Sluchátka na domácí poslech do 7000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod AlexMax 15. 8. 2012 13:00

Ahoj, pozadal bych o pomoc s vyberem sluchatek na domaci poslech do 7000,-

Mel bych zhruba predstavu, jak by se mi libilo, kdyby tak hrali, ale je mi jasne, ze si je budu muset poslechnout pred koupi a tak mi bohate postaci, kdyz napisete jen nazev sluchatek, ktery by mi dle Vas mohli sednout. Diskuzi zde bylo az dost, tak pak si to jen vyhledam.

Co by se mi libilo
- prostor a vzdusnost
- detailni s mensim zkreslenim
- melidicke, prijemne tepla neunavna reprodukce
- velke nausky, ktere obklopuji cele ucho. Chci pohodli i pri delsim poslechu
- lehce zvyraznene cele basove pasmo. Chci i basy hezky od spoda
- neni pozadavek, ale uvital bych vymenitelny kabel

Co by se mi nelibilo
- nekvalitni konstrukce
- velka narocnost na kvalitu nahravky. Nechci kriticka sluchatka
- vyrovnany sluchatka (nuda)

Par kandidatu bych mel, ale chtel bych se v tom utvrdit, tak je radeji ani nenapisu :-)
AlexMax
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 15. 8. 2012 13:22

Sennheiser HD600, nebo basovější HD650.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 15. 8. 2012 13:29

Dle popisu požadavků bych spíše volil HD 650 než HD 600... Přecijen HD 600 to basové pásmo zvýrazněné moc nemají, HD 650 jsou muzikálnější a reprodukce je více "líbivá".

Ještě bys mohl napsat jaký zdroj zvuku máš, co posloucháš za styl...

Bohužel ale většina sluchátek v této cenové kategorii, které překypují schopností rozlišovat detaily, bude náročnější na kvalitu nahrávek a bude v nich slyšet komprese u mp3 nebo odfláknutost ze studia pokud je to zmršená nahrávka...
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 15. 8. 2012 15:28

Souhlasím. Vyzkoušej Sennheiser HD600 a HD650, připrav se, že na nahrávky náročná budou v této ceně už v podstatě každá, která by se dala doporučit, a napiš, do čeho sluchátka hodláš zapojit.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 8. 2012 16:25

A maš ich vobec čim nakrmiť?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod AlexMax 15. 8. 2012 16:42

Dekuji. Co takove Shure ci Beyerdynamic? :-)

Uvedomuji si, ze do budoucna budu muset poridit odpovidajici sestavu, to resit nemusime, ale dekuji :-)
AlexMax
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 15. 8. 2012 17:02

shure Srh 940 jsou dobrá vyrovnaná sluchátka,vypadaj na fotkách plastově,ale není to taková hrůza,mám je rok a bezproblému,ale aby jsi z nich dostal maximum,chce to odpovídající sestavu...viz:
viewtopic.php?f=1712&t=1150776
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AlexMax 15. 8. 2012 18:09

O shr 940 je psano, ze v podani prostoru na tom moc nejsou dobre vzhledem k uzavrenosti sluchatek a to je prave problem. To je to hlavni, co chci... to mi tomu dodava tu lehkost, ktera me stale bavi :-)
AlexMax
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 8. 2012 19:07

AlexMax, to nejde dohromady:
- prostor a vzdusnost
- detailni s mensim zkreslenim
x
- velka narocnost na kvalitu nahravky. Nechci kriticka sluchatka.

Co říct, že se tvoje podmínky vylučujou ?
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 8. 2012 20:17

AlexMax píše:Dekuji. Co takove Shure ci Beyerdynamic? :-)

Uvedomuji si, ze do budoucna budu muset poridit odpovidajici sestavu, to resit nemusime, ale dekuji :-)
Pokial riesis HD 650, tak odpovedajucu zostavu musis riesit hned.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 15. 8. 2012 20:25

Beyery taky nejsou zrovna přeborníky v podání prostoru. Možná nějaké AudioTechnica?
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 15. 8. 2012 20:45

Souhlasím s ostatními že zdroj zvuku u sluchátek této kategorie je potřeba vyřešit hned, i kdybychom zavřeli obě oči nad kvalitou přednesu, tak už kvůli impedanci takových sluchátek. Třeba zrovna HD 650/600 na integrované zvukovce ani na mobilu nebo mp3 přehrávači prostě nerozjedeš, dáš max. hlasitost a bude to sotva stačit, nemluvě o tom že zvuk bude z takového zdroje totálně zahuhňaný. Pokud chceš investovat tolik do sluchátek, tak musíš vážně přemýšlet o odpovídajícím zdroji a to co možná nejdřív.
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenicek321 15. 8. 2012 21:16

doporucuji to vyresit kompromisem stejne jako ja - k HD600 mam zatim Audinst hud mx1 (3,8k Kc momentalne)
jenicek321
Junior

Odeslat příspěvekod AlexMax 15. 8. 2012 21:35

boriscz:

Je mi jasne, ze oboje mit nemohu, to se vylucuje, jak spravne pisete, ale kompromis bych uvital, detailnost mam rad, ale zase ne prehnanou, proto nechci priliz kriticke sluchatka, takto jsem to myslel.

Jinak co se tyce zbytku sestavy, tu resit nemusime. Je toho tady o tom psane vice nez dost a ja si to vse precetl, nez sem se zacal ptat :-)
AlexMax
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 8. 2012 21:47

Přikláním se k Sennheiser HD600, úžasná bezprostřednost na úkor prostoru. Jinak sedí.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Další stránka