ad izolacia, zalezi to od modelu sluchadiel, ale vacsinou tie trojzavojove izoluju lepsie ako kratsie. A zvuk sa moze tiez dost zasadne zmenit, obvykle sa viac nabasuje. No niekedy je to presne naopak :)

Za tych par dolarov co su na ebay to stoji za pokus.

BTW TF-30 su dobre aj tym, ze sa daju nasadit aj na tensie hrdla, nie len tie klasicke 5,5 mm. Sedia aj na 4 mm.
APMP
Junior

Odeslat příspěvekod mumuk 5. 8. 2012 15:34

morfomut píše:Čau díky za recenzi, možná do nich půjdu .Jde mi hlavně o izolaci zlepšila se nějak znatelně? Dá se s nima už poslouchat hudba v metru?

Oproti tomu co jsem měl předtím je to 400% zlepšení, IE80 prakticky neizolovaly, teď už mě 2x málem zajelo auto :D
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod morfomut 9. 8. 2012 08:32

No tak to je super :) už je mám objednaný. Za jak dlouho ti to přišlo? Nikdy jsem nic z ebay nekupoval tak vůbec netuším kdy to mám očekávat.
morfomut
Junior

Odeslat příspěvekod mumuk 9. 8. 2012 14:46

Něco kolem 10 dní, nejčastěji jsou totiž balíčky seklý na celnici, ale tohle prakticky nic neváží ani na tom není co zkoumat, takže to za cvhíli budeš mít doma ;)
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod mrpsychic 12. 8. 2012 17:26

Vidim že jich tam má na víc modelů, ale na GR07 žádné.. Které by mohly pasovat nejlíp?
mrpsychic
Junior

Odeslat příspěvekod mumuk 13. 8. 2012 11:08

Myslím si, že by měly sedět TF-80 (shure, klipsch...) ty budou mít tenčí krček ;)
mumuk
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 13. 8. 2012 15:07

Tady jsou změřené zvukovody u víc než 200 špuntů, doporučuji nastudovat kvůli kompatibilitě.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod morfomut 31. 8. 2012 17:37

Tak už mi taky dorazili :) a musím říct že jsem s nima spokojený ve všech ohledech ( snad to pohodlí ještě není ono ale to je o zvyku). Špunty izolují celkem slušně i ten ambient se dá poslouchat ve městě a celkově mi zvuk přijde "čistší" s výraznějšímy výškami přesně jak hodnotil "mumuk" :) Zkoušel jsem po 3 dnech poslechu zase ty senny silikon špunty a musel jsem to hned vyměnit :D.
morfomut
Junior

Odeslat příspěvekod Ohm711 31. 8. 2012 21:23

Neprodal by mi někdo jeden pár (na GR07)? O:-)
Ohm711
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 2. 10. 2012 17:33

Vie niekto, aku velkost zvukovodov maju Vsonic GR04?
V tom velkom teste porovnavane neboli, neviem to vygooglit ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ohm711 4. 10. 2012 22:39

Tak jsem si také zakoupil tyto nástavce k mým VSONIC GR07. Vzal jsem černé střední TF-80.
Izolace je velmi dobrá. Nástavce se zasouvají opravdu hluboko do ucha, což by mohlo někomu vadit. Ze začátku není pohodlí nic moc, ale po čase používání si člověk zvykne a je to OK.
Zhoršení zvuku jsem oproti mým předchozím nástavcům nezaznamenal, takže pohoda :-)

Mám uvnitř jedno ucho trošku menší a měl jsem pocit, že střední velikost nástavců je pro toto ucho moc velká. Koupil jsem tedy ještě malou velikost, pro změnu v průhledném provedení.
Zatím jsem druhé nástavce zkoušel jen chvíli, ale zdají se být OK :-)

bogino: Na headphones.cz mají sadu náhradních nástavců, které jsou pro GR07, GR06 a GR04. Řekl bych tedy, že zvukovod by měl být u všech tří +- stejný.

Mám tu tedy dva+dva páry nepoužitých středních a malých nástavců. Kdyby měl někdo zájem, tak napište ;-)
Ohm711
Mírně pokročilý

Další stránka