IE8...kam výš ?!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MikeSenn 26. 9. 2012 10:04

Dneska mi poslal kamarád odkaz na jednu českou firmu - Anticer - dělají Customy za 5.000,-
http://anticer.eshop-zdarma.cz/index.ph ... uct&id=107
znáte ji někdo ? slyšel někdo nějaké hodnocení zvuku ?...
popravdě se mi vůbec nelíbí provedením a připadá mi to dost nedotažené (jen tělová barva, nevyměnitelný kablík, 2 tlakové drivery) ..ale to je jen můj pocit z toho... když tak mrkněte :-)
Michael G.
Doma:
VINCENT CD-S6 MK + Cambridge Audio Azur 840A + Xavian Evoluzione 125 XN /
JH Audio - JH16Pro
Venku:
iPhone + Chord Mojo + JH Audio - JH16Pro
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 9. 2012 10:32

Niekde tu uz o tom rec bola.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod radimecek13 26. 9. 2012 15:28

prý používaj měniče ze Shure SE 535,takže nic moc...dotoho bych nešel...to radši ty švédy
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 26. 9. 2012 17:18

Měnič z SE535 je blbost - ve srovnání s Anticer nesedí jediný parametr a navíc to není moc reálné ani cenově.

Když se mrkneš na ten web, tak je tam katalogový list Knowlesu a podle popisu to vypadá spíš na něco jako máš ve svých DBA02 (myslím principiálně - tedy dual tlakový Knowles, stejný být samozřejmě nemusí).
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 26. 9. 2012 17:27

sorry,nepoužívaj měniče ze shure se 535,ale z nižší řady se 425...už si ja tady jeden borec nechal udělat asi před půl rokem
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 26. 9. 2012 17:37

Jo, to možné je :-)
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 26. 9. 2012 21:13

No, každopádně se mi ty Anticer nijak nezamlouvají takže nad tím vůbec ani nepřemýšlím..
..nad těmi Švédy - Cosmic Ears, uvažuju hodně... :-) na radu Bíny počkám na recenzi ...jinak jsem takovej magor, že bych je z fleku koupil :-D :-D...
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 27. 9. 2012 12:11

O IE80 jsi uvazoval? Nebo na IE 8 poridit custom nastavce, ci tak neco? Kdyz je mas tak dlouho, tak zas tak nespokojeny asi nebudes. Ja se zbavil IE8 ze stejneho duvodu, pak si poridil GR07 a byl jsem docela znepokojeny. GR07 me tak silene nudily, ze sem je musel hned prodat. V tomhle ohledu jsou pro me lepsi IE8 a taky v podani prostoru vlastne. Rekl jsem si, ze to radeji napisu, kdyz to vypada, ze bude nasledovat stejny prechod, jako u me :)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 27. 9. 2012 14:16

Popravdě uvažoval jsem nad spoustou variant, ale IE8 mají prostě příliš basů, které se navíc míchají do středního pásma ..a myslím že u IE80 to nebude taková změna, přesto, že podle recenzí ten hrb ve středním pásmu je o dost mírnější než u IE8..ale neslyšel jsem je, tak nemůžu soudit no... Vzhledem k tomu, že potřebuju kvůli kapele a míchání v nahrávacím studiu co nejpřirozenější a nejvěrnější zvuk, bude asi změna nutná... Blbé je že ani GR07 ani ER-4P/PT ani nic podobného jsem neslyšel (nic s neutrálnějším zvukem)... takže je to otázka co mi nakonec bude vyhovovat... Těším se na recenze Cosmic Ears, cenově dostupné Customy s 3 BA, by mohly být dobrá volba :))
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod Saske 27. 9. 2012 17:54

Mozna by nebylo na skodu jit nekam vyzkouset AKG K701, nebo nejaky podobny neutralne hrajici sluchatka, at zjistis, jestli se takove sluchatka budou libit i na tvou oblibenou hudbu, at mas alespon nejakou predstavu :-)
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2012 18:21

Saske, on pisal
Pokud možno rád bych zůstal u kabelu vedeného za uchem, s minimálním mikrofonním efektem (kvůli pohybu na koncertech)

a potom este
Vzhledem k tomu, že potřebuju kvůli kapele a míchání v nahrávacím studiu

Myslim, ze na koncerty su K701 tie najnevhodnejsie na svete :) Vyzeral by smiesne, pri pohybe by mu tancovali na hlave a mozno aj obcas padli, naviac by v nich vela nepocul, lebo su celkom otvorene. Do studia tiez skor uzavrete. Doteraz hladal len IEM ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MikeSenn 27. 9. 2012 18:47

Ale já chápu jak to Saske myslel...ať si zajdu poslechnout, jestli mi bude sedět světlejší charakter zvuku sluchátek, když jsem byl zvyklý na tmavé a temné IE8...abych pak nebyl sklamaný jako právě on :-) že?
Michael G.
Doma:
JH Audio - JH16Pro
Venku:
MikeSenn
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 27. 9. 2012 19:25

Aha, tak to som ja nepochopil. :)
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saske 27. 9. 2012 19:37

Jde mi spise o to, aby tazatel nejdrive vyzkosel sluchatka s vyrovnanym prednesem, jelikoz psal, ze nikdy nic podobneho neslysel :-) kdyz si poslechne treba AKG K701, tak se hne z mista. A jsem si jist, ze jsou zde lide, ktery slyseli K701 a GR07, tak by mu to pak treba mohli porovnat. Nez vyjde nejaka recenze na ty customy, tak si myslim, ze tohle je porad lepsi, nez jen brouzdat po netu. Spunty se tezko schaneji na vypujceni, tak me napadlo tohle.
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 27. 9. 2012 20:20

Musím se přiznat, že dosti basový charakter zvuku IE8-ček už mi taky "nevoní" jako dříve. Ne, že bych byl vyloženě nespokojený, ale jsem si vědom jejich stinné stránky. Nebýt použitelného EQ u Cowonu tak bych už měnil ze jiné.
Sakra, když si vzpomenu nakolik peněz mě vyšly tvarovky pro ně tak z pohledu celkové ceny mi je dnes dávno jasný že to nebyla moc výhodná investice, přestože s tvarovkama se zvuk jaksi v něčem zlepšil. Dnes je tolik konkurence i v levnějších cenách.
Osobně bych viděl jako výrazný upgrade až nějaký vrcholový customy, nebo alespoň nějaký slušný. No snad někdy... ;-]
Audiofiller
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka